MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Henkelin mainosaineistoa.

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Henkelin mainosaineistoa.
MAINOS Tolu

Tee vihreä valinta siivousainehyllyllä – vähennät muovin määrää meressä

Julkaistu:

Uuden ajan kierrätysmuovi kerätään talteen ennen kuin se päätyy mereen.


Muovikasseja, mehupillejä ja tölkkien muovirenkaita. Valtamerten muovikuorma on paisunut käsittämättömiin mittasuhteisiin, ja suurin osa siitä on peräisin maalta. Roskaaminen on vain yksi ongelma, sillä muovia päätyy meriin lukemattomista paikoista kuten huonosti hoidetuilta kaatopaikoilta ja vesistöihin huuhtoutuvista valumavesistä.

Tähän ongelmaan on tarttunut Plastic Bank -niminen yritys, joka on perustanut muovinkeräyspisteitä muun muassa Haitille ja Indonesiaan. Toiminta-ajatus on yksinkertainen: muovi kerätään talteen ennen kuin se päätyy mereen. Samalla yritys tukee kaikkein köyhimmässä ja heikoimmassa asemassa olevia, sillä se maksaa heille muovin keräämisestä. Paikalliset saavat työstään palkkioksi rahaa, ruokaa, terveyspalveluita tai muita hyödykkeitä – valintansa mukaan. Plastic Bank onkin ristinyt toimintansa nimellä ”social plastic”.

Haitilaisen jätemuovin uusi elämä

Suomalaisille tuttuja Tolu-siivousaineita edustava Henkel on tehnyt yhteistyötä Plastic Bankin kanssa vuodesta 2017 lähtien. Mukana olevat yritykset ovat perustaneet yhdessä muovinkeräyspisteitä Haitille, joka on yksi maailman köyhimmistä maista. Osa talteen kerätystä muovista hyödynnetään syksyllä lanseeratun Tolu ProNature -sarjan pakkauksissa, jotka on valmistettu osittain kierrätetystä muovista. Pelkästään tänä vuonna Henkel käyttää pakkauksiinsa 200 tonnia kerättyä muovia – ja kaikki se on pois valtamerten kuormasta.

– Tällä hetkellä noin 25 prosenttia Tolun suihkepullojen muovista on peräisin Plastic Bankilta, mutta pyrimme kasvattamaan määrää koko ajan. Kuluttajilla on suuri huoli ympäristöstä, ja haluamme vastata tarpeeseen valmistamalla entistä ympäristöystävällisempiä tuotteita. Ihmiset haluavat tehdä vihreitä valintoja ja myös siivota ekologisemmin, kertoo Henkel Finland Oy:n Brand Manager Virva Tuononen.


ProNature-sarjan pakkauksilla on EU Ecolabel-serfifikaatti, ja kaikki sarjaan kuuluvat siivousaineet sisältävät vähintään 98,6 prosenttia luonnollisia ainesosia. Tuotteissa on myös miellyttävä ja neutraali tuoksu.

Vaikka sarja ottaa huomioon kestävän kehityksen, puhdistusteho on tuttua Tolu-laatua. Satsaamalla laadukkaisiin puhdistusaineisiin varmistat, että siivoat tehokkaasti ilman turhaa lotrausta.

Tolu ProNature

Tolu ProNature-sarjaan kuuluu mintulta ja kurkulta tuoksuva yleispuhdistusaine, kylpyhuonesuihke sekä lasi- ja ikkunasuihke. Tuotteet on pakattu osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin, ja niillä on EU Ecolabel -sertifikaatti. Ostamalla ProNature-tuotteita olet mukana tukemassa Plastic Bankin toimintaa.
MAINOS Tolu
Lue myös:

MAINOS