[MAINOS: Musti ja Mirri] Etsitkö koirallesi parasta arkiruokaa? Tässä uusi kotimainen vaihtoehto karvaturreille - Musti ja Mirri - Ilta-Sanomat
MainosMusti ja Mirri

Etsitkö koirallesi parasta arkiruokaa? Tässä uusi kotimainen vaihtoehto karvaturreille

Liedon tehtaalla tehdään maukasta ja mutkatonta perusruokaa karvaisille ystäville. Valmistuksessa on panostettu ilmastoystävällisiin prosesseihin.

Herkullinen ruoka haussa karvakuonolle? Suomessa valmistettavien ruokien kanaraaka-aine on jäljitettävissä muutaman tilan tarkkuudella. Kalastakin iso osa on Itämerestä pyydettyä ja Suomessa jalostettua.


15.10. 15:03

Liedossa valmistettava SMAAK on uusi konstailematon koirien arkiruoka, jonka perusraaka-aineina ovat kana ja kala.

– SMAAK on mutkatonta, kunnollista perusruokaa, jonka kehittelyssä on vedottu häpeämättömästi myös kohderyhmän makuaistiin, sanoo kategoriapäällikkö Anu Heikkilä Mustista ja Mirristä.

– Suomessa valmistettavien ruokien kanaraaka-aine on jäljitettävissä muutaman tilan tarkkuudella. Kalastakin iso osa on Itämerestä pyydettyä ja Suomessa jalostettua.

Ihan karvahattumalli SMAAK ei ole, vaikka hifistelyä on yritetty välttää: valmistuksessa käytetään osin tuoretta lihaa ja kalaa parantamaan makua ja sulavuutta, mikä ei ole ihan itsestään selvää koirien arkiruoissa. Ruokiin on myös lisätty prebiootteja ja hieman kotoisia marjoja ja yrttejä.

Hyvin herkkävatsaisille ja allergiaan taipuvaisille koirille sarjassa on kalapohjainen vaihtoehto, jossa hiilihydraatit saadaan perunasta.

Läpinäkyvä tuotantoprosessi

– Lähiruoan suuri etu on raaka-aineiden jäljitettävyys ja mahdollisuus varmistaa tuotannon laatu tiloilta tehtaalle. Liedon tehtaalla panostetaan vahvasti ilmastoystävällisiin prosesseihin, esimerkiksi kaikki käytettävä energia on uusiutuvaa – iso osa saadaan omista aurinkopaneeleista, Anu Heikkilä kertoo.

Pääasiallinen SMAAKissa käytettävä liharaaka-aine on kana, joka tulee tehtaalle samoilta tiloilta kuin ihmisravinnoksi käytettävä.

– Kana on maistuva ja useimmille koirille hyvin sopiva raaka-aine, ja sitä saadaan ihmisille tuotettavan ruoan sivuvirtana.

Lisää tietoa SMAAK-ruoista löydät täältä

Tärkeintä kotoisa, hyvä maku

– Tuotekehityksessä tavoitteena oli terveellinen ja konstailematon ruoka, jonka maku puhuttelee karvaista kohderyhmäänsä ja houkuttelee syömään hyvin joka päivä. Testiryhmässä maistuvuus osoittautuikin suorastaan erinomaiseksi, Heikkilä kertoo.

Kana on maistuva ja useimmille koirille hyvin sopiva raaka-aine, ja sitä saadaan ihmisille tuotettavan ruoan sivuvirtana.

– Useimmat koiranomistajat etsivät lemmikilleen kunnollista perusruokaa, johon voi luottaa ilman suurennuslasintarkkaa ainesosien syynäämistä. Me annamme sanamme, että SMAAK on juuri sitä.

Pennuille tuhdimpaa, ikääntyville kevennettyä

SMAAKin penturuoka on tarkoitettu kantaville emoille ja kasvaville pennuille, joten siinä on sekä proteiinia että rasvaa laaduista eniten.

Vanhetessaankin koira tarvitsee edelleen riittävästi proteiinia, mutta aiempaa niukemmin energiaa. Sama resepti pätee yleensäkin painonhallinnassa, siksi senioreille ja keventäjille on tehty yhteinen senior/light-ruoka.

Herkimmille viljatonta kalaruokaa

Hyvin herkkävatsaisille ja allergiaan taipuvaisille koirille sarjassa on kalapohjainen vaihtoehto, jossa hiilihydraatit saadaan perunasta.

– Lohta ja superterveellistä Itämeren silakkaa ja kilohailia sisältävä ruoka on myös loistava omega-3-rasvahappojen lähde, joten se tukee herkän ja kutiavan ihon hyvinvointia, Heikkilä muistuttaa.

– Avainlippu merkitsee sitä, että SMAAKin ostaja tukee myös suomalaista työtä ja työllisyyttä. Aika hyvä syy sekin kokeilla, olisiko tässä Rekun uusi lempiruoka, Heikkilä vinkkaa.

Lisää tietoa SMAAK-ruoista löydät täältä

Lue myös: