MAINOS

MAINOS Neste K

Raati testasi huoltiksen ruuat – tulos yllätti: ”Tässä annoksessa on kaikki kohdallaan”

Julkaistu:

Juontaja Harri Moisio ja ruokaraatilaiset maistelivat Neste K -liikenneaseman suosituimpia ruoka-annoksia. Yksi annos voitti ylivoimaisesti – ja kakkostilalle kiilasi testin yllättäjä.
”Herkullisen näköinen annos.” ”Hyvä tuoksu.” ”Sopivasti kastiketta.” ”Mureaa ja kypsää.”

Näin radiojuontaja Harri Moisio ja ruokaraatilaiset kuvailivat huoltiksen ruokatestin voittaja-annosta. Harri ja Neste K:n Facebook-seuraajat Minttu, Minna, Anne ja Sebastian kokoontuivat Neste K Alikeravantien liikenneasemalle maistelemaan keittiön suosituimpia ruoka-annoksia ja valitsemaan niistä voittajan.

Raatilaiset arvioivat Koon Keittiön ruokalistan viittä annosta ja antoivat niille pisteitä yhdestä viiteen. Keskustelu kävi kuumana mutta mielipiteet menivät yksiin – voittajakolmikosta ei ollut epäselvyyttä.

1. Isoon nälkään


Ruokaraadin yksimielisellä päätöksellä voittajaksi nousi tuhti Baby Back Ribs -annos. Se sisältää barbeque-kastikkeella valeltuja possun ribsejä, coleslaw-kaalisalaattia sekä maalaisranskalaisia. Ribsien pinnalle on ripoteltu paahdettua sipulia, koriateria ja chiliä.

Asettelun, tuoksun ja maun lisäksi annos sai kiitosta reilusta koostaan.

”Reilusti syötävää.”

”Äijäannos.”

”Voisiko tarvittaessa jakaa?”

Pisteitä: 4,5

2. Nostalgian nälkäisille


Testin kakkoseksi kiilasi yllättäen vanha tuttu metsästäjänleipä, joka herätti monessa raatilaisessa makumuistoja jopa kaukaa kahdeksankymmentäluvulta. Annoksessa on paahdetulla leivällä grillattu naudanulkofileepihvi sekä maukasta sienikastiketta. Annokseen voi valita lisukkeen eli esimerkiksi ranskalaiset perunat ilman lisämaksua.

”Hyvännäköinen.”

”Liha mureaa.”

”Hyvä, että sieniä on reilusti.”

”Grillattu leipä mukavan rapsakka.”

”Ihan mun annos!”

Pisteitä: 4,2

3. Tomaattifanien suosikki


Kolmossijan otti broilerin rintafilee – annos, jota raati suosittelee etenkin tomaattia rakastaville. Annoksessa broilerin rintafilee on saanut rinnalleen tomaatti-basilikakastikkeen ja marinoidut minitomaatit. Raati maisteli fileen lisukkeena tomaattista pastaa.

Annos sopii hieman kevyemmäksi lounasruuaksi, jonka jälkeen jaksaa tarvittaessa ajaa pidemmänkin matkan, raati pohti.

”Broileri mehukasta, juuri sopivan mureaa.”

”Kastikkeessa ja pastassa maistuu tomaatti eli sopii tomaattifaneille.”

”Voisin hyvin tilata itselleni tai lapselle.”

”Tarvittaessa pastan voi vaihtaa riisiin tai ranskalaisiin.”

Pisteitä: 3,5

4. Kevyttä ja monipuolista


Neljänneksi eniten pisteitä sai testin kevein annos eli savulohi-katkarapusalaatti. Se sai kiitosta monipuolisuudestaan: salaattipohjalla on savulohta, katkarapuja, keitettyä perunaa, kananmunaa, punasipulia sekä kapriksia. Muutama raatilainen jäi kuitenkin miettimään, tulisiko reissussa kuitenkaan tilattua salaattia vai houkuttelevatko tuhdimmat annokset enemmän.

”Nätti ja naisellinen annos.”

”Ruokailija näkee heti kaikki käytetyt raaka-aineet.”

”Erinomainen annos kasvisruokailijalle, joka voi syödä myös kalaa.”

”Plussaa kapriksista, niitä näkee annoksissa harvoin.”

”Kevyt eli ei välttämättä riitä raavaammalle ruokailijalle.”

Pisteitä: 3,0

5. Tuttu ja turvallinen


Testin jumbosijalle jäi tällä kertaa yksi Neste K Alikeravantien ruokalistan suosituimmista annoksista eli Koon hampurilainen. Kestosuosikki ei yllättäen sytyttänyt raatia, vaikka sen todettiinkin olevan turvallista perusruokaa. Koon hampurilaiseen kuuluu briossisämpylä, jonka välissä on naudan täyslihapihvi, cheddarjuustoa, tomaattia, suolakurkkua, salaattia ja ketsuppia, sekä maalaisranskalaiset. Sen perustana on ollut perinteinen jenkkiburgeri, jossa ei ole majoneesia eikä muita ylimääräisiä ainesosia, jotta hampurilaisen omat maut tulevat esille.

”Täyttävä, nälkä lähtee.”

”Hyvä esillepano.”

”Sopii myös lapsille.”

”Ei herätä intohimoja.”

”Kastikkeita ja mausteita voisi olla enemmän.”

Pisteitä: 2,9

Katso täältä Koon Keittiön ruokalista!
MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS