MAINOS

MAINOS Neste K

Autoa ei kannata pestä sateella – pitääkö paikkansa? Pesumestari vastaa

Julkaistu:

Suomalainen pesee autoaan harvoin, varsinkaan vesisateella. Kannattaisiko? Pesumestari Jarkko Tervakoski Neste K -asemilta vastaa kuuteen väittämään autonpesusta.

1. Autoa ei kannata pestä sadesäällä: jos huomennakin sataa, auto likaantuu uudelleen.

Väärin. Auto kannattaa nimenomaan pestä, jos sillä on ajanut sateessa. Vesisade irrottaa tiestä bitumia, suolaa ja muuta likaa. Veden mukana epäpuhtaudet kulkeutuvat autossa sellaisiin paikkoihin, jonne ne eivät kuivalla kelillä mene. Likaa ei kannata kerryttää lian päälle, vaan pestä lika kurakelillä heti pois, ennen kuin se kuivuu ja pinttyy auton pintoihin kiinni.

2. Mitä harvemmin auton pesee, sitä vähemmän sen pinta kuluu.

Väärin. Auton pesu on auton pinnan hoitoa, ja se kuuluu auton määräaikaishuoltoon. Kun pinta pestään usein ja se pysyy puhtaana, se myös pysyy kunnossa. Autovalmistajat edellyttävät auton huolto-ohjeissa auton säännöllistä pesua.

Auto pitäisi pestä myös kuivana kesäkautena, sillä lika kiinnittyy auton pintaan etenkin auringonpaisteella todella tiukasti. Kun autoa tällöin hemmottelee säännöllisellä pesulla ja vahaohjelmalla, lika ei pääse tarttumaan sen pintaan kuin purkka hiuksiin.

3. Myös uuden auton voi viedä koneelliseen pesuun.

Oikein. Autoa valmistettaessa sen maalipinta on käsitelty siten, että automaattipesua pehmoharjoin voidaan suositella. Lisäksi jokainen auto pestään pehmoharjoin maahantuojan tuontisatamassa ennen myyntiliikkeelle luovutusta.

4. Auton pesu koneellisessa pesussa on ympäristöystävällistä

– jopa ympäristöystävällisempää kuin auton pesu kotipihassa ämpäriä, pesuainetta ja vesiletkua käyttäen.

Oikein. Kotipihassa auton pesusta tulevia likavesiä on hankala hallita ja monessa kunnassa se on myös tämän vuoksi kiellettyä. Neste K -pesussa kaikki käytettävät pesuaineet ja liuottimet ovat biohajoavia ja jätevedet käsitellään asianmukaisesti ja valvotusti.

5. Pesuohjelmalla ei automaattipesussa ole väliä – samaa ohjelmaa voi käyttää jatkuvasti.

Väärin. Auton pinnassa on monenlaista likaa eikä kaikkeen tehoa samat aineet ja samat pesuohjelmat. Neste K -asemien autopesuohjelmat on suunniteltu erilaisille keleille ja vuodenajoille. Esimerkiksi kesäaikaan auton keulaan lentävät hyttyset ja hyönteiset eivät lähde millä tahansa pesuohjelmilla ja aineilla auton keulasta irti. Syyssateilla oikealla pesuohjelmalla saadaan auton pintaan pinnoite, joka hylkii vettä ja likaa.

Seuraatko jo Neste Bensistä Facebookissa?

MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS