MainosValio

Oikaise oikeissa kohdissa – valmistaikinalla ja -kreemillä joulupöydän näyttävin kranssi syntyy todella pienellä vaivalla

Lehtevä herkkukranssi on helppotekoinen juhlaleivonnainen. Puolivalmiit ja valmiiksi maustetut ainekset vähentävät stressiä, nopeuttavat valmistusta ja takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Helppo kanelikranssi on jouluisen kahvipöydän katseenvangitsija.


28.11.2022 13:07

Yksi tykkää joulusta perinteisten ruokien vuoksi, toinen rakastaa joulunajan lämmintä ja anteliasta tunnelmaa, kolmas taas nauttii siitä, että kerrankin on aikaa vaan olla. Ulkoilla, käpertyä viltin alle lukemaan hyvää kirjaa tai katsoa kaikki ne elokuvat, joita ei syksyisen arjen pyörityksessä ehtinyt.

Jokainen voi valita oman tapansa viettää joulua. Olipa se mikä tahansa, juhla-aikaa on ihana fiilistellä joululeivonnaisilla ja rakentaa pieniä suuria hemmotteluhetkiä glögilasillisten tai joulukahvien ympärille jo ennen H-hetkeä.

Nopeimmillaan jouluisen tarjottavan tekeminen vaatii aikaa alle puolituntia. Siinä ajassa loihtii näyttävän kanelikranssin tai täyttää perinteiset tortut vanilja- ja kanelikreemillä luumuhillon sijaan. Lähes samoista aineksista molemmat.

Käytä valmiita kreemejä, maustettuja rahkoja ja valmistaikinaa hyvällä omallatunnolla

Moni rakastaa leipomista tehden kaiken alusta saakka itse. Joululeipuri saa myös oikaista, säästää aikaa ja vaivaa, ja nauttia tekemisestä omalla tavallaan. Kun oikaisun tekee oikeassa kohtaa, leivonnaisten maku ja näkö ovat erinomaisia, ja aikaa jää muille puuhille.

Valmisvoitaikina ja Valion valmiiksi maustetut kreemit ja rahkat tarjoavat sopivia oikopolkuja. Näyttävä, ihanan ilmava ja sisältä pehmeän maistuva kranssi onnistuu kokemattomaltakin leipurilta niiden ansiosta.

Helppo kanelikranssi

8 palaa

Valmistusaika yhteensä 1 h 15 min, josta aktiivinen 25 min

Ainekset:

500 g voitaikinalevyjä

½ prk (à 200 g) Valio kanelikreemiä

1 dl Valio kuohukermaa laktoositon

1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

tuoretta rosmariinia

Pinnalle ja koristeluun:

kananmunaa voiteluun

1 ½ dl (45 g ) mantelilastuja

1 rkl tomusokeria

• Leikkaa kohmeiset taikinalevyt ensin kahtia ja puolita palat sitten kolmioksi.

• Aseta taikinakolmiot limittäin leivinpaperin päälle uunipellille kranssin muotoon, kolmion kärjet ulospäin suuntautuen. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

• Kypsennä uunin alaosassa 225 asteessa 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

• Halkaise kranssi sahalaitaisella veitsellä. Nosta kansi sivuun ja voitele alaosa kanelikreemillä.

• Vaahdota kuohukerma, lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa rahka. Lusikoi tai pursota täyte kreemin päälle. Ripottele pinnalle tuoretta rosmariinia.

• Nosta kansi takaisin paikalleen. Viimeistele kranssi siivilöimällä päälle tomusokeria.

Vinkki! Sujauta loppu kanelikreemi joulutorttuihin, sekoita jouluiseen rahkaan tai lusikoi riisipuuron lisukkeeksi.

Lisää ihania joululeivontaideoita löydät osoitteesta www.valio.fi/joulu

Lue myös: