MAINOS

MAINOS

Kilpa-ajaja Emma Kimiläinen: ”Tämä ratkaisee taukopaikan valinnan”

Julkaistu:

Emma Kimiläinen istuu työkseen auton ratissa, ja hänelle kertyy kilometrejä ratojen lisäksi myös maanteillä. Taukopaikoilla on väliä – erityisesti nelivuotiaan kanssa reissatessa.
Sijainti ja hyvät wc-tilat. Ne ratkaisevat Nesteen tutkimuksen mukaan suomalaisten taukopaikan valinnan tien päällä.

Kilpa-ajaja, paljon reissaava Emma Kimiläinen on samoilla linjoilla.

– Siistit ja viihtyisät, hyvännäköiset wc-tilat tuovat aina hyvän mielen. Jokainen meistä tarvitsee niitä tauolla, Emma Kimiläinen toteaa, kun hän piipahtaa Neste K Tuuliharjan juuri uusitussa naistenhuoneessa Orimattilassa.

Neste K -asemat ovat Kimiläiselle mieluisia taukopaikkoja myös siksi, että niiden K-ruokakauppojen hyvä kattaus antaa mahdollisuuden vaikka viikonlopun mökkieväiden hankintaan. Myös asemien ruokalistalta löytyy aina jotain terveellistä ja maistuvaa syötävää koko perheelle.

Lapset kannattaa pitää tauolla tyytyväisinä – näin aikuisillakin on helpompaa.

– On mukavaa, jos ympäristössäkin on katseltavaa ja tekemistä, kuten Tuuliharjan hevospatsaat ja liukumäet, Kimiläinen toteaa.


Ei karkkia vaan kunnon ruokaa

Kun Emma Kimiläinen matkustaa lapsensa kanssa, hänen ohjenuoransa on: lasta ei hiljennetä karkilla.

– On tärkeää, että lapsi saa reissussa kunnollista ruokaa sekä hedelmiä, vihanneksia ja maitoa vaikka pikkutetroissa, Kimiläinen linjaa.

Urheilijana hän tarvitsee itse terveellistä ravintoa.

– En voi kisamatkalla vetää rasvaista mättöä, vaan tarvitsen freesiä ja tuoreista raaka-aineista tehtyä syömistä. Olen tiukka luonne, ja vaikka kuinka tekisi mieli, en osta munkkeja, hän hymyilee.

Vauhtia myös sähköautolla

Kimiläisen moottoriurheilu-ura alkoi jo lapsena, kun hän ajoi karting-autoa kolmivuotiaana. 27-vuotias Kimiläinen on ajanut Suomen lisäksi rata-autosarjoja Pohjoismaissa, Saksassa ja Englannissa.

Vauhtinainen on työskennellyt televisiossa F1-kommentaattorina ja Suomen surkein kuski -kisan tuomarina. Hän juontaa tänä kesänä Radio Suomiopin Menopaluu-ohjelmaa yhdessä Harri Moision ja Arttu Toivosen kanssa.

Kimiläisen kausi on hyvässä vauhdissa. Hän osallistuu V8 Thunder -sarjaan Ford Mustangilla, jenkkiautojen klassikolla. Syksyllä käynnistyy myös sähköautojen Electric GT -sarja, johon Kimiläinen osallistuu Tesla P100D:lla.

Viime kesänä Suomipopin ohjelmassa juontajakolmikolle kävi pieni haaveri, kun se testasi autoa.

– Istuin etupenkillä ja sanoin jotain Harrille takapenkille, huonoon asentoon kiertyneenä. Kun Arttu runttasi kaasun pohjaan, kiihtyvyys löi selkänikamani lukkoon. Selkä saatiin auki osteopaatilla, mutta se oli hyvä muistutus auton suorituskyvystä. Ja se oli vasta auton katuversio! Kimiläinen nauraa.

MAINOS
Lue myös:

MAINOS