Alkukesän varma merkki on se, kun ensimmäiset raparperit puskevat hentoina maasta.
Tämä mansikkainen jäätelöherkku on täydellinen tapa hyödyntää kesän varhainen sato. Toisaalta nyt viimeistään kannattaa myös käyttää menneen vuoden raparperit pois pakastimen jemmasta.
Jäätelö ei suinkaan vaadi aina monimutkaisia valmisteluja saati tilaa vievää jäätelökonetta, jonka uumenissa massa tekeytyy. Helpommallakin pääsee! Tämä mansikka-raparperijäätelö on todella helppo valmistaa ja sopii alkukesän aterian superherkulliseksi päätökseksi.
Raparperiraidoitettu mansikkaunelma
Mansikkajäätelömassa pyöräytetään yksinkertaisesti kolmesta ainesosasta: vaniljakreemin ja turkkilaisen jogurtin lisäksi joukkoon tarvitaan ainoastaan mansikkakermaa.
Valion mansikkakerma on kesäinen tuoteuutuus, joka on kotikokin oiva apu kakkuihin ja erilaisiin jälkiruokiin. Kätevä, valmiiksi maustettu kerma vaahtoutuu helposti, maku on lempeän marjaisa ja väri hennon vaaleanpunainen.
”Kesän maku on täydellinen.
Jäätelömassan oheen keitetään ihanan raikas raparperihilloke, johon kardemumma tuo pikantisti särmää. Hilloke lusikoidaan kauniiksi raidoiksi jäätelömassan väliin. Makujen yhdistelmä on erinomainen, sillä makea mansikkajäätelömassa taittaa juuri sopivasti raparperin luontaista kirpeyttä. Muuta ei tarvita, ja jäätelö on valmis pakastinta varten.
Nauti valmis jäätelö annosmaljoista tai vohvelitötteröistä – tai tarjoa vaikkapa lettujen kera! Kesän maku on täydellinen.
Mansikka-raparperijäätelö
6 annosta
Laktoositon, gluteeniton
Ainekset
1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
2 dl Valio turkkilaista jogurttia
HILLOKE
250 g raparperipaloja
1 rkl vettä
125 g hillosokeria
½ tl kardemummaa
Valmistusohje
Valmista ensin raparperihilloke: Laita raparperit ja vesi kattilaan, kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri ja keitä poreillen noin 10 minuuttia. Mausta kardemummalla ja jäähdytä.
Vaahdota mansikkakerma. Lisää joukkoon vaniljakreemi sekä jogurtti.
Lusikoi jäätelömassaa ja hilloketta kerroksittain noin 1 litran vuokaan tai pakasterasiaan.
Peitä ja pakasta yön yli.
Ota jäätelö sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kesän suosikkimaku: Valio mansikkakerma
Mansikkakerma on maustettujen leivontakermojen toivottu uutuusmaku kesäkauteen. Se on myynnissä elokuun loppuun asti.
Mansikkakerma vatkautuu nopeasti vaahdoksi – käytä kakkuihin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin!
Sen voi kiehauttaa helposti kastikkeeksi, jossa on ihana mansikkatoffeen maku.