MainosValopilkku

Nyt taksikuskeja tarvitaan lisää – näin asiakkaat ja kuljettajat löytävät toisensa helpoiten

Välityssovelluksella on väliä. Uudistunut sovellus on helppokäyttöinen niin asiakkaalle, kuljettajalle kuin taksiyrittäjälle.

Toisen polven taksiyrittäjä Janne Välimaa ja Tatsillassa esimiehenä ja kuljettajana työskentelevä Carla Vehmasaho-Haukioja suosittelevat Valopilkku-sovelluksen käyttöä.


29.11.2022 13:25

Toisen polven taksiyrittäjä, se ylöjärveläisestä Janne Välimaasta tuli vuonna 2018, kun hänen isoisänsä teki tilaa nuoremmalle polvelle. Samaan aikaan uusi taksilaki astui voimaan, ja koko taksiala kävi läpi suurta mullistusta.

– Taksien määrä kasvoi ja kilpailu lisääntyi. Uudistuksen vuoksi myös asiakkaat olivat epävarmoja siitä, voiko taksiin luottaa. Ihmiset kyselivät hintoja ja ihmettelivät uutta, Välimaa kuvailee yrittäjäuransa alkua.

Sittemmin meno on alalla tasaantunut ja asiakkaiden luottamus hiljalleen palautunut.

Valopilkku on osoittautunut luotettavaksi ja toimivaksi.

Välimaan isoisä oli yli 40 vuoden aikana luonut elinvoimaisen firman, jolla oli laaja asiakaskunta.

Nyt Välimaan Tatsilla Oy työllistää Tampereen seudulla noin 30 kuljettajaa.

Tatsilla on käyttänyt Valopilkku-palvelua jo vuosien ajan. Janne Välimaa jatkoi isoisänsä jalanjäljissä.

Yhtiön kuljettajat ajavat niin kela- ja sote-kyytejä, yritysten tilausajoja kuin sovellusten ja taksivälityspalveluiden kautta tulevia tilauksia.

– Taksiyrittäjille on tarjolla useita erilaisia välityspalveluita ja -sovelluksia. Kannattaa katsoa tarkkaan, mihin lähtee mukaan ja mihin ei. Valopilkku on osoittautunut luotettavaksi ja toimivaksi, Välimaa huomauttaa.

Tatsilla on käyttänyt Valopilkku-palvelua jo vuosien ajan. Viime keväänä uudistunut sovellus toimii valtakunnallisesti. Se on käytössä 175 paikkakunnalla.

– Valopilkku on alun perin Suomen Taksiliiton kehittämä. Se on asiakkaille jo vanhastaan tuttu, hyvämaineinen nimi. Hiljattain uudistuneen sovelluksen kautta kyytejä tulee oikein mukavasti, Välimaa kertoo.

Kiinnostuitko? Ryhdy Valopilkku-autoilijaksi

Valopilkku on kuljettajalle helppo

Tatsillassa esimiehenä ja kuljettajana työskentelevä Carla Vehmasaho-Haukioja on ajanut taksia vajaan viiden vuoden ajan. Työpäiviään hän kuvailee vaihteleviksi. Parasta taksinkuljettajan työssä on hänen mukaansa sekä ajaminen että mukavan kirjava asiakaskunta.

Esimiehenä Vehmasaho-Haukioja kouluttaa yhtiön palvelukseen tulevia uusia kuljettajia.

– Tulokkaat omaksuvat Valopilkun sovelluksen nopeasti, sillä se on kuljettajalle hyvin helppokäyttöinen. Sovellus on ladattu kaikkiin Tatsillan autojen puhelimiin. Kuljettajan pitää vain syöttää sovellukseen oma käyttäjätunnuksensa, salasanansa ja auton rekisteritunnus, jotta kyytejä alkaa tulla, Vehmasaho-Haukioja kertoo.

Carla Vehmasaho-Haukioja kuvailee työpäiviään vaihteleviksi.

Kun asiakas tilaa matkan, Valopilkku tarjoaa ajoa lähimpänä olevalle kuljettajalle, joka saa kyytitarjouksen puhelimeensa.

Sovellus näyttää kuljettajalle osoitteen, josta asiakas pitää hakea. Näin kuljettaja voi arvioida heti matkan pituutta ja kestoa.

Asiakaspalvelua taas sujuvoittaa se, että kyydin tilaava voi halutessaan valita kiinteähintaisen matkan ja maksaa kyytinsä jo etukäteen. Tällöin kuljettaja näkee heti myös määränpään.

Tilitykset aina ajallaan

Välimaan mukaan Valopilkku on helppo myös yrittäjälle.

– Sovellukseen voi kätevästi lisätä uusia autoja ja kuljettajia. Kuljettajat saavat tunnuksensa ja salasanansa sähköpostitse, Välimaa sanoo.

Yritykselle palvelu maksaa 30 euroa kuukaudessa.

Valopilkkuun liittyvät nimenomaan taksiyrittäjät, eivät yksittäiset kuljettajat. Valopilkun välittämien kyytien määrä on kasvanut koko ajan, ja liikenteeseen tarvitaan lisää autoilijoita.

Yritykselle palvelu maksaa 30 euroa kuukaudessa. Lisäksi jokaisesta sovelluksen kautta tehdystä tilauksesta Valopilkku perii kaksi euroa. Etukäteen maksetuista kyydeistä provisio on 2,7 prosenttia. Liittymismaksu on sata euroa.

Välimaa kiittelee tilitysten ja raporttien tulevan Valopilkun kautta ajallaan.

– Ei tarvitse miettiä, saako yrittäjä rahojaan ja kuljettajien palkat maksettua.

Kiinnostuitko? Ryhdy Valopilkku-autoilijaksi

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.

Lue myös: