MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Musti ja Mirri Oy:n mainosaineistoa.

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Musti ja Mirri Oy:n mainosaineistoa.
MAINOS Maukas

Tiedätkö varmasti, mitä lemmikillesi syötät? Tutustu kotimaiseen raakaravintoon

Julkaistu:

Koiran tai kissan hyvä raakaruoka on tuoretta lihaa, sisäelimiä ja luuta - lihansyöjien luonnollisinta ravintoa.


Raakaruoan turvallisuus ja laatu puhuttavat lemmikinomistajia, ja syytä onkin. Jos raa’an lihan kanssa ei noudateta tarkkoja laatukäytäntöjä, tiedossa voi olla ongelmia. Suomalainen liha, joka käsitellään Suomessa, suomalaisten laatukriteerien mukaisesti, on mikrobiologisesti mahdollisimman korkealaatuista.

”Meillä myytävät Maukas-raakapakasteet tulevat Turusta, Kuopiosta ja Pohjois-Karjalasta,” kerrotaan Mustista ja Mirristä.”

Ne tulevat samasta tuotantoketjusta ja käsitellään samalla tavalla kuin ihmisravinnoksi pakattava liha, ja tuotantoa myös valvotaan samoin kriteerein.

Tarkasti ottaen pakasteraakaruokakaan ei ole aivan prosessoimatonta: sehän on yleensä jauhettu valmiiksi massaksi tai pilkottu, ehkä koottu seokseksi, pakattu ja pakastettu. Eikä se aina ole lisäaineetontakaan; täysravintoihin on lisätty vitamiinit ja kivennäisaineet, jotka tekevät ruoasta lemmikin tarpeet täyttävää evästä. Mutta se on koiran tai kissan luontaista ravintoa mahdollisimman alkuperäisessä muodossa, ilman turhia täyteaineksia.

Voiko raa’asta ruoasta saada vaikka salmonellan?

Salmonellaa ei saa lain mukaan esiintyä edes lemmikkien ruoissa, mutta täysin mikrobeista vapaata raakaa lihaa ei ole olemassakaan. Koirilla ja kissoilla on tehokas ruoansulatus, joka suojaa niitä saamasta oireita monista sellaisista taudinaiheuttajista, jotka ihmiselle voivat olla vaarallisia.

Ruoka liikkuu vauhdikkaasti hyvin happaman vatsalaukun ja lyhyen suoliston läpi, joten bakteerit eivät helposti pysty siellä lisääntymään. Kaikessa lihan käsittelyssä tulee kuitenkin ehdottomasti noudattaa tiukkaa keittiöhygieniaa, ensisijaisesti taloudessa elävien kaksijalkaisten turvaksi.

Ruokavirasto evästää kuluttajia näin: ”Lyhyt tie raaka-aineen keräämisestä valmistukseen, katkeamaton kylmäketju ja hygieeninen käsittely (jauhaminen, paloittelu, pakkaaminen) ovat ensiarvoisen tärkeitä korkealaatuisen valmiin tuotteen aikaansaamiseksi. Myös kotitalouksissa on syytä kiinnittää huomiota raakaruoan käsittelyyn keittiössä ja estää esimerkiksi lasten pääsy lemmikin ruokakupille.”

Lemmikkien ruokaa ‒ varsinkaan raakaa lihaa ‒ ei pidä käsitellä samoilla alustoilla kuin ihmisravintoa, ja leikkuulaudat, veitset, astiat ja tietysti kädet täytyy pestä huolellisesti lämpimällä vedellä ja pesuaineella aina kun lihaa on käsitelty.

Tasapaino on tärkeää

On hyvä muistaa, että pelkällä lihalla eläin ei voi hyvin, ja lemmikkien ravinnossa pitää olla oikeassa suhteessa kaikki tärkeät mikro- ja makroravinteet. Siksi raakaruokintaan siirtyvän kannattaa ensin hieman perehtyä aiheeseen. Jos et ainakaan heti jaksa keskittyä koostamaan lemmikillesi tasapainotettua raakaruokavaliota, voit aloittaa Maukas-täysravinnoilla. Ne ovat valmiiksi ravitsemuksellisesti tasapainotettuja tarjoiluvalmiita ruokia, ja niissä on juuri oikea määrä vitamiineja ja kivennäisiä koiran tai kissan tarpeisiin.

Mikäli saat kipinän ja haluat ruveta hifistelemään raakaruoan koostamisella, voit aloittaa esimerkiksi tämän artikkelin avulla tai lataa raakaruokaopas täältä!

Maukas on puhdasta suomalaista ruokaa koirille ja kissoille

Ammattilaisten huolella tasapainottamat täysravinnot ja monipuolinen valikoima prosessoimatonta kotimaista lihaa, sisäelimiä ja luita tarjoavat jokaiselle tassuttelijalle parhaat mahdolliset eväät voida loistavasti!

Maukas-raakapakasteet saat Musti ja Mirri -myymälöistä. Mustissa ja Mirrissä karvaisten asiakkaidemme terveys ja hyvinvointi ovat ykkösasia. Siksi saat meiltä vain laatua, jota itsekin syötämme lemmikeillemme.

Lue lisää Maukas-sarjasta!
MAINOS Maukas
Lue myös:

MAINOS