[MAINOS: WSOY] Vihapuhetta ja maalitusta – 15. Maria Kallio on hyytävän ajankohtainen dekkari - Kustantamossa - Ilta-Sanomat
MainosWSOY

Vihapuhetta ja maalitusta – 15. Maria Kallio on hyytävän ajankohtainen dekkari

Kirjailija Leena Lehtolainen uskoo sohivansa muurahaispesää uusimman dekkarinsa teemoilla. Tällä kertaa vaaraan joutuvat jopa surmaa selvittävän Maria Kallion lapset.


19.11.2020 14:24

Elokuussa ilmestynyt Leena Lehtolaisen 15. Maria Kallio -dekkari Jälkikaiku alkaa puistattavalla tavalla: Kallion pihapiiristä löytyy ihmisen korva. Kun Kallion poliisiosasto alkaa selvittää surmaa, joutuu se some-maalittamisen kohteeksi.

Lehtolainen käsittelee teoksessaan tietoisesti ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita. Maalittamisen lisäksi Jälkikaiussa ovat esillä muun muassa maahanmuutto ja sananvapaus.

– Kirjoitan aiheista, jotka vaivaavat minua. Tiedän, että sohaisen aikamoiseen muurahaispesään. Mutta kirjoittaa ei voi sillä tavalla, että pelkää, mitä joku sanoo, Lehtolainen sanoo.

Maria Kalliosta on tullut suomalaisten suosikki. Mikä rikoskomisariossa viehättää lukijoita? Katso videolta Lehtolaisen vastaus ja pohdintoja Jälkikaiku-dekkarista.

Lue myös: