1970-luvun supermakea ja kermaisenpehmeä englantilainen klassikkojälkkäri banoffee on monen suomalaisenkin suosikki vuodenaikaan tai herkuttelijan ikään katsomatta. 2020-luvulle unohtumaton makuelämys päivittyy, kun keksipohjaisen piirakan nimikkotäytteet, banaani ja toffee, levitetään kermavaahdon kanssa kääretorttupohjalle ja rullataan maukkaaksi paketiksi.
Helpon ja nopean kääretorttupohjan paistoaika on vain 8 minuuttia ja käyttövalmis, valuvan ihana kinuskikreemi levitetään jäähtyneelle pohjalle suoraan purkista. Valion banoffee-kääretortun valmistusaika jääkaapissa lepäämisineen on alle puolitoista tuntia.
Gluteeniton ja laktoositon superherkku
Perunajauhojen käyttäminen kääretorttupohjassa vehnäjauhojen sijaan tekee leivonnaisesta kuohkean ja ilmavan, vähentää pohjan repeilemistä ja helpottaa siten tortun käärimistä.
Perunajauhoilla tehty kääretorttu on samalla luontaisesti gluteeniton, ja kun täytteeseen valitsee laktoosittoman kerman, sopii leivonnainen moniin erikoisruokavalioihin.
”Käyttövalmis ja paistonkestävä uutuus, Valio kinuskikreemi, on herkullinen oikotie helpompiin leivonnaisiin.
Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi on käyttövalmis ja paistonkestävä. Sellaisenaan suoraan purkista lusikoituna kinuskikreemi on herkullinen oikotie helpompiin kinuskisiin piirakoihin, kekseihin, pulliin ja jälkiruokiin, ja sopii kuorrutteeksi kakkujen päälle.
Banoffee-kääretorttuun Valion kinuskikreemi levittyy tasaisesti ja tuo klassikolle ominaisen makeuden.
Aloittelijakin onnistuu
Kotitaloustunneilta tutun, nopean kääretortun valmistaa aloittelijakin onnistuneesti ihan perusvälineillä. Munat ja sokeri vaahdotetaan, lisätään vaahtoon kuivat ainekset, tasoitetaan taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paistetaan nopeasti. Kerma vatkataan vaahdoksi ja banaanit paloitellaan, levitetään jäähtyneelle pohjalle kinuskikreemin päälle ja koko komeus kääritään rullalle.
Tämä herkku ei koristuksia välttämättä kaipaa. Jääkaapissa puolisen tuntia tekeytyneen, näyttävän kääretortun leikkaa helposti kauniiksi annospaloiksi ilman kondiittorin koulutusta.
Hemmottele itseäsi ja tee banoffee-kääretorttu.
BANOFFEE-KÄÄRETORTTU
12 palaa
Valmistusaika: 1 tunti 23 minuuttia
Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ dl kaakaojauhetta
Täyte
1 prk Valio kinuskikreemiä
1 - 2 banaania
1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
Pinnalle
kuivattuja banaanilastuja
» Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
» Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi seos vaahtoon ja sekoita varovasti käännellen.
» Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6 - 8 minuuttia.
» Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
» Levitä kreemi jäähtyneelle pohjalle. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi ja levitä kreemin päälle. Vaahdota kerma. Ota pieni määrä kermavaahtoa syrjään koristelua varten. Levitä loppu vaahto kääretorttulevylle banaanien päälle.
» Kääri pitkältä sivulta rullaksi ja nosta tarjoiluastialle. Siirrä peitettynä kylmään tekeytymään.
» Viimeistele kermapursotuksin sekä kuivatuilla banaanilastuilla.
KEVÄÄN UUTUUSMAKU: KINUSKI
Valio kinuskikreemi 200 g (laktoositon)
Käyttövalmis, paistonkestävä kreemi on herkullinen täyte piirakoihin, kekseihin, pulliin ja jälkiruokiin. Se sopii myös sellaisenaan kuorrutteeksi kakkujen päälle. Kinuskikreemin ansiosta yksi vaativa valmistusvaihe jää välistä ja lopputulos on taatusti onnistunut.
Laktoositon Valio kinuskikreemi löytyy kaupan kylmähyllystä.
Kokeile lisää herkullisia kinuskikreemireseptejä: valio.fi/leivonta
Lue yllä oleva sisältö ja vastaa kyselyyn! Vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.
Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.