MainosValio

Murea keksipohja, makea kinuski ja raikas sitruunatuorejuusto hurmaavat meillä ja maailmalla

Juustokakku on yksi maailman suosituimmista leivonnaisista, jonka valmistaa helposti ilman liivatettakin. Uusi kinuskikreemi tuo raikkaan makeuden sitruunatuorejuustokakkuun. Kakku tekeytyy jääkaapissa yön yli ja loistaa kilpaa seuraavan päivän auringonpaisteen kanssa.


Erilaiset tuorejuustokakut ovat netin etsityimpiä ja rakastetuimpia leivontareseptejä. Juustokakku kruunaa kahvipöydät niin arjessa kuin juhlassakin. Valion sitruuna-kinuskijuustokakku yhdistää kinuskin makeuden keksipohjan rapeuteen ja sitruunaisen raikkaan tuorejuuston pehmeyteen.

Mikään uusi tuttavuus juustokakku ei ole. Harva meistä on tullut ajatelleeksi juustokakun tarinan juontavan juurensa jo Antiikin Kreikkaan ja olympialaisiin vuosituhansien taakse. Silloin juustokakku oli Samoksen saaren urheilijoiden voimaruokaa, jonka roomalaiset myöhemmin tekivät tunnetuksi koko Euroopassa.

Makeana herkkuna juustokakku esiteltiin ensimmäisessä painetussa keittokirjassa vuonna 1545. Se oli nautiskelijoiden suosiossa jo lähes 500 vuotta sitten, jopa Englannin kuningas Henry VIII:n kokki teki juustokakusta oman versionsa. Amerikkalaiset juustokakut ovat uudelle mantereelle muuttaneiden merten taakse viemistä resepteistä periytyneitä.

Helppoa ja herkullista

Jääkaapissa hyydytettävät tuorejuustokakut ovat paistettavia juustokakkuja raikkaampia ja helpompia valmistaa.

Tässä Valion tuorejuustokakkuversiossa voihin sekoitetut keksimurut maustetaan kardemummalla ja painellaan vuoan pohjalle. Pohjan päälle levitetään Valion kreemiperheen uutuus, käyttövalmis kinuskikreemi, ja vaahdotettuun kermaan sekoitettu tuorejuusto-tomusokeriseos. Kakun annetaan tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluummin yön yli.

Valion sitruuna-kinuskijuustokakun täytteeseen ei käytetä liivatetta.

Perinteisistä tuorejuustokakkuohjeista poiketen Valion sitruuna-kinuskijuustokakun täytteeseen ei käytetä liivatetta. Sitä kuitenkin suositellaan valmistusvaiheessa lisättävän, jos odotettavissa on, että kakku joutuu seisomaan juhlapöydässä herkuttelijoita varten pidempään. Liivatteeton juustokakku sulaa helposti.

Kokeile ja löydä uusi suosikkisi.

SITRUUNA-KINUSKIJUUSTOKAKKU

10 palaa

Valmistusaika:

6 tuntia 20 minuuttia

Pohja

200 g digestivekeksejä

75 g Valio voita

1 tl kardemummaa

Täyte

1 prk (200 g) Valio kinuskikreemiä

1 prk (2 dl) Valio kuohukermaa

2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa

1 ½ dl tomusokeria

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata voi, yhdistä se keksimuruun ja mausta seos kardemummalla.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Öljyä reunat kevyesti ja vuoraa leivinpaperisuikaleella. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja nosta reunoille.

Levitä pohjalle kinuskikreemi.

Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon tomusokeri. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja kopsauta ilmakuplat pois.

Nosta peitettynä jääkaappiin. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle ja koristele.

Vinkki: Kakku on ihanan mehevä ja pehmeän kuohkea ilman liivatetta. Jos tarjoat kakkua juhlapöydässä jossa se odottelee herkuttelijoita, käytä täytteeseen liivatetta (esim. 3 liivatelehteä liotettuna 1 rkl sitruunamehua).

KEVÄÄN UUTUUSMAKU: KINUSKI

Valio kinuskikreemi 200 g (laktoositon)

Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen täyte piirakoihin, kekseihin, pulliin ja jälkiruokiin. Se sopii myös sellaisenaan kuorrutteeksi kakkujen päälle. Kinuskikreemin ansiosta yksi vaativa valmistusvaihe jää välistä ja lopputulos on taatusti onnistunut.

Laktoositon Valio kinuskikreemi löytyy kaupan kylmähyllystä.

Kokeile lisää herkullisia kinuskikreemireseptejä: valio.fi/leivonta

Lue yllä oleva sisältö ja vastaa kyselyyn! Vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.

Lue myös: