MainosBevita Eye

Pikajuoksija ja optikko Samuli Samuelsson vinkkaa: ”Tässä monelle iso apu näöntarkkuuteen”

Suuri osa suomalaisista ei tiedä tarvitsevansa silmätippoja. Samuli Samuelsson kertoo, miten helposti silmien hyvinvoinnista voi huolehtia.

Silmien kuivuus voi aiheuttaa väliaikaisesti huomattavaa näöntarkkuuden heikentymistä. Silmäsuihketta voi käyttää suljetuille silmäluomille, jos silmätippojen käyttö on hankalaa.


26.1. 8:30

Pikajuoksija Samuli Samuelsson on koulutukseltaan optometristi eli lisäkoulutusta saanut optikko. Hän käyttää piilolinssejä päivittäin.

– En koskaan treenaa silmälasit päässä. Piilolinssit helpottavat sekä treenejäni että elämää yleisesti, Samuelsson kertoo. Valtaosa Samuelssonin tuntemista urheilijoista toimii samoin.

Piilolinssit voivat kuitenkin tuoda kuivasilmäisyyden tunnetta. Ne myös tosiasiassa kuivattavat silmiä väliaikaisesti.

Kuivat silmät eivät ole yhtä suojattuja ympäristön stressitekijöiltä.

Silmien kuivuus voi aiheuttaa väliaikaisesti huomattavaa näöntarkkuuden heikentymistä. Kuivat silmät eivät ole yhtä suojattuja ympäristön stressitekijöiltä kuin hyvin kosteutetut silmät.

– Siksi käytän Bevita Eye -silmätippoja joka päivä, Samuelsson sanoo.

Tarvetta silmätipoille voi olla vaikea tunnistaa

Monet piilolinssin käyttäjät tai kuivasilmäisyydestä kärsivät eivät kuitenkaan käytä silmätippoja tarpeeksi tai ollenkaan. Silmätippoja tulisi käyttää säännöllisesti parhaan tehon saavuttamiseksi.

Monelle silmätipat olisivat iso apu yleiseen mukavuuteen ja jopa näöntarkkuuteen.

– Kuivasilmäisyyttä on monen välillä vaikea tunnistaa. Oireisiin tottuu, eikä niitä aina tiedosta ennen optikon kanssa juttelemista. Todella monelle silmätipat olisivat iso apu yleiseen mukavuuteen ja jopa näöntarkkuuteen, Samuelsson kommentoi.

Toimistotyö ja pakkassää voivat pahentaa oireilua

– Suosittelisin silmätippoja erityisesti henkilöille, jotka tekevät päätetyötä. Ruutuja tuijotellessa räpyttelemme usein liian vähän ja kyynelneste ei pääse voitelemaan silmää riittävästi, Samuelsson sanoo.

Samuli Samuelsson suosittelee silmätippoja erityisesti henkilöille, jotka tekevät päätetyötä.

Pakkassäällä kuivasilmäisyyden oireet voivat tuntua voimakkaammilta, vaikka pakkanen ei itsessään aiheuta kuivasilmäisyyttä.

– Monet valittelevat vetistäviä silmiä erityisesti talviaikaan. Vetistävät silmät ovat usein itse asiassa merkki kuivasilmäisyydestä, Samuelsson kertoo.

Joillekin silmätippojen käyttäminen voi tuntua hankalalta. Heille Samuli Samuelsson suosittelee Bevita Eye -silmäsuihketta, joka suihkutetaan suljetuille silmäluomille.

Sekä Bevita Eye -silmäsuihke että tavalliset silmätipat sopivat piilolinssien käyttäjille. Itse piilolinssien puhdistamiseen ja säilyttämiseen Samuelsson suosittelee Bevita Eyen piilolinssien hoitonestettä. Kaikki Bevita Eye -tuotteet ovat saatavilla apteekista.

Tiesitkö?

  • Säilöntäaineeton Bevita Eye -silmätippaliuos lievittää kuivien silmien oireita kuten ympäristötekijöistä, silmiin kohdistuvista stressitekijöistä tai mekaanisista syistä johtuvaa kuivuutta, polttavaa tunnetta tai roskan tuntua.

  • Suljetulle silmälle annosteltava säilöntäaineeton ja fosfaatiton Bevita Eye -silmäsuihke kosteuttaa silmiä ja hoitaa kuivuudesta johtuvia oireita. Suihke helpottaa myös silmänympärysihon kuivuutta.

  • Bevita Eyen kosteuttava piilolinssien hoitoneste on kehitetty kaikkien piilolinssien ja erityisesti silikonihydrogeelilinssien puhdistukseen, desinfiointiin, säilytykseen, huuhteluun ja kostutukseen.

CE-merkitty lääkinnällinen laite

Lue myös: