MAINOS

MAINOS Neste K

Oletko sinä kesän kuumin rallitietäjä? Testaa tietosi!

Julkaistu:

Ralliguru keräsi kesän tiukimmassa rallivisassa kuusi pistettä – kuinka monta sinä saat? Testaa tietosi!
AKK-Motorsportin lajipäällikkö Henrik Frank on nähnyt kaikki rallit Jyväskylässä vuodesta 1988 ja työskennellyt niistä yksitoista viimeistä vuotta rallin kilpailusihteerinä.

Kaikista ralleista Frankin mieleen on jäänyt etenkin viime vuosi upean suomalaismenestyksen vuoksi.

– Se oli aika hypetystä. Moni on pohtinut, onko rallilla Suomessa tulevaisuutta, mutta viime vuoden lauantain MM-rallissa suomalaisilla oli nelosjohto. Huikea osoitus siitä, että ajajia on, vaikka välillä laji on haukuttu pohjamutiin.

Rallivuosissa on liittynyt myös draamaa.

– Vuodesta 1994 jäi mieleen, kun Juha Kankkunen ja Ari Vatanen ajoivat molemmat ulos Lankamaan erikoiskokeella. Edellisenä vuonna Markku Alén, joka on samasta kylästä Karkkilasta kuin minä, keskeytti ykköspätkällä.

Frank vinkkaa, että tänä vuonna WRC-kuninkuusluokan lisäksi kannattaa seurata tarkasti WRC2-luokkaa.

– Se tulee olemaan äärimmäisen kova. Siinä on mukana sellaisia nimiä kuin Kalle Rovanperä, Erik Pietarinen, Emil Lindholm ja Jari Huttunen. Jopa viisi suomalaista kaveria ajaa voitosta.

Kysyimme rallikonkari Henrik Frankilta kesän kuumimman rallivisan kymmenen tiukkaa kysymystä. Frank vastasi niistä oikein kuuteen ja sai siis kuusi pistettä.

Miten sinulle käy? Testaa tietosi!

Jos testi ei näy oikein, tee se täällä

Tervetuloa Neste Ralliin!

Sorateiden Grand Prix tarjoaa tänä vuonna huimasti uudistuneen reitin ja 23 jännittävää erikoiskoetta. Osta liput Neste Ralliin Neste K -asemalta! Lue lisää
MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS