MainosDagsmark Petfood

Voiko lähimarketin lemmikinruoka olla laadukasta? Vastaus voi yllättää

Tavallisissa ruokakaupoissa on nykyään laaja valikoima ruokia lemmikeille. Moni uskoo silti, etteivät ne pärjää laadussa erikoisliikkeiden tarjonnalle. Pitääkö sitkeä käsitys paikkansa?


22.11.2022 8:52

Ruokakauppojen lemmikkituotteiden valikoima on nykyään niin laaja, että laadukasta lemmikinruokaa voi löytää erikoisliikkeiden lisäksi omasta lähikaupastaan.

Laadun tunnusmerkkejä ovat ainakin kotimainen valmistus ja kotimaiset raaka-aineet.

Kannattaa siis tarkistaa pussin kyljestä, näkyykö siinä Avainlippu ja kerrotaanko raaka-aineiden alkuperä avoimesti.

Kotimaista koriin ja kärryyn

Valitsemalla suomalaisen lemmikinruoan tekee hyvän valinnan monella eri tasolla.

Suomessa valmistettu lemmikinruoka on hyvää ja turvallista sekä kuljetusmatkat lyhyempiä. Samalla tulee tukeneeksi suomalaista työtä.

– Vastuullisuus on kuulunut erottamattomasti liiketoimintaamme alusta asti ja se kattaa koko tuotantoketjun. Koska lemmikkien hyvinvointi on toimintamme keskiössä, meille on erityisen tärkeää varmistaa tuotteidemme laatu ja turvallisuus, kertoo suomalaisen lemmikinruokavalmistaja Dagsmark Petfoodin toimitusjohtaja Laura Strömberg.

– Halusimme ehdottomasti tuoda laadukkaat suomalaiset lemmikinruoat helposti kaikkien saataville ympäri maan, joten siksi koiran- ja kissanruokiamme saa myös tavallisista ruokakaupoista, Strömberg sanoo.

Kotimainen lemmikinruokavalikoima palvelee nykyään niin erikokoisia ja -ikäisiä kuin energiantarpeeltaan eroavia lemmikkejä. Sekä koirille että kissoille löytyy kotimaisista raaka-aineista valmistettuja kuiva- ja märkäruokia.

Vastuullisuus on arvovalinta

Ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan kehittämisen tulisi olla kaikkien yritysten tavoite.

Nyt yrityksen vastuullisuuden selvittäminen ja esimerkiksi viherpesun tunnistaminen ovat pitkälti asiakkaan vastuulla. On tärkeää laittaa yritykset vastuuseen siitä, millaisia tuotteita ja palveluita markkinoilla on.

Dagsmark Petfoodin vastuullisuuspäällikkö Reetta Haapasalon mukaan yritysten pitäisi avata mahdollisimman tarkasti, mitä nämä tarkoittavat vastuullisuudella.

Valitsemalla kotimaisen lemmikinruoan lemmikinomistaja tukee rehellistä ja läpinäkyvää työtä.

– Esimerkiksi Dagsmarkilla vastuullisuus tarkoittaa onnellista ja laadukkaasti ravittua lemmikkiä, lemmikkiruoan valmistuksessa alkuperäjäljitettävää suomalaista raaka-ainetta ja hyvinvoivaa työyhteisöä ja yhteiskuntaa.

Päästösäästöjä ulkomaisiin verrokkituotteisiin verrattuna tuovat ympäristöystävällisimpien eläinperäisten proteiinien käyttö, kotimaisen elintarviketuotannon sivuvirtojen hyödyntäminen ja raaka-aineiden lyhyet kuljetusmatkat.

– Valitsemalla kotimaisen lemmikinruoan lemmikinomistaja tukee myös rehellistä ja läpinäkyvää työtä, josta maksetaan kaikki verot Suomeen, Haapasalo toteaa.

Tuotepakkauksista on usein vaikeaa saada selville raaka-aineiden alkuperä ja valmistusmaa, koska niiden ilmoittaminen ei ole pakollista. Kotimaista kissan märkäruokaa on ollut kauppojen hyllyillä vasta vuodesta 2021 alkaen.

Lemmikkien eri tarpeisiin

Dagsmarkin tehdas sijaitsee Loimaan Mellilässä. Siellä valmistetaan kaikki lemmikkien märkäruoat.

Kuivaruoat taas valmistetaan kotimaisilla alihankkijoilla Liedossa ja Raisiossa. Purutuotteet tulevat Kokkolan Nahalta. Tuotteet ovat tarkan kehitystyön tulosta.

Koiranruokien valikoima kattaa niin pennut, aikuiset, pikkukoirat, seniorit sekä myös kevyempää tai runsasenergisempää ruokaa tarvitsevat koirat.

Syksyn toivottu uutuus ovat koirien märkäruoat. Niitä voi käyttää monipuolisesti esimerkiksi kuivaruoan lisukkeena erityisesti nirsoilla koirilla, treenipalkkiona tai aktivointina pakastetun lelun sisällä.

Saatavilla on myös turvallisia purutuotteita eri purentavahvuuksille sekä viljattomia koulutusnameja palkitsemiseen.

Kissanruokien valikoimassa on otettu huomioon erilaiset kissat ja näiden vaativa maku. Vaihtoehtoja on pienemmille sekä isommille, leikatuille ja seniorikissoille.

Lue lisää Dagsmark Petfoodista

Fakta

Uudet suomalaiset koirien märkäruoat

  • Maukas ja proteiinipitoinen täysravinto kastikkeessa

  • Kolme tuttua makua: Dagsmark HÄME, SAVO ja LAPPI

  • Vain 1 proteiininlähde, kalaa/kanaa 80 % lihapalasta

  • Ei soijaa, lisättyä sokeria eikä säilöntä- tai väriaineita

Tutustu Dagsmarkin koirien märkäruokiin

Lue myös: