MAINOS

MAINOS Neste K

Kyllästyttääkö kiertää samoja kohteita joka kesä? Katso 9 uutta menovinkkiä

Julkaistu:

Kokosimme menovinkit koko perheen autolomalle Suomessa. Katso myös, miten pidät takapenkin tyytyväisenä reissun ajan.
Kotimaan matkailu on yhä suositumpaa. Autoloma pienten lasten kanssa ei välttämättä kuulosta ensi kuulemalta kovin rentouttavalta vaihtoehdolta, mutta kun matkan suunnittelee hyvin, reissusta voi tulla ikimuistoinen. Autoilun suomaa vapauden tunnetta on vaikea voittaa.

Vauva-lehden suosittu bloggaaja Tuomas Rytky suuntaa kesällä pitkälle autolomalle 2-, 5- ja 7-vuotiaiden lasten sekä puolison kanssa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, edessä on jopa 6 000 kilometriä tien päällä. Miten saatte pidettyä lapset tyytyväisenä takapenkillä?

- Kaikista olennaisinta on se, että lapset tietävät, mitä perillä on luvassa. Heidät kannattaa ottaa mukaan matkan suunnitteluun, Rytky vinkkaa.

Toinen vähintään yhtä tärkeä asia on se, että aikataulu on tarpeeksi väljä.

- Ajamme maksimissaan parin sadan kilometrin pätkiä kerrallaan.

Toki lapsille on varattu myös monenlaista viihdykettä, kuten kirjoja, äänikirjoja, pelejä ja pieniä leluja. Matkan etenemistä seurataan myös karttakirjasta.


Rytky suuntaa tällä kertaa perheensä kanssa Keski-Eurooppaan, mutta myös Suomessa voi tehdä unohtumattoman autoloman. Kokosimme lapsiperheille matkavinkit kolmesta kesäkaupungista.

Tervakoski & Janakkala

Tervakoskella sijaitseva Puuhamaa on varmasti jokaiselle lapsiperheelle tuttu, mutta Tervakosken suunnalta löytyy myös muuta nähtävää koko perheelle.

1. Hakoisten linnavuori

Kiipeä jyrkälle Linnavuorelle ja nauti matkaeväistä uskomattoman hulppeissa maisemissa. Puolustuslinnakkeen raunioissa on vielä jäljellä jäänteitä keskiajalta. Ei korkean paikan kammoisille!

2. Parasta Suomessa

Luonto on monen suomalaisen sydäntä lähellä. Laurinmäen luontopolku alkaa torpparimuseolta ja kiertää noin kahden kilometrin mittaisen reitin monimuotoisessa metsässä.

3. Ihana Kauppamuseo!

Kukapa ei rakastaisi kauppaleikkejä? Viehättävä Kauppamuseo sijaitsee Hyvikkälän entisen koulun pihapiirissä ja se hurmaa kaikenikäiset vieraat. Kokoelmissa on esineitä ja tuotteita 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti.


Tampere

Tampereen ykkösvetonaula on tietysti Särkänniemi, mutta kaupungista löytyy paljon muutakin tekemistä ja nähtävää.

1. Pelimuseo on must!

Museokeskus Vapriikista löytyy hauska pelimuseo, jossa nykynuoriso pääsee tutustumaan vanhempiensa pelaamiin peleihin. Ehdottomasti vierailun arvoinen!

2. Frisbeegolfia koko perheelle

Jos yhdessä liikkuminen on teidän perheen juttu, Tampereen Alasjärven kupeesta löytyy maailmanluokan mitat täyttävä frisbeegolf-rata. Ratoja löytyy niin aloittelijoille kuin harrastajille.

3. Löylyä lisää!

Matkan aikana kertyneitä reissupölyjä voi pestä pois yleisessä saunassa. Tampere on valittu maailman saunapääkaupungiksi ja sieltä löytyykin yli 30 korkealaatuista yleistä saunaa. Tutustu valikoimaan netissä!

Vaasa

Vaasaa on luonnehdittu Suomen aurinkoisemmaksi kaupungiksi. Tekemistä löytyy laidasta laitaan.

1. Autoilun ja historian ystäville

Miltä näyttää hevosvetoinen ambulanssi vuodelta 1909? Vaasan auto- ja moottorimuseo tarjoaa mielenkiintoista nähtävää koko perheelle. Tämä on muuten Suomen suurin yksityinen automuseo.

2. Hurmaava Strömsö

Kyllä, tunnettu televisio-ohjelma on kuvattu Vaasassa, Strömsössä. Alueelle voi mennä kiertelemään omatoimisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle. Uimarannalla voi käydä pulahtamassa virkistävässä merivedessä.

3. Ulkoilua ja taidetta

Yksi Vaasan kätketyistä vierailukohteista on Edvininpolku. Ulkoilualue sijaitsee Asevelikylän ja Purolan rajamailla, ja on kuuluisa polun varrella olevista Edvin Hevonkosken ulkoilmataideteoksista sekä savusauna- ja korsurakennuksista.

Menovinkit tarjosivat paikalliset Neste K -kauppiaat Seppo Lauer, Tuomas Hyytinen ja Atte Hyrkäs.

Tutustu Vauva-lehden Isäkuukaudet-blogiin.

Neste K lomareissusi varrella

Tutustu Neste K asemien monipuoliseen palvelutarjontaan nestek.fi. Jokaiselta asemalta löytyy ilahduttavan monipuolisen ruokakaupan lisäksi kahvila. Kun nälkä yllättää tien päällä, valitse pysähdyspaikaksi Neste K asema, jolla on Koon Keittiö.
MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS