MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat K-Supermarketin mainosaineistoa.

Tämän osion kaikki artikkelit ovat K-Supermarketin mainosaineistoa.
MAINOS K-Supermarket

Näin valmistat syksyn parhaat lämpimät leivät – 3 helppoa reseptiä

Julkaistu:

Leivästä saa helposti herkullisen ja täyttävän aterian, kun valitsee oikeat raaka-aineet. Lämpimiin leipiin kannattaa nyt kokeilla käsintehtyä, lähellä valmistettua leipää.
Käsintehty. Usein rapeakuorinen ja luomujauhoista leivottu. Pienissä paikallisissa leipomoissa leivotut artesaanileivät ovat juuri nyt kovassa nousussa.

Artesaanileipomoita nousee erityisesti pääkaupunkiseudulle ja herkulliset leivät ovat löytäneet tiensä myös K-Supermarketien hyllyille ympäri Suomen.

K-Supermarketin leipäosaston vastaava Tuula Heino on nähnyt leipätrendien menevän ja tulevan. 2010-luvun karppausbuumi lamautti hetkeksi leiväntuottajat, mutta nyt trendi on päinvastainen.

Heinon mukaan leivän arvostus on viime vuosina noussut. Leivällä on ollut ja on edelleen vankkumaton asema suomalaisten ruokapöydässä.

– Aiemmin leipä oli aterian lisuke, nyt se on usein jopa pääasia.

Herkutteluun ja hemmotteluun

Heino näkee artesaanileiville selkeän tilauksen: ihmiset haluavat herkutella ja hemmotella itseään hyvällä leivällä. Mutta toki jokaiselle kaupassa myytävälle leivälle löytyy oma paikkansa ja ottajansa.

Raaseporissa sijaitseva Backers Baker tuottaa artesaanileipiä 14 hengen voimin. Omat pakettiautot kuljettavat uunituoreita leipiä länteen pääkaupunkiseudulle ja itään Hankoon.

Backersilla iloitaan siitä, että yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut ruoan alkuperästä ja paikallisuus koetaan Suomessa tärkeäksi arvoksi. Moni haluaa tukea lähialueen ruokatuotantoa ostamalla lähileipomoiden tuotteita.

– Asiakkaat arvostavat ruokaa ja ruoan tuottajia tänä päivänä aivan eri tavalla, Natalia Teikola Backers Bakerilta sanoo.

Valitse tuore hieman kuivuneen sijaan

Suomalaisten kestosuosikki ovat lämpimät leivät, joihin voi käyttää myös hieman kuivahtanutta leipää.

Jos haluaa viedä lämpimät leivät kokonaan uudelle tasolle, kannattaa valita tuore artesaanileipä ja erityisen laadukkaat täytteet.

Backersin hittituote, saaristolaisluomuleipä, sopii myös lämpimiin leipiin loistavasti.

– Leipien väliin sopivat vaikkapa oliiviöljy, vuohenjuusto ja maukkaat tomaatit, Teikola vinkkaa.

3 reseptiä syksyn parhaisiin lämpimiin leipiin

1. Lämpimät suppilovahveroleivät

Syksyn suppilovahverosato piilotetaan raikkaaseen raastesalaattiin lämpimien toastien väliin. Katso resepti

2. Lämpimät mozzarellaleivät

Helpot pestolla, mozzarellalla ja tomaatilla täytetyt pienet leivät maistuvat esimerkiksi illanistujaisissa tai alkupalaleipinä. Katso resepti

3. Vuohenjuusto-pähkinäleivät

Ihanat lämpimät vuohenjuusto-pähkinäleivät sopivat esimerkiksi kasvissosekeiton lisäkkeeksi. Katso resepti

Lähiruoka löytyy helposti

Paikalliset tuotteet tunnistaa kaupassa Paikallista-merkinnöistä. Kysy lisää paikallisista leivistä kauppasi henkilökunnalta! Lue lisää
MAINOS K-Supermarket
Lue myös:

MAINOS