MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat ABC:n mainosaineistoa.

Tämän osion kaikki artikkelit ovat ABC:n mainosaineistoa.
MAINOS ABC

ABC:ltä löytyi töitä moniosaajalle: Miika, 21, vältti houkutukset ja osti ansaitsemillaan rahoilla ensiasunnon

Julkaistu:

ABC:llä työskentelevä ja Asuntokaupat sokkona -ohjelmasta tuttu Miika Hämäläinen yleni nopeasti liikennemyymälätyöntekijästä palveluvastaavaksi. "Tekemällä oppii."


Porvoolainen Miika Hämäläinen on työskennellyt ABC-liikenneasemalla Porvoossa parin vuoden ajan. Merkonomiksi itsensä lukeneesta Hämäläisestä piti alun perin tulla kirjanpitäjä, mutta toisin kävi.

"Olen käytännönläheinen ja tykkään tehdä omin käsin – en halua istuskella koneella koko päivää. Asiakkaiden kanssa voi työn lomassa jutella mukavia ja olla ihan rennosti", hän kertoo.

Hämäläinen aloitti alun perin liikennemyymälätyöntekijänä ja yleni pian palveluvastaavaksi. Nykyinen toimenkuva on laaja ja päivät ovat monipuolisia. Se onkin Hämäläisen mielestä yksi työn parhaita puolia. Vastuuta jaetaan tasaisesti ja kaikki saavat osallistua niin halutessaan vaikkapa markkinointiin.

"Teen oikeastaan ihan kaikkea. Korjailen työvuorolistoja, perehdytän henkilökuntaa, autan ongelmatilanteissa mittarikentällä ja teen somea. Olen itse joutunut tekemään samat virheet kuin uudet työntekijät ja osaan siksi samastua heihin. Tekemällä oppii."

Ison ketjun etuja Hämäläisen mukaan on, että ympäriltä löytyy apua ja osaamista. Ongelmien kanssa ei tarvitse olla yksin, sillä aina voi kysyä neuvoa paremmin tietävältä.

"Ei kannata sooloilla, jos voi tehdä yhdessä. Ollaan kaikki samaa jengiä", hän kuvailee.

Isä opetti pienestä pitäen: "Kädet pois taskuista."

Hämäläisen esikuvat löytyvät läheltä; hän on pienestä pitäen päässyt vanhempien mukana työpaikalle ja nähnyt läheltä, millaista yrittäjän arki on.

"Isä päästi minut kassalle heti kun osasin kävellä ja ohjeisti tiukasti, että pitää puhua kovaan ääneen ja ottaa kädet pois taskuista. Oppi on mennyt perille”, sanoo Hämäläinen nauraen.

Työelämässä mukana olo nuoresta pitäen on Hämäläisen mukaan laajentanut maailmankatsomusta ja opettanut, etteivät asiat ole niin yksinkertaisia kuin voisi luulla.

"Olen nähnyt, mitä kupillinen kahvia vaatii; jonkun pitää tilata se kahvi ja ne kupit, laatia työvuorolistat ja keittää kahvi. Olen myös nähnyt kuinka organisaatiot toimivat ja oppinut ottamaan asioista selvää", hän kertoo.


Houkutusten sijaan rahat omistusasuntoon

Vielä viime vuonna Hämäläinen asui lapsuudenkodissaan ja säästi työstä tienaamansa rahat, kunnes viime vuoden lopulla hän osti itselleen ensiasunnon. Lopputulos nähtiin keväällä Nelosen Asuntokaupat sokkona -ohjelmassa. Hämäläinen on päätökseensä tyytyväinen.

"Monta kertaa mietin, ostanko hienon auton ja olin lähellä altistua houkutuksille. Tulin kuitenkin siihen johtopäätökseen, että pakko on asua jossain. Se oli myös sijoitus tulevaisuuteen", hän sanoo.

Ensimmäinen kesä uudessa kodissa sujuu tutun tiimin kanssa töiden parissa, mutta vapaa-aikaan mahtuu myös musiikin tekoa ja lomailua, jolloin Hämäläinen suuntaa festareille ja ulkomaille. Elämä on mallillaan ja tulevaisuus uusia unelmia täynnä.

"Rennolla fiiliksellä mennään. Uskon aitouteen – siihen, ettei yritä olla joku muu kuin on."

ABC-asemat mukana suomalaisten arjessa

Suomen suurin kesätyönantaja S-ryhmä palkkaa tänäkin kesänä 14 000 nuorta palvelukseensa. Heistä osa työskentelee ABC-asemilla, jotka tarjoavat kaikki helppoon ja sujuvaan automatkailuun tarvittavat palvelut matkan varrella. Nelosella 29.7. käynnistyvä Tankkaustarinat-ohjelma on kurkistus liikenneasemien kulisseihin, jotka ovat täynnä kiinnostavia ihmisiä ja tarinoita ympäri Suomen.

MAINOS ABC
Lue myös:

MAINOS