MAINOS

MAINOS

Onko tässä kesän parhaat ribsit? Tunnettu keittiömestari pisti huoltsikan ruoat täysin uusiksi

Julkaistu:

Suomalaiset – vaatikaa liikenneasemilla parempaa ruokaa, keittiömestari Pekka Terävä sanoo. Terävän tiimi uudisti Neste K -liikenneasemien ruokalistan, josta löytyy nyt huipputason herkkuja.
Keittiömestari Pekka Terävän tavoite on, että liikenneasemat tarjoavat jatkossa matkalaisille ruokaa ja palvelua, jotka pärjäävät hyville ravintoloille.

Tauko ja ruoka ovat iso osa matkaa, ja siksikin laatuun on pakko panostaa. Suomalaiset ovat myös entistä tarkempia siitä, mitä suuhunsa laittavat – ja se on keittiömestari Pekka Terävän mukaan ehdottomasti hyvä asia.

– On tervettä koko alalle, että vain laatupaikat jäävät.

Huonoja ja hyviä ravintoloita

Reilu parikymmentä vuotta sitten Suomessa oli paljon nykyistä vähemmän ravintoloita, ja nekin suhteellisen korkealla profiililla.

– Kun lupaprosessit helpottuivat, tilanne räjähti ja yhtäkkiä syntyi ravintoloita kuin sieniä sateella. Tuli monenlaista yrittäjää, ja laatu laski väistämättä, Terävä sanoo.

Tilanne on paranemaan päin. Ihmisiä kiinnostaa panostaa itseensä ja hyvään ruokaan.

– Ihmiset matkustavat enemmän, ja senkin myötä tietoisuus ruuan ulottuvuuksista kasvaa. Puhtaat raaka-aineet ovat olleet ruokaravintoloille jo kauan itsestäänselvyys, nyt trendi näkyy myös ihmisten arjessa.

Loistoruokaa liikenneasemalta


Hyvän ruuan puolestapuhuja Food Camp Finland uudistaa Pekka Terävän johdolla Neste K -liikenneasemien ruokakonseptin. Sen avainsanoihin kuuluu laadun lisäksi monipuolisuus ja tuoreus.

Liikenneasemien ruokakulttuuria piiskaa eteenpäin myös ihmisten vuorokausirytmin muutos.

– Enää ei syödä niin leimallisesti lounasta tai illallista, vaan erilaisia vaihtoehtoja pitää olla saatavilla ympäri vuorokauden, ja sitä kautta aukeaa ihan uusia markkinoita, Terävä sanoo.

– Haluamme muuttaa kuluttajien käsityksen siitä, millaista ruokaa liikenneasemalla voi vaatia. Ajatus on, että ei tulla vain syömään vatsaa täyteen, vaan haetaan laadullisestikin huippujuttuja.

Neste K -ketjun uudenlainen huoltisruoka näkyy asemilla vaiheittain vuoden 2017 loppuun mennessä. Luvassa on laadukkaita herkkuja: tuoreita ja keveitä salaatteja, Koon keittiön á la carte -annoksia ja reippaan kokoisia grilliannoksia – näillä nälkä jää matkan varrelle!
MAINOS
Lue myös:

MAINOS