MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Specsaversin mainosaineistoa.
MAINOS Specsavers

Muista ainakin nämä kaksi asiaa, kun ostat aurinkolaseja

Julkaistu:

Moni valitsee aurinkolasit puhtaasti ulkonäön mukaan, mutta ostotilanteessa on syytä miettiä muutakin.
Käyttötarkoitus ja istuvuus. Nämä kaksi asiaa ratkaisevat asiantuntijan mukaan onnistuneet aurinkolasikaupat.

- Ensimmäinen asia, johon asiakas voi kompastua, on istuvuus. Aurinkolasien sovittaminen on tärkeää, jotta nähdään, että aurinkolasit istuvat ja ovat muotoiltavissa kasvoille, sanoo Specsaversin tuotteista vastaava Tanja Korteniemi.

Aurinkolasimallisto on alkukeväästä parhaimmillaan, kun uutuudet saapuvat myymälöihin. Varsinainen sesonki alkaa perinteisesti jo talvilomista, kun ihmiset matkustavat rantalomalle tai laskettelemaan. Tässä kohtaa onkin luontevaa miettiä toista mahdollista kompastuskiveä – aurinkolasien käyttötarkoitusta.

Kehyksillä luodaan tyyli, mutta linssien valinnassa ratkaisee käyttötarkoitus, ja siinä kannattaa aina käyttää ammattilaista apuna. Linsseissä on erilaisia ominaisuuksia – jotkut linssit sopivat paremmin esimerkiksi urheiluun tai veden äärelle.

- Jos autoilee paljon, se kannattaa ehdottomasti huomioida linssin valinnassa, muistuttaa Korteniemi.

Korteniemellä itsellään on useammat aurinkolasit eri tarkoituksiin, ja yhä useampi ostaakin tyylikkäät kaupunkilasit erikseen ja vaikkapa urheiluun sopivat erikseen.

- Kun tulee aurinkolasikaupoille, kannattaa muistaa myös perheen pienemmät. He ovat usein lähempänä heijastavia pintoja, kuten lunta tai vettä, joten myös lasten silmät kannattaa suojata UV-säteilyltä.Linsseillä on väliä – näin valitset itsellesi sopivat

Aurinkolasien linsseissä on kolme perusväriä: harmaa, ruskea ja vihreä. Linssi kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan.

Harmaa on neutraalisävy ja näyttää värit puhtaimmillaan. Tämä väri sopii melkein kaikkiin valaistusolosuhteisiin. Harmaa sopii sekä yleiskäyttöön että urheiluun.

Ruskea linssiväri lisää kontrasteja. Linssin hieman punaiseen taittava sävy parantaa myös syvyysnäköä. Ruskea sävy sopii hyvin yleiskäyttöön ja urheiluun samoin kuin harmaa linssiväri. Ruskea väri ei myöskään vääristä värisävyjä.

Vihreä linssiväri suodattaa jonkin verran sinistä valoa. Väri lisää kontrasteja ja lisää tarkkuutta näkemiseen. Vihreä väri sopii siis hyvin urheiluun, jossa vaaditaan tarkkuutta ja hyvää erottelukykyä. Vihreä väri toimii myös yleisaurinkolaseissa.

Polarisoivat linssit vesille ja lumille

Polarisoivia linssejä on saatavilla harmaana ja ruskeana. Niissä on aina sataprosenttinen UV-suoja. Polarisoivat linssit poistavat hajaheijasteita, ja sopivat erinomaisesti kirkkaisiin olosuhteisiin kuten veden ja lumen äärelle. Tämä linssi on erinomainen valinta esimerkiksi veneilyyn, kalastukseen ja hiihtoon. Polarisoivia linssejä suositellaan myös silmäleikkauksista toipuville.

Itsestään tummuvat linssit eli fotokromaattiset linssit reagoivat valoon, joten ne tummenevat ja vaalenevat valaistuksen mukaan. Sisätiloissa nämä linssit ovat lähes vaaleat. Fotokromaattisia linssejä on saatavilla ruskeana ja harmaana, ja niissä on sataprosenttinen UV-suoja. Nämä linssit sopivat erinomaisesti henkilöille, jotka liikkuvat paljon ulko- ja sisätilojen välillä.

DriveWear-linssit reagoivat valaistuksen muutoksiin sekä ulkona että auton sisällä. Linssin väri vaihtelee valaistuksen mukaan. Myös tässä linssissä on sataprosenttinen UV-suoja ja lisäksi polarisointiin verrattava hajaheijastuksen poistava ominaisuus. Erinomainen linssi autoilun lisäksi ulkoiluun.

Specsaversilla on aina kaksi yhden hinnalla -tarjous, joten aurinkolasit kannattaa valita silmälasien pariksi. Tutustu aurinkolaseihin täällä!
MAINOS Specsavers
Lue myös:

MAINOS