MAINOS

MAINOS Neste K

Uutta autoa ei saa viedä autopesuun – totta vai tarua? Pesumestari vastaa

Julkaistu:

Pesumestari Tauno Ruoho Neste K -liikenneasemilta kertoo, pitävätkö seitsemän yleistä väittämää auton pesettämisestä paikkaansa.

1. Uutta autoa ei saa pestä edes pehmoharjoilla varustetussa pesukoneessa.

Tarua. Auton maalipinta on kuivattu ja käsitelty valmistuksessa siten, että automaattipesua pehmoharjoin voidaan suositella. Autojen maahantuojien mukaan jokainen auto pestään pehmoharjoin ennen myyntiliikkeelle luovutusta tuontisatamassa.

2. Vahaus on vain kiiltoa antava elementti auton pinnalle.

Tarua. Vahaus antaa auton pinnalle kiillon, parantaa pinnan kuivumistulosta, pitää pinnan puhtaampana estäen likaa tarttumasta sekä antaa kulutusta kestävän suojan maalipinnalle.

3. Vanha auto kannattaa pesettää yhtä säännöllisesti kuin uusikin.

Totta. Erityisesti kulunut maalipinta pitää pestä säännöllisesti ja päästää näin kuivumaan likakerroksen alta.

4. Auton pesu pihalla on halpaa ja vaaratonta.

Tarua. Auton pesu pihamaalla, josta pesuvesi pääsee imeytymään maaperään tai avo-ojaan, on ympäristöä saastuttavaa. Kuka haluaisi juoda pesuvettä? Erityisesti pohjavesialueilla ja asutuskeskuksissa teko on jopa rangaistava. Auton pihapesu ei siis ole vastuullista toimintaa.

5. Säästät, kun valitset autopesussa aina halvimman peruspesuohjelman.

Tarua. Edullisemmatkin pesuohjelmat pesevät auton puhtaaksi, mutta lisäominaisuuksilla saa enemmän suojaa ja näyttävyyttä autolle. Auto myös pysyy kauemman puhtaana.

Ei myöskään kannata unohtaa useissa pesuohjelmissa sisäänrakennettua alustanpesuohjelmaa. Puhdas auton alusta kuivuu, eikä ruostu. Alustapesuohjelman voi valita useimpiin pesuihin myös lisäominaisuutena.

6. Autopesussa käytetään ympäri vuoden samoja kemikaaleja ja pesuohjelmia.

Tarua. Autopesu ei ole rakettitiedettä, mutta pesuohjelmat ja käytettävät kemikaalit vaihtuvat eri vuodenaikojen lian mukaan. Kesällä irrotetaan itikoita ja puuston eritteitä, talvella suolaa ja bitumiroiskeita. Pesuohjelmien sisältö, ei vain nimi, muuttuu kausittain.

7. Pesuasemilla on eroa eli ei ole sama, missä pesetät autosi.

Totta. Uudella pesutekniikalla, kuten pehmoharjoilla ja kausi- sekä erikoisohjelmilla, varustetut pesulaitteet pesevät auton hellävaraisesti ja puhtaammaksi.

Quick Wash pesukauppias ja -ketju hoitavat laitteet aina turvallisessa kunnossa ja koneet uusitaan aina ajanmukaiseksi.


Seuraatko jo Neste Bensistä Facebookissa?

MAINOS Neste K
Lue myös:

MAINOS