MainosDagsmark Petfood

Millaista on hyvä kissanruoka? Tarkista ainakin nämä 3 asiaa

Jokainen vastuullinen lemmikinomistaja tahtoo tietää, mitä rakas eläinystävä laittaa suuhunsa. Ruokapakkauksesta ei kuitenkaan välttämättä edes selviä, mistä siinä käytetty liha on peräisin.

Raaka-aineluetteloja lueskelemalla voit selvittää, mitä kissasi kuppiin oikeasti päätyy.


10.8. 7:37

Tiesitkö, että lemmikinruoan valmistajien ei ole pakko ilmoittaa lemmikinruoan ja sen raaka-aineiden alkuperää?

Pakkauksesta ei aina käy ilmi esimerkiksi, mistä tuotteessa käytetty liha tulee – puhumattakaan siitä, missä olosuhteissa se on kasvanut. Kaukaa tulevat raaka-aineet myös lisäävät tuotteen hiilijalanjälkeä.

Näihin asioihin kannattaakin kiinnittää huomiota, kun valitsee kissalleen ruokaa.

Ruoan ja sen raaka-aineiden alkuperä

Lemmikinruoan raaka-aineiden alkuperä ja tuotannon vastuullisuus eivät välttämättä ole helposti selvitettävissä. Laki ei ainakaan vielä vaadi ilmoittamaan niitä, joten suuressa roolissa on valmistajien oma halu kertoa tuotantoprosessistaan ja käyttämistään raaka-aineista.

Menikö vaikeaksi? Ei, jos valitsee suomalaisen lemmikinruoan. Suomessa tuotettu ruoka – niin ihmisten kuin lemmikkien – on lähtökohtaisesti turvallista ja puhdasta, koska tuotantoprosesseja valvotaan tarkkaan.

Kotimainen valmistus ja kotimaiset raaka-aineet kertovat laadusta ja keventävät tuotteen hiilitassunjälkeä.

Kotimainen valmistus ja kotimaiset raaka-aineet kertovat siis laadusta ja keventävät samalla tuotteen hiilitassunjälkeä, kun esimerkiksi raaka-aineita ei kerätä ympäri Eurooppaa tai vielä kauempaa.

Suomalainen Dagsmark Petfood on perustamisestaan lähtien nostanut esiin raaka-aineiden alkuperän tärkeyden lemmikinruoan tuotannossa. Yrityksen kissanruoat valmistetaan Loimaan Mellilässä puhtaista laadukkaista raaka-aineista.

Tuotannon vastuullisuus

Yhä useampi suomalainen kiinnittää nykyään huomiota ostamiensa tuotteiden vastuullisuuteen. Vastuullinen tuotanto tarkoittaa, että yritys huomioi toimintansa ekologiset ja taloudelliset vaikutukset konkreettisin teoin.

Myös lemmikinruokia valitessa voi kiinnittää huomiota siihen, käyttääkö yritys tuotannossaan uusiutuvaa energiaa. Myös päästöjen ja hävikin tietoinen pienentäminen ovat merkki vastuullisuudesta.

Dagsmarkilla tuotannon vastuullisuudesta kertoo oma vastuullisuusohjelma, jonka kulmakivinä ovat onnellinen lemmikki, vastuullinen lemmikinruoanvalmistus sekä hyvinvoiva yhteisö ja yhteiskunta. Ekokompassi-sertifioitu ympäristöjärjestelmä ja jokavuotinen hiilitassunjäljen laskenta ovat konkreettisia esimerkkejä vahvasta halusta panostaa kestävään kehitykseen.

Lyhyt ja laadukas raaka-aineluettelo

Kissa on tärkeä perheenjäsen, ja laadukas ruoka on rakkaan nelijalkaisen terveyden ja hyvinvoinnin tärkein rakennuspalikka. Kissanruokaa valitessa kannattaakin perehtyä rauhassa tuoteselosteisiin ja selvittää, mitä tarjolla olevat vaihtoehdot oikeasti pitävät sisällään.

Laadukas ruoka on rakkaan nelijalkaisen hyvinvoinnin tärkein rakennuspalikka.

Dagsmarkin kissanruoka on maukas ja proteiinipitoinen valinta ruokakuppiin. Kaikki käytetty liha eli kana, kalkkuna ja nauta ovat kotimaisia. Raaka-ainelista on pidetty mahdollisimman lyhyenä, eikä mukana ole mitään ylimääräistä.

Kissan kuivaruoat ovat täysravintoa ja yli 90 % niiden proteiinista on eläinperäistä. Märkäruoissa uudet hyytelöt ovat täysravintoa ja kastikkeet täydennysravintoa. Niiden lihapaloissa on yli 85 % lihaa. Ruoissa ei ole käytetty viljaa, soijaa, lisättyä sokeria tai säilöntä- ja väriaineita. Tuotteissa liehuu kotimaisuudesta kertova Avainlippu.

Lue lisää Dagsmark Petfoodista

Fakta

Kotimaiset kuivaruoat kissojen eri tarpeisiin

  • Dagsmark ILVES: kana

  • Dagsmark TIIKERI: kana, isompi nappula ja dental-ominaisuus

  • Dagsmark PUUMA: kana ja mustasotilaskärpäsen toukka, kevyempi valinta leikatuille ja seniorikissoille

Tutustu Dagsmarkin kissanruokiin

Fakta

Kotimaiset märkäruoat kastikkeessa ja hyytelössä

  • Dagsmark ILVES: kana

  • Dagsmark TIIKERI: kana-kalkkuna

  • Dagsmark LEOPARDI: kana-nauta

Tutustu Dagsmarkin kissanruokiin

Lue myös: