MAINOS

MAINOS Unikulma

Pekka Hyysalo: "Onnettomuuden vuoksi tarvitsen enemmän lepoa – painajaisia en näe!"

Julkaistu:

Suomalaisen sisun symboliksi noussut Pekka Hyysalo tarvitsee runsaasti lepoa, sillä kuntoutuminen vakavasta onnettomuudesta vaatii valtavan määrän treeniä.
Vuosia sitten vaikeasti aivovammautuneen ja samalla liikuntakykynsä menettäneen Pekka Hyysalon ennustettiin hädin tuskin oppivan kävelemään.

Hyysalo on freestyle-laskija, joka löi lasketteluleffan kuvauksissa päänsä pahasti, kun tuuli tempaisi hänen kesken ilmalennon ja hän lensi yli alastulon tasaiselle. Kypärä pelasti hänen henkensä.

Hyysalon uskomaton taistelu kuntoutua aivovammasta on inspiroinut kaikkia suomalaisia.

Miten onnettomuus on vaikuttanut nukkumiseen?

- Silleen, että nykyään tarvitsen enemmän unta enkä muista niitä unia aina, aivovamman aiheuttamien muistiongelmien kanssa elävä Hyysalo toteaa.

- Harvoin muistan unia, mutta en näe painajaisia. Ihan kivoja unia.

Hyysalo tarvitsee nykyään päivälevon joka päivä.

- En pysty nukkumaan päivällä, paitsi joskus harvoin. Se on semmoinen 20-40 minuutin lepohetki sängyssä.

Öisin Hyysalo nukkuu 7-9 tuntia ja yleensä hän herää yön aikana kerran tai kahdesti. Uni tulee kuitenkin nopeasti uudelleen.

Hyysalo on juuri hankkinut Unikulman Unikmatic-moottorivuoteen. Vuoteen avulla voi nostaa esimerkiksi treenistä väsyneet jalat yläasentoon kätevästi kaukosäätimellä. Päivälevon aikaan Hyysalo aikoo kuitenkin pitää sängyn kuitenkin vaaka-asennossa.

- Päivälevot otan ihan levyttäen.


"Hieronta megasiistii"

Uudessa sängyssä on myös tärinään perustuva hieronta.

- Siihen hierontaan mä rakastuin liikkeessä. Se on ihan megasiistii, että saa sellaisen itelleenkin, Hyysalo fiilistelee.

Kuntoutuminen on niin rankkaa työtä, että Hyysalon mukaan "koko äijä on ihan poikki" iltaisin.

- Kun mä treenaan niin paljon, niin uni on tosi tärkeetä ja mä tiedän että se on tärkeetä. Totta kai mä haluun parhaan mahdollisen sängyn, joka edesauttaa hyvän unen saamista.

Hyysalo kävi Unikulman Uniklab-mittauksessa, jonka pohjalta hänelle valmistettiin Hyysalon vartalon mittojen mukaan tehty patja. Kuten usein miehillä, Hyysalollakin tulee tavallisella patjalla painetta hartioihin. Mittojen mukaan tehdyssä patjassa olkapää painuu sopivasti patjan sisään.
MAINOS Unikulma
Lue myös:

MAINOS