MAINOS

MAINOS Neste K

Teetkö sinäkin tämän virheen tuulilasin puhdistuksessa? Vaarantaa turvallisuutesi

Julkaistu:

Auton keväthuollossa pitää olla tarkkana. Auton puhdistus ja pesunesteiden valinta ovat myös turvallisuuskysymyksiä. Lue asiantuntijoiden kuusi parasta ohjetta!

1. Kirkasta näkymät

Tuulilasi muistetaan pestä ulkopuolelta, mutta sisäpuoli saattaa unohtua. Tuulilasin sisäpuolelle kertyy likaa, rasvaa ja lämmityslaitteen puhaltamia epäpuhtauksia. Niiden muodostama kalvo vaikeuttaa näkemistä varsinkin vastavalossa – pahimmillaan kuljettaja voi sokaistua täysin.

Kun kevätaurinko kirkastaa maailman, pidä huoli, että autosi tuulilasi on puhdas sekä ulko- että sisäpuolelta. Hanki sisäpuolen puhdistamiseen oikeat aineet sekä nukkaamattomat pyyhkeet – näin lasiin ei jää häiritseviä rantuja ja läikkiä.

2. Oikeat nesteet tuulilasille

Tuulilasinpesuneste valitaan sään mukaan. Talvella pääosassa on jäätymisen esto, kesällä muun muassa hyttysten irrotus. Merkki väärästä aineesta on, että pyyhkimet narisevat lasia pyyhkiessään. Hyvä kesäpesuneste muodostaa ikkunaan myös ohuen kalvon, jonka pinnalta vesi valuu pois lähes itsestään.

Vaihda tuulilasinpyyhkijät ajoissa uusiin. Kuluneet pyyhkijät jättävät lasiin viiruja, jotka varsinkin pimeällä häiritsevät näkemistä. Molemmat pyyhkijät kannattaa vaihtaa kerralla.

3. Jäähdytinnesteen värillä on väliä

Kesäkuumalla myös jäähdytyksen pitää toimia. Jäähdytysnesteen värillä on väliä: se ei ole makuasia, vaan kertoo nesteiden erilaisesta koostumuksesta. Omaan autoosi sopivat nesteet voi löytää esimerkiksi Neste-äpin kautta, rekisteritunnuksen syöttämällä. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta ilmaiseksi.

Keväällä kaivetaan esille myös kesäautoja, joista kannattaa tarkistaa jarrunesteet: huono neste on sameaa eikä toimi tehokkaasti. Jarrunesteen kustannus on pieni, vaikutus turvallisuuteen iso.

4. Paineet kohdalleen

Kesällä ajetaan paljon, ja oikeat rengaspaineet ovat turvallisuus- ja kustannuskysymys. Oikeilla paineilla auton ajettavuus on parempi, renkaat kuluvat vähemmän ja polttoaineen kulutus on pienempää kuin väärillä paineilla. Hyvin varustelluilla huoltoasemilla on rengaspaineautomaatti, joka ilmoittaa piippauksella, kun asetettu oletuspaine on kohdallaan.

5. Pesulla pidempää ikää

Auton kylkiin kertyvä suola, kura ja bitumi muodostavat tehokkaan likacocktailin, joka estää maalipinnan ja alustan kuivumista, mikä taas edistää auton ruostumista. Ohjelmasta riippuen alustapesu kuuluu Neste K -liikenneasemilla pesupakettiin tai sen saa lisäominaisuutena.

Nykyisten pesukoneiden harjat ovat pehmeitä, ja harjoihin ajettava sampoovesi kuljettaa tehokkaasti lian pois maalipintaa naarmuttamatta. Pesuvedet menevät myös asianmukaiseen käsittelyyn eivätkä valu viemäreihin kuten kotipihalla pestessä.

6. Älä vähättele vahaa

Vahaus hylkii likaa ja tehostaa kuivumista. Vahattu auto näyttää paremmalle, ja sillä on myös turvallisuusnäkökulma: puhdas ja kirkas auto näkyy liikenteessä paremmin kuin suttuinen. Lisäksi vaha hoitaa auton muoviosat, kuten peilit ja puskurit. Huoltamoilta löytyy myös aineita joilla vanhemmankin auton samentuneet muoviosat saavat uutta väriä.

Vinkit antoi tuotepäällikkö Tomi Rechardt Nesteeltä ja pesumestari Tauno Ruoho Neste K -liikenneasemalta.

Oletko jo ladannut?

Neste-äppi on mobiilisovellus, joka kerää yhteen kätevään pakettiin lähimmät Neste-asemat, mobiilimaksamisen sekä monenlaiset edut, joita voit hyödyntää maan kattavimmassa asemaverkostossa. Lue lisää ja lataa

Suosittu K-Ruoka-sovellus tekee ostoslistan suunnittelusta ja kaupassa käymisestä entistä helpompaa. Sovelluksesta löydät myös Quick Wash -pesupassin. Kerää siihen leimoja – saat 6. pesun veloituksetta. Lue lisää ja lataa
MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS