MainosTankkaustarinat

Onko Satu Suomen kovin jääkiekkofani? Tatuointi poskessa ja koti sisustettu HIFK:n värein

Jos Suomessa kisattaisiin fanittamisen Suomen mestaruudesta, Varkaudessa asuva Satu Hämäläinen olisi varmuudella yksi voittajasuosikki.

Satu Hämäläinen vilahtaa kesäkuun aikana televisiossa, yhdessä Tankkaustarinat-ohjelman jaksossa, joka kuvattiin Varkauden ABC:llä.


3.6.2021 12:20

Satu Hämäläinen, 43, on fanittanut jääkiekkojoukkue HIFK:ta teini-iästä saakka. Fanittaminen sai alkunsa, kun Hannu Kapanen lähti aikoinaan Helsinkiin.

– Tämä on täysin Hannun syytä, siirryin hänen mukanaan kannattamaan joukkuetta ja hurahdin, sanoo umpisavolaiseksi itseään kutsuva Hämäläinen.

HIFK:n fanittaminen on Hämäläiselle suorastaan elämäntapa ja tyyli.

– Vähän niin kuin olisi uskoon hurahtanut!

Miten fanitus sitten näkyy Hämäläisen arjessa?

– Peilistä joka ikinen aamu, rempseä Hämäläinen nauraa.

Sieltä heijastuukin hänen uusin fanihankintansa – poskessa oleva HIFK-tatuointi.

– Otin sen loppusyksystä, kun halusin tehdä jotain räväkkää. Ei siihen mitään sen kummempaa tarinaa liity. Ihan hullunahan kaikki minua pitää, mutta mitäpä siitä.

Opettajan sijaisuuksia tekevä Satu Hämäläinen pukeutuu aina pelipaitaan, niitä löytyy kaapista kymmeniä. Koko perhe katsoo jääkiekkoa.

Pelipaita aina päällä

Opettajan sijaisuuksia tekevä Hämäläinen pukeutuu aina pelipaitaan, niitä löytyy kaapista kymmeniä.

– Töihin kyllä valitsen sellaisen, jossa ei ole alkoholimainostajaa mukana, muuten puen fiiliksen mukaan.

Suosikkipelaajaa hän ei halua nimetä, koska Hämäläinen ei fanita yksittäisiä pelaajia, vaan koko joukkuetta. Se on se juttu.

– Paitsi tietysti MM-kisoissa kehuskelen erityisesti meidän poikien maaleilla.

Pelejä Hämäläinen katsoo pääsääntöisesti kotoa. Ja koti on luonnollisesti sisustettu sini-puna-valkoiseksi eli HIFK:n värimaailmaa mukaillen.

HIFK:n fanittaminen on Satu Hämäläiselle elämäntapa ja tyyli.

Kahden tyttären yksinhuoltajana pelireissuja on hieman hankala järjestää. Peli-ilta alkaa aina samoilla rituaaleilla. Koko perhe pukeutuu pelipaitoihin, syödään hyvää ruokaa ja kuunnellaan HIFK:n biisi.

Fanitus on tuonut Hämäläiselle paljon uusia ystäviä. Heidän kanssaan sitten matsin aikana viestitellään ahkerasti – pelin käänteitä kommentoidaan yhdessä reaaliajassa.

– Ja muutenkin ollaan kyllä tekemisissä lähes päivittäin näiden porukoiden kanssa.

Hämäläinen on myös ylläpitäjänä faniporukan Facebook-ryhmässä. Porukassa vallitsee hyvä henki, yhteinen intohimo yhdistää hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Miesystävän ansiosta Hämäläinen myös grillaa kesällä upealla HIFK-grillillä, jonka miesystävä teetti ystävien kanssa hänelle syntymäpäivälahjaksi.

Joukkue tuo Hämäläisen elämään paljon sisältöä ja myös lohtua, jos on huonoja päiviä.

– Isossa hammasremontissakin puristin käsissäni HIFK:n pelipaitaa ja kestin ikävän operaation sen avulla.

Oma miesystävä ei ole yhtä innokas penkkiurheilija kuin Hämäläinen. Hän tunnustaa, että miesystävä kannattaa Porin Ässiä.

– Minun puolestani kaikki saa kannattaa juuri sitä joukkuetta kuin haluaa. Emme me saa jääkiekosta riitaa aikaiseksi.

Miesystävän ansiosta Hämäläinen myös grillaa kesällä upealla HIFK-grillillä, jonka miesystävä teetti ystävien kanssa hänelle syntymäpäivälahjaksi.

Matkan tekoa kuvastaa usein lapsiperheille tuttu lausahdus: ”Koska oikein ollaan perillä?”

Taukopaikassa hyvä tunnelma

HIFK:n pelejä Hämäläinen käy katsomassa lähikaupungeissa Kuopiossa ja Mikkelissä aina kun mahdollista. Taukopaikan valinnassa tärkeää on hyvä tunnelma ja monipuolinen tarjonta.

– Pitkälahden ABC on yksi vakiopaikka, ja siellä onkin tosi kiva henkilökunta. Lisäksi käyn myös Kuortin ABC:llä ja tietysti oman paikkakunnan ABC:llä Varkaudessa.

Hämäläinen vilahtaa kesäkuun aikana myös televisiossa, yhdessä Tankkaustarinat-ohjelman jaksossa, joka kuvattiin Varkauden ABC:llä. Hämäläinen kertoo televisiossa elämänsä kohokohdasta, kun hän pääsi tapaamaan Ville Peltosta pukukoppiin ja pyörtyi.

– Jäipä ainakin tämä fanitapaaminen mieleen!

Hämäläisen 6- ja 7-vuotiaat tyttäret Ines ja Leenu ovat myös HIFK-faneja.

– Eiväthän ne muusta edes tiedä, kun syntyivät HIFK-kotiin, Hämäläinen sanoo.

Pelejä Satu Hämäläinen katsoo pääsääntöisesti kotoa. Ja koti on luonnollisesti sisustettu sini-puna-valkoiseksi eli HIFK:n värimaailmaa mukaillen.

Tytöt ovat myös hurahtaneet muumeihin. Leenu on aivan ihastunut muumien Nipsuun. Hämäläinen ei osaa kertoa, mistä rakkaus sai alkunsa, mutta Nipsu on kuulemma Leenun poikaystävä.

Tyttöjen kanssa onkin reissattu muumien perässä Muumimaailmassa ja Jääluolassa. Matkan tekoa kuvastaa hyvin lapsiperheille tuttu lausahdus takapenkiltä: ”Koska oikein ollaan perillä?”

Mutta taukopaikalla ABC:llä nautitaan aina pillimehut.

– No kerran ostin muumilimua, mutta yleensä toiveena on pillimehut.

Tankkaustarinat -sarjaa voi katsoa Nelosella ja Ruudussa ma-to klo 20.30. HIFK-superfani Satu Hämäläinen nähdään jaksossa 9/20, 28.6.

Katso Tankkaustarinat-ohjelmaa täältä

Lue lisää ABC-asemista

Lue myös: