MainosUnikulma

Hyödynnä Black Friday -etu! Nämä lakanat nopeuttavat nukahtamista: ”Rakastan nukkua alasti”

Tiedätkö sen tunteen, kun illalla menee sänkyyn, jossa on viileät ja sileät lakanat? Näissä lakanoissa tunne säilyy koko yön. Lue testaajien kokemuksista.


23.11.2021 15:20

Yölliseen hikoiluun voi olla monta syytä. Vilkas aineenvaihdunta, ylipaino, vaihdevuodet tai hellekesä. Yöllä hiestä märkänä on ikävä herätä – ja vielä vaikeampi nukahtaa uudestaan.

Jos hikoilu alkaa yllättäen ja pahenee nopeasti, kannattaa käydä lääkärissä varmistamassa, ettei hikoilu ole oire sairaudesta.

Onneksi useimmiten syy löytyy petivaatteiden hengittämättömissä materiaaleista tai makuuhuoneen huonosta ilmanvaihdosta. Muista siis tuulettaa makuuhuonetta ahkerasti!

”Näissä lakanoissa nukkuessa en ole hikoillut”

Annoimme Unikulman lämpöä tasaavia SteadyBody®-lakanoita kuluttajille koekäyttöön. Tässä lakanoista koettua ja sanottua:

”Mieheni on levoton nukkuja, joten petauspatja liikkuu yön aikana ja lakana on lähes joka yö ryttyisenä kasana. Minä puolestani koen olevani "vaihtolämpöinen": joko minua paleltaa tai vaihtoehtoisesti minulla on todella kuuma.

Ensifiilikset SteadyBody®-lakanoista olivat hieman epäileväiset. Mies mietti materiaalia ("kuinkahan mahtaa hiostaa") ja kun latasin lakanoita pesukoneeseen, tuli mieleeni erittäin liukas ja hengittämätön vuorikangas.

Näissä lakanoissa nukkuessani en ole hikoillut.

Lakanat kuivuivat todella nopeasti ja pääsimme siten kokeilemaan niitä saman tien.

– Aika miellyttävän tuntuiset, sanoi mies.

Olin samoilla linjoilla. Lakanat tuntuivat viileiltä ja silkkisen pehmeiltä. Muutaman nukutun yön jälkeen mies tuumi, että mitenköhän enää osaa tavallisissa lakanoissa nukkuakaan, kun nämä ovat niin hyvät.

Huomasin, että parasta oli nukkua ilman rihman kiertämää. Pysyin lämpimänä, ja yöpuku oli yksinkertaisesti liikaa. Miehen puolella lakana pysyi kuin pysyikin paikoillaan koko testijakson ajan.

Petari tosin on välillä vielä liikkunut. Nukkuma-asennon vaihtaminen sujui helposti "liusumalla".

Vaihdamme lakanat kerran viikossa, joten nyt oli kiva vaihdella SteadyBody®-lakanoiden ja tavallisten lakanoiden välillä. Ero oli kyllä huikea!

Ensimmäinen yö tavallisissa lakanoissa tuntui oudolta. Lähinnä siksi, että tavalliset lakanat tuntuivat todella karheilta, ja asennon vaihtaminen oli työläämpää. Eikä se aiemmin niin silkkiseltä tuntunut puuvillasatiini tuntunutkaan enää niin silkkiseltä.

Tietty muutaman nukutun yön jälkeen tavallisiin lakanoihin taas tottui, mutta muun muassa se lakanarytty palasi myös.”

”En enää halua nukkua muilla lakanoilla”

”Kun saatiin uudet lakanat, niin sen jälkeen ei muilla ole halunnut nukkuakaan. Lakanat myös kuivuvat nopeasti yön jälkeen.”

"Ensimmäinen positiivinen asia, kun hain lakanat, oli niiden väri. Olen jo niin kyllästynyt väreihin ja kuvioihin lakanoissa. Nämä olivat valkoiset, ja niissä vaaleanharmaa ruudukko, ihana vaihtoehto kaiken kirjavan keskellä.

Seuraavaksi yllätti aluslakanan koko. Lakana on kerrankin tarpeeksi iso, ja se riittää kunnolla petauspatjan alle – ja siellä se on myös pysynyt. Edes kaksi levotonta nukkujaa ei ole onnistunut saamaan sitä yhdeksi mytyksi keskelle sänkyä.

Lakanat tuntuvat ylellisiltä.

Lakanat tuntuvat ylellisiltä, aivan kuin menisi silkkilakanoiden väliin nukkumaan. Hetken on ihana viileys, kunnes tuntee niiden lämmön.”

”Nukkumaanmeno on yksi illan parhaista kohdista! Itse kärsin levottomista jaloista ja fibromyalgiasta. Pienikin veto tai kylmyys saa jalat kramppaamaan.

Rakastan nukkua alasti, mutta pitkään olen nukkunut villasukat ja pyjamahousut jalassa. Jossain vaiheessa yötä se on kostautunut kuumuudessa. Koska hikoilen päästä kaikkein helpoimmin, tyyny on ollut likomärkä.

Näissä lakanoissa nukkuessani en ole hikoillut. Olen saanut nukkua alasti ilman, että on kylmä tai kuuma. Aamulla, kun petaan sängyn, lakanat ovat sen näköiset, kuin ne olisi juuri pedattu.

Jos olisin lukenut pelkän tiedotteen lakanoista, en olisi uskonut. Nyt kun olen nukkunut niissä kaksi viikkoa voin suositella!"

Funktionaaliset ja hengittävät materiaalit

Sängyssä käytettyjen materiaalien laatu ratkaisee yhtä lailla peittojen täytteissä kuin lakanoissakin. Mitä laadukkaampi materiaali, sitä hengittävämpi, pitkäikäisempi ja miellyttävämpi se on nukkuessasi.

Laadukas ja ilmava materiaali mahdollistaa kunnon yöunet sekä paremman nukkumismukavuuden. Lämmön ja kosteuden muodostuminen estyy tehokkaasti ja nukkuminen on miellyttävää.

Unikulman tekninen SteadyBody®-tuoteperheen lakanat ja peitot tasapainottaa ja jakaa kehon lämpötilaa. SteadyBody-lakanoiden valmistuksessa on käytetty hiilikuitua, ja niiden tarkoitus on auttaa nukkumaan rauhallisemmin tasoittamalla kehon sähkökentät ja pitämällä lämpötila sopivana koko yön ajan.

Tuotesarjaan kuuluvat myös tyynyn- ja petauspatjansuojat, jotka ovat helppoja pestä ja helpottavat vuoteen puhtaana pitämistä.

Unikulma on toiminut paremman unen asialla jo yli 30 vuotta. Unikulma kehittää, valmistaa ja myy yksilöllisiä sekä terveellisiä hyvän unen ratkaisuja. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista.

Liity nyt

Tässä Unikulman marraskuun jäsenetu

– Peitot, tyynyt ja lakanat -20%

– Black Fridayn lisäetuna saat verkkokauppatoimitukset lähimpään toimipisteeseen kaupan päälle 18.–27.11.

Liity nyt

Lue myös: