MAINOS

MAINOS Neste K

Tämä keväinen ilmiö voi vaurioittaa salakavalasti auton maalipintaa

Julkaistu:

Autopesua ei kannata jättää väliin varsinkaan näin keväällä, kun ilmassa leijuu kaikenlaista likaa.
- Suomalaiset pesettävät autoaan kunnollisessa konepesussa ihan liian harvoin, sanoo Neste K:n autopesupalveluista vastaavaa Jarkko Tervakoski.

Tervakoski on työskennellyt koko 25-vuotisen työuransa liikenneasemilla. Hänen mukaansa oikea pesuväli olisi Suomen keliolosuhteissa suunnilleen kerran kuukaudessa, kun tätä nykyä pesutahti automaatilla on viitisen kertaa vuodessa.

- Varsinkin talven jäljiltä autolle kannattaa ottaa perusteellinen talvitehopesu, jolla saadaan myös auton alusta puhtaaksi kaikesta liasta, kuten esimerkiksi bitumista.

Mikäli alustaan pinttyy likaa, voi se ajan kanssa ruostuttaa alustaa ja alentaa suoraan auton arvoa.

Katupöly kiusaa autoakin

Keväällä puolestaan yllättävää haittaa auton maalipinnalle voi aiheuttaa ilmassa leijuva runsas katupöly. Katupölyn määrä on runsaimmillaan juuri nyt, kun katua puhdistetaan hiekasta. Auton metallipinta on aina sähköinen ja se imee helposti katupölyn seassa olevia ikäviä likahiukkasia itseensä.

- Jos autoa ei pidä puhtaana, katupölyn seassa olevat metallihiukkaset voivat pahimmillaan aiheuttaa pieniä ruostetäpliä auton pinnalle, mikäli pöly makaa auton päällä pitkään, Tervakoski varoittaa.

Itsepalvelupesulat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan. Kun auton pesee itse, se on suunnilleen puolet edullisempaa kuin konepesu.

Tervakoski suosittelee myös itsepalvelua käyttäville silloin tällöin tehokasta konepesua ja suojaavaa vahausta.

- Huoltoaseman kauppias ja hänen henkilökuntansa opastavat mielellään oikean pesuohjelman valinnassa.


Pidä myös tuulilasi puhtaana

Asiakkaiden käytössä on myös imuri, jolla voi halutessaan siistiä auton sisätilat. Myös tuulilasin pitäminen puhtaana sisäpuolelta on erittäin tärkeää. Jos pesun hintaan ei kuulu tuulilasi- tai kojelautapyyhettä, ne voi aina ostaa erikseen.

Tuulilasi on helppo puhdistaa samalla, kun kone tekee työtään ulkopuolella.

- Aurinko paistaa nyt niin matalalta, että kaikki sisäpuolella oleva lika heijastuu ikävästi lasista, jolloin se saattaa haitata ajoa ja olla jopa vaarallista.

Puhtaalla autolla sukuloimaan

Pääsiäisenä moni lähtee pidemmälle sukuloimaan, ja osa avaa mökkikauden. Liikenteeseen halutaan lähteä puhtaalla autolla.

- Aina juhlapyhien alla ja lomakauden alkaessa on selkeästi hieman ruuhkaa autopesupuolellakin, Tervakoski kertoo.

Automaattipesu kestää 10–15 minuuttia. Autopesuun kannattaa suunnata hyvissä ajoissa ennen pyhiä. Jos haluaa taktikoida jonojen suhteen, aamupäivä on yleensä paras ajankohta käydä pesettämässä auto.

- Kiireisintä meillä on yleensä iltapäivällä, Tervakoski paljastaa.

Pesupassilla joka kuudes pesu on maksuton

Quick Wash -pesupassilla joka kuudes pesu on ilmainen Loistopesu. Muistathan myös Quick Wash -autonhoitotuotteet. Kysy lisää asemilta, autopesun ammattilaisemme auttavat mielellään.

Neste K -asemilla on ympäri Suomea 56 Quick Wash -automaattipesuasemaa ja 20 itsepesuasemaa.

Löydä sinulle sopiva asema.
MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS