MAINOS

MAINOS Neste K

Tänä vuonna syödään sosiaalisesti! Jakaisitko sinä hampurilaisesi?

Julkaistu:

Ruokatrendeissä näkyy annosten tuunaaminen asiakkaan toiveiden mukaan. Annoksia myös jaetaan aiempaa enemmän.
Ilmastonmuutos ja kuluttajien valveutuminen näkyvät tänä vuonna myös ravintoloiden lautasilla. Se ei kuitenkaan tarkoita askeettista itubaarimeininkiä.

“Nousussa on rento vegaanius, jossa ei niinkään mietitä ruoan terveysvaikutuksia vaan halutaan nauttia ja herkutella antaumuksella”, sanoo ruokakirjailija Prisca Leclerc.

Leclerc arvelee, että näiden niin sanottujen sipsikaljavegaanien tarpeisiin ravintolat vastaavat vegaanisella street foodilla ja erilaisilla kasvipohjaisilla herkuilla.

“Kasvisten osuus on muutenkin kasvamaan päin myös sekasyöjien keskuudessa”, huomauttaa Leclerc.

Vaikka kasviksia syödään reilusti enemmän, kuuluu myös liha edelleen suomalaiseen ruokapöytään. Kuluttajat ovat kuitenkin aiempaa kiinnostuneempia lihan laadusta ja alkuperästä.

”Lähiruoasta on puhuttu jo pitkään. Mitä korkeampi kotimaisuusaste annoksella on, sitä parempi”, Leclerc summaa.

Laadukkaan, kotimaisen lihan käytön lisäksi hän povaa myös kotimaisen kalan uutta nousua.

”Pienten saaliskalojen syönti ja käyttäminen ruoanlaitossa tulee yleistymään. Veikkaan, että kalaravintoloita tullaan perustamaan vielä paljon lisää.”Yksilöllisiä annoksia ja sosiaalista syömistä

Leclerc toteaa, että nykyään ruokavalioita ja -makuja on monia erilaisia.

”Tämä on ymmärretty myös ravintoloissa. Enää ei yritetäkään tarjota samaa kaikille, vaan panostetaan annosten muunneltavuuteen, siihen että asiakas voi tuunata siitä mieleisen juuri itselleen.”

Uusi, tiedostavampi ideologia kannustaa myös pienempään hävikkiin. Kun annos on mieluinen ja oman maun mukaan rakennettu, se tulee myös suuremmalla todennäköisyydellä syötyä kokonaan.

”Ruokaa ei haluta haaskata. Sitä laitetaan myös kotona aiempaa maltillisemmin, ja helpommin syödään samaa ruokaa useampana päivänä putkeen”, kuvailee Leclerc tapojen muuttumista.

Täydellistä burgeria tuunaamassa

Kauas on tultu siitä, kun huoltoaseman ainoa lämmin eväs oli mikrossa pyöräytetty lihis. Neste K -asemien keittiöissä syntyy paitsi maukasta kotiruokaa, myös herkullisia a la carte -annoksia. Juuri nyt Neste K -ravintoloissa on myynnissä tuunattava burger, joka rakentuu kuohkeaan briossisämpylään, trendikkäästi täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

Neste K:lle tärkeitä asioita ruoan suhteen ovat kotimaisuus, laatu ja maku. Burger-sämpylän välistä löytyy Neste K -asemia varten kehitetty kotimainen, 100% naudan täyslihapihvi. Täyslihapihvin voi halutessaan vaihtaa myös kana- tai kasvispihviin.

Lisätäytteeksi voi valita pekonia, paistettua kananmunaa, sinihomejuustoa, vuohenjuustoa tai cheddarjuustoa, chilimajoneesia, BBQ-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia.

Yksi tämän vuoden ruokatrendeistä on Prisca Leclercin mukaan myös jaetut annokset ja sosiaalinen syöminen. Ruoan äärelle kokoonnutaan seurustelemaan rennosti porukassa ja annoksia jaetaan.

Burgerkin sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Suuremmalla poppoolla jokainen voi tuunata itse burgerinsa ja yhdessä pöydässä annokset voidaan jakaa pienempiin maistelupaloihin, joista kaikille riittää nautittavaa.

RAVINTOLOIDEN RUOKATRENDIT 2020

• Yksilöllisyys ja annosten muunneltavuus

• Sipsikaljaveganismi eli vegaaninen herkuttelu ja pikaruoka/streetfood

• Mocktailit eli alkoholittomat drinkit

• Sosiaalinen syöminen eli annosten jakaminen

• Lihan alkuperän mainitseminen

Lue lisää Neste K:n burgereista täältä!
MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS