MAINOS

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Unileverin mainosaineistoa.
MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Unileverin mainosaineistoa.
MAINOS Crème Bonjour

Miten kanapaloihin saa rapean pinnan? Tee leivitys uudella tavalla

Julkaistu:

Kanapalojen rapea pinta syntyy hyvällä leivityksellä, johon saa lisämakua ja täyteläisyyttä tuorejuustosta. Friteeraus onnistuu ilman uppopaistamista kätevästi pannulla. Katso helpot vinkit ja tee herkulliset kanapalat vartissa.


Talven trendiruoka, schnitzel, syntyy helposti kanasta. Mehevien kanapalojen salaisuus on rapea pinta, joka syntyy oikein tehdystä leivityksestä ja friteerauksesta.

Kanapalojen leivityksen salaisuus on maustetun tuorejuuston ja kananmunan sekoituksessa, jossa broileripalat pyöritellään ennen varsinaista leivitystä. Kokeile kanan makuparina Crème Bonjour Pesto & Sitruuna -tuorejuustoa.

Broilerifileet on hyvä nostaa huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Leivityksen ansiosta pihvit pysyvät mehevinä ja niissä on valmiiksi niin runsaasti makua, eivätkä ne kaipaa lisämausteita.

Friteeraus on yllättävän helppoa, eikä sitä varten tarvita koko kattilallista kuumaa öljyä. Rapeaksi paistaminen onnistuu hyvin korkeareunaisessa paistinpannussa, jonka pohjalla on reilu sentti öljyä. Valitse kuumennuksen kestävä öljy – rypsiöljy toimii hyvin. Öljyn lämpöä voi testata vaikka paahtoleivän palasella; kun leipäpala alkaa ruskistua heti, öljy on paistovalmista.

Kananpalat kypsyvät rapeiksi nopeasti, ja ylimääräinen öljy valuu niistä pois kun nostat ne hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ennen tarjoilua. Tarjoile friteeratut kanapalat dijonsinapin kera.

Friteeratut kanapalat

480 g broileririntafileitä, ohuiksi siivuiksi viipaloitu

1 kpl Kananmuna, vatkattuna

1 prk (200 g) Crème Bonjour Pesto & Sitruuna –tuorejuustoa

100 g pankojauhoja

suolaa ja pippuria

2 rkl tuoretta basilikaa, silputtuna

öljyä paistamiseen

dijonsinappia tarjoiluun

Aloita friteeratut kanapalat maustamalla kanan rintafileet suolalla ja pippurilla. Sekoita panko-jauho ja valmiiksi silputtu basilika keskenään.

Sekoita tuorejuusto vatkatun kanamunan kanssa. Dippaa seoksessa kanan rintafileet. Valuta ylimääräinen kanamunan ja tuorejuuston sekoitus ja kieritä kanan rintafileet sitten pankojauhoseoksessa.

Paista pankojauhoseoksessa sekoitettuja kanan rintafileitä öljyssä noin 5-6 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile friteeratut kanapalat dijonsinapin kera.

Pesto & Sitruuna -tuorejuusto tuo italialaiset maut keittiöösi

Crème Bonjour Pesto & Sitruuna -tuorejuusto maistuu herkulliselta sellaisenaan leivän tai patongin päällä, mutta soveltuu myös monien ruokien höysteeksi.

Kokeile Pesto & Sitruuna -tuorejuustoa esimerkiksi patongin täytteenä tai käytä tuorejuustoa pastaruokiin lisämakua antamaan.
MAINOS Crème Bonjour
Lue myös:

MAINOS