MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Santander Consumer Finance Oy:n mainosaineistoa.
MAINOS Santander SHFT

Uusi autopalvelu sai käyttäjät innostumaan: ”Pystyimme luopumaan perheen toisesta autosta”

Julkaistu:

Yhä useampi suomalainen on vähentänyt autoilua ilmastosyistä. Oman auton omistamisen rinnalle kehitetään jatkuvasti uusia ratkaisuja, joista yksi on kuukausitilaukseen perustuva SHFT-palvelu.
Kuluttajakäyttäytyminen on murroksessa. Oman auton omistamisen sijaan moni on valmis kokeilemaan vaihtoehtoisia liikkumistapoja. Kulkuyhteyksien kehittyessä omaa autoa ei välttämättä koeta tarpeelliseksi.

Myös ilmastonmuutoksen liittyvä keskustelu herättelee miettimään omaa suhdetta autoiluun ja liikkumiseen. Joka kolmas suomalainen kertoo vähentäneensä autoilua ilmastonmuutoksen aiheuttaman huolen takia, ilmenee Santanderin syksyllä 2019 teettämästä tutkimuksesta.

Huolettomassa kuukausitilauspalvelussa ei tarvitse huolehtia esimerkiksi ajoneuvon arvon alenemisesta tai vakuutusmaksuista.

Autoiluun kaivataan joustavuutta

Santander lanseerasi marraskuussa SHFT-palvelun, joka on kuukausitilaukseen perustuva autopalvelu. Kuukausihintaan sisältyvät kaikki autoilun palvelut, kuten vakuutus ja huollot sekä renkaiden vaihto ja säilytys. Autoilija huolehtii vain tankkaamisesta ja parkkimaksuista. Auton voi vaihtaa vaikka kuukausittain, ja siten kokeilla omaan käyttöön parhaiten soveltuvaa autoa.

Kiinnostus uusia vaihtoehtoja kohtaan on huomattu myös Santanderilla. SHFT-palvelun pilottiautoilijaksi ilmoittautui ensimmäisen viikonlopun aikana satoja kiinnostuneita. Ensimmäisillä kokeilijoilla on jo auto käytössään.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme palveluita, jotka vastaavat saamiimme toiveisiin. Pilottikokeilun aikana keräämme kokemuksia ja palautetta, jonka avulla SHFT:iä voidaan kehittää entisestään, kertoo Santander Consumer Financen Business Development Leader Kia Saarinen.

Kuukausitilaukseen perustuvassa palvelussa kiinnostaa erityisesti joustavuus ja kulujen ennustettavuus, kertoo pilottikokeiluun osallistunut Kauniaisissa asuva Bjarne Baarman.

– Minulla on suuret odotukset palvelua kohtaan ja on kiinnostavaa nähdä, millaista hyötyä palvelusta lopulta on. Ainakin olemme voineet luopua perheemme toisesta autosta, Baarman sanoo.

Pilotissa on mukana Veho-konserniin kuuluva Vaihtoplus. Myös Veholla alan muutoksia on seurattu jo pitkään.

– Autoalalla tapahtuu juuri nyt paljon, ja kuluttajat ovat välillä epätietoisia muutoksista. Uudet huolettomat ja riskittömät tavat liikkua kiinnostavat monia, kertoo Veho-konsernin liikkuvuuspalveluiden päällikkö Nicholas Zaeske.

Autolle on edelleen tarvetta

Vaikka autoilu on murroksessa, on autoille kuitenkin edelleen tarvetta. Suomen kaltaisessa pitkulaisessa ja pitkien välimatkojen maassa autoista luopuminen kokonaan ei kuulosta realistiselta.

Suomen autokanta on eurooppalaisella tasolla vanhaa. Uuden auton ostaminen vaatii alkupääomaa, mikä on osaltaan voinut hidastaa autokannan uudistumista. Uudemmilla autoilla päästöjä on kuitenkin saatu vähennettyä. Traficomin mukaan uusien autojen päästöt ovat 2010-luvulla vähentyneet noin 3,6 prosenttia vuodessa.

Liikenteen päästöjen osuus Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on noin viidennes. Kun auton käyttäminen on välttämätöntä, on vähän kuluttava auto ilmaston kannalta paras valinta.

SHFT:n ansiosta eri vaihtoehtoja voi kokeilla rauhassa. Yhä useammalla on mahdollisuus saada käyttöönsä uudehko auto ja kokeilla erilaisia autotyyppejä. Näin teillä liikkuu ympäristöystävällisempiä ja turvallisempia autoja.

Lue autojen kuukausitilauspalvelusta lisää täällä: shft.fi
MAINOS Santander SHFT
Tämä on SHFT

MAINOS