MAINOS

MAINOS

Kauppias Jyri Linnanen tarjosi kodittomalle Harrille päivittäin lämpimän aterian ja palkkasi töihin: ”Omalla työlläni on merkitystä”

Julkaistu:

Neste K Eläintarhan kauppias Jyri Linnanen, 49, auttaa ihmisiä päivittäin arjen pienissä ja isommissakin pulmissa. Joillain kohtaamisilla on ollut yllättävän kauaskantoisia seurauksia.
Kun kauppias Jyri Linnanen ajeli toissa kesänä juhannuksen jälkeen työpaikkansa Neste K Eläintarhan pihaan Pasilassa, häntä odotti ankea näky. Pihalla seisoi pakettiauto, jonka ikkunat oli kaupungilla rikottu ja sisäpuoli tyhjennetty. Omistajat seisoivat apeina vieressä. He olivat tulleet ensimmäistä kertaa kesälomamatkalle Helsinkiin, mutta joutuneet heti ryöstetyiksi. Suunnitelmissa oli paluu takaisin kotiin saman tien.

Eihän se nyt sovi, Linnanen tuumi ja tarttui toimeen.

–  Pyysin pariskunnan sisään kahville, hommasin heille polkupyöräkartan ja pyörät ja kerroin, minne kannattaa suunnistaa.

Pariskunta pyöräili päivän Helsingissä ja totesi, että pääkaupungista löytyy myös turvallisia paikkoja ja ystävällisiä ihmisiä. Turistikierroksen aikana Linnanen antoi ensiapua autolle ja tilkitsi sen ikkunat pahvilla ja teipillä.

–  Illalla pariskunta tuli kertomaan hienosta päivästä ja kiitteli, että olin rohkaissut heitä jäämään.

Työ tuntuu hyvältä joka päivä

Juuri tässä lähes kymmenen vuotta huoltoasemalla K-kauppiaana työskennellyt Jyri Linnanen on parhaimmillaan – asiakaspalvelussa ja ihmisten auttamisessa. Se on myös hänen intohimonsa ja suurin syy siihen, miksi kauppias nauttii työstään edelleen. Joka päivä.

–  Homma on tuntunut hyvältä aina. Parasta on se, kun voin täyttää asiakkaiden tarpeita ja tehdä kauppaa, Linnanen sanoo.

Linnanen aloitti työuransa letkupoikana Kauniaisissa ja innostui heti asiakaspalvelusta. Hän työskenteli opintojen ohessa ja niiden jälkeen parikymmentä vuotta Nesteen asemilla ja pääkonttorissa, kunnes joulukuussa 2009 puhelin soi. Linnaselle tarjottiin kauppiaan pestiä huoltoasemalta, joka tunnettiin aiemmin nimellä Eläintarhan Union eli Eltsun Unska.

Tarjous kiinnosti, mutta Linnanen halusi neuvotella siitä vielä perheensä kanssa. Hänellä ja hänen Ila-vaimollaan oli viisi alaikäistä lasta, joista nuorimmainen oli vasta 3-vuotias.

–  Yrittäminen on iso riski ja halusin, että se on koko perheen yhteinen päätös.

Arjen pieneet ihmeet merkitsevät

Neste K Eläintarhan toiminta on viimeisen kymmenen vuoden aikana pyörinyt ilman suurempia muutoksia. Pieniä lisäyksiä palvelutarjontaan on tehty, esimerkiksi taksikuskeille aloitettiin heidän toiveestaan yökeitto-tarjoilu.

Tämän lisäksi Linnanen on ehtinyt vaikuttaa merkittävästi monen ihmisen elämään. Erityisen merkityksellistä kauppiaan kohtaaminen on ollut Harrille ja Kallelle.

Linnanen löysi Pelastusarmeijan kautta kodittoman, työttömän ja alkoholisoituneen Harrin ja auttoi tämän uuteen alkuun tarjoamalle miehelle ensin yhden lämpimän aterian ja muutaman tunnin pihatöitä päivässä. Myöhemmin hän vakinaisti Harrin asemalle töihin ja oli mukana tekemässä tälle velka- ja asuntosuunnitelmaa.

Kauppias on työllistänyt myös autistisen Kallen ja nähnyt, millaisen muutoksen se on saanut miehessä aikaan.

–  Nämä arjen pienet ihmeet todistavat, että omalla työlläni on merkitystä, Linnanen sanoo.

Konkarikauppiaalla ei itsellään ole muita haaveita, kuin saada jatkaa työssään niin pitkään kuin mahdollista.

– Nostan hattu kaikille yrittäjille. Tämä on todella hieno mutta vaativa työ.

Tänään 5.9. vietetään Yrittäjän päivää.
MAINOS
Lue myös:

MAINOS