MAINOS

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Suomen Metsäyhdistyksen mainosaineistoa.
MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Suomen Metsäyhdistyksen mainosaineistoa.
MAINOS Metsien Suomi

Näin kasvatat näppärästi pihapuun – katso, kuinka paljon se sitoo hiiltä

Julkaistu:

Kasvaessaan täysikokoiseksi puu on sitonut itseensä hiilidioksidia saman verran kuin 5000 kilometrin ajo tavallisella perheautolla tuottaa.


Metsien Suomi jakaa kevään aikana suomalaisille 150 000 kylvöpakettia, joissa kussakin on kuusi männyn siementä.

Pyöreitä, taskuun mahtuvia siemenkiekkoja jaetaan K-Raudoissa ja Iskuissa toukokuussa.

Siemenkiekko on Metsien Suomen kehittämä innovaatio. Sen avulla kuka tahansa pystyy huoletta kylvämään itselleen pihapuun tai nimikkomännyn. Metsään kiekkoa ei kannata viskata – metsänomistajat istuttavat talousmetsiin vuosittain 150 miljoonaa puuta.

– Siemenkiekko laitetaan sellaisenaan maahan. Sen voi upottaa myös kukkaruukkuun, jolloin taimen kasvua voi ensin ihailla vaikka parvekkeella ja vasta myöhemmin etsiä sille sopivan paikan, Metsien Suomen Markus Heinonen vinkkaa.


Siemenkiekkojen avulla Metsien Suomi jakaa tietoa metsien kestävästä hoidosta ja ilmastovaikutuksista.

– Kiekon asettaminen maahan on mitä yksinkertaisin ilmastoteko, koska sen siemenistä kasvava puu sitoo runsaasti ilmakehän hiilidioksidia, Heinonen sanoo.

Kun mänty kasvaa täyteen mittaansa, sen rungossa, oksissa ja juurissa on puuta yhteensä noin yksi kuutiometri. Se on kasvaessaan sitonut ilmakehän hiilidioksidia 1000 kiloa.

Tämä sama hiilidioksidimäärä vapautuu, jos ajaa kahdeksan litraa bensiiniä sadalla kilometrillä kuluttavalla perheautolla noin 5000 kilometriä.

Vaikka yhdellä puulla ei vielä ajettaisikaan edes vuoden työmatkoja, jokainen puu kerryttää maamme hiilivarastoa. Yhteensä Suomen metsissä lasketaan kasvavan 78 miljardia puuta.

– Ja ne kaikki todellakin kasvavat joka vuosi, Heinonen sanoo.

Lue, miten saat parhaiten kasvatettua kiekon siemenistä oman puun!

Metsä – se on kaikessa mukana

Metsien Suomi päivittää mielikuvaa siitä, mitä moderni metsän hyödyntäminen on. Se yllättää, herättää kiinnostusta metsiin ja rohkaisee keskusteluun metsien kestävästä käytöstä ja tuotteista, joita puusta voidaan tehdä.

Lue lisää tästä.
MAINOS Metsien Suomi
Lue myös:

MAINOS