MAINOS

MAINOS Vepsäläinen

Aika hankkia uusi sänky? Näillä vinkeillä löydät sopivan

Julkaistu:

Vietät sängyssä kolmasosan elämästäsi, joten sen laadulla on väliä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse stressata jousitusten, vyöhykkeiden ja hengittävien materiaalien vertailusta – anna ammattitaitoisen sänkymyyjän auttaa. Muutama seikka kuitenkin on hyvä pitää mielessä sänkykaupoilla.
1. Varaa aika sänkymyyjälle

Erilaisia sänkyvaihtoehtoja on lukemattomia ja asiaan perehtymättömän voi olla vaikea saada selvää, mikä niissä on erona ja mikä olisi juuri itselle sopivin. Niinpä aloita uuden sängyn hankinta varaamalla aika huonekaluliikkeen sänkymyyjälle. Näin varmistat, että nukkumisergonomiaan erikoistunut asiantuntija on paikalla, kun menet kauppaan, eikä sinullakaan ole kiire muille asioille.

2. Vaivaavatko niskajumit, kuorsaus tai päänsärky?

Myyjä todennäköisesti kysyy sinulta nukkumisestasi ja siitä, millaisessa vuoteessa yleensä nukut parhaiten. Voit siis jo valmiiksi miettiä, onko jotain tiettyjä vaivoja, joihin toivot ratkaisua: heräily kesken yön, kuorsaus, päänsärky tai jäykät hartiat aamulla, alaselkäsärky… Nukkuminen epäsopivassa vuoteessa voi aiheuttaa monia erilaisia oireita, ja ammattitaitoinen sänkymyyjä osaa todennäköisesti jo niiden perusteella päätellä, mikä nykyisessä vuoteessasi on vialla ja minkälaisen vuoteen tarvitsisit.

3. Minkä kokoisen vuoteen tarvitset?

Sängyn tulisi olla vähintään 15–20 senttimetriä pidempi kuin nukkuja. Leveys riippuu nukkujista, mutta myös makuuhuoneen koosta. Vuoteen molemmin puolin olisi hyvä jäädä ainakin puoli metriä, jotta vuoteesta nouseminen ja sen petaaminen olisi helppoa. Korkeasta sängystä on helpompi nousta kuin matalasta.


4. Testaa rohkeasti

Liikkeessä alkujuttelun jälkeen pääset kokeilemaan sänkyjä. Riisu päällysvaatteet ja kengät ja hae luonnollinen nukkuma-asento. Kokeile nukkuma-asentoa erilaisilla tyynyillä, sillä tyynyn muotokin vaikuttaa siihen, miten keho lepää patjalla.

Testatessasi sänkyjä usko itseesi. Mikään mittaus tai testi ei pysty kertomaan, millaisesta vuoteesta juuri sinä pidät. Toisaalta on hyvä muistaa, että suomalaisilla on monesti tapana valita ergonomian kannalta liian kovia patjoja. Kova patja voi tuntua nopealla testauksella ihan mukiinmenevältä, mutta pidempi pötköttely saa selän särkemään. Joten älä pidä kiirettä sänkyjä testatessasi.


5. Räätälöi sängyn puoliskot

Jos sängyssä nukkuu kaksi ihmistä, heillä on harvoin samat toiveet patjan kovuuden suhteen. Myös ihmisen koko vaikuttaa siihen, millainen patja hänelle sopii, joten kummankin sängyssä nukkuvan on syytä testata patjaa. Kaikki Vepsäläisen myymät sängyt voidaankin räätälöidä siten, että patjanpuoliskoissa on eri kovuusasteet.

6. Tarvitsetko säädettävän sängyn?

Säädettävää vuodetta eli moottorisänkyä kannattaa harkita esimerkiksi silloin, jos haluaa lukea sängyssä, kohottaa selän hyvinvoinnin vuoksi jalkoja ylös tai kärsii refluksitaudista tai hengitystieoireista. Säädettävää sänkyä voi nostaa ja laskea helposti kaukosäätimellä tai kännykkäsovelluksella. Muistitoiminto helpottaa käyttöä, sillä suosikkiasentoonsa pääsee napin painalluksella. Parivuoteessa puolet säätyvät yleensä erikseen, mutta ne voidaan myös linkittää toisiinsa. 

Vepsäläisellä laaja sänkyvalikoima

Vepsäläisellä on laaja ja erittäin laadukas sänkyvalikoima, johon kuuluvat luonnonmateriaaleista valmistetut Hästens-sängyt, kehon lämmön mukaan mukautuvat Tempur-sängyt, vyöhykejärjestelmään pohjautuvat Jensen-sängyt ja kotimaista muotoilua edustava Matri. Tutustu Vepsäläisen kattavaa sänkyvalikoimaan osoitteessa täältä.
MAINOS Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS