[Mainos K-Citymarket] Hae joulukalat vaikka keskellä yötä – herkkuja pursuava palvelutiski on avoinna joulun alla 24/7 - K-Citymarket Pirkkala - Ilta-Sanomat
MainosK-Citymarket Pirkkala

Hae joulukalat vaikka keskellä yötä – herkkuja pursuava palvelutiski on avoinna joulun alla 24/7

Pirkkalan K-Citymarket on varautunut siihen, että tavara ei lopu jouluna kesken. Kauppaan on tilattu muun muassa 55 000 litraa Coca-Colaa, jota myydään jouluisin ennätysmäärät.

Turo Lauttamus ja Maris Kiviaid-Rantanen ovat valmiina palvelemaan asiakkaita K-Citymarket Pirkkalan palvelutiskillä. Tänä vuonna tuoreen kalan voi hakea vaikka keskellä yötä.


17.12.2020 9:34

Korona tuo tänä vuonna jouluvalmisteluihin oman lisänsä, sillä moni pyrkii välttämään ruuhkia mahdollisuuksien mukaan. K-Citymarket Pirkkala päätti pitää joulun alla palvelutiskin auki läpi yön.

– Meille voi tulla ostoksille juuri sinä hetkenä kun omiin aikatauluihin parhaiten sopii. Joka päivä vaikka keskellä yötä. Lisäksi 22.–23.12. myös palvelutiskimme on tänä vuonna auki läpi yön, kertoo K-Citymarket Pirkkalan myymäläpäällikkö Pia Välimäki.

Palvelutiskin antimet ovat parhaimmillaan todella tuoreina ja siten jokainen pyrkii ostamaan ne juuri ennen h-hetkeä. Niinpä kauppojen ja kauppahallien palvelutiskeillä joutuukin usein joulun alla jonottamaan, kun jokaista asiakasta palvellaan yksilöllisesti.

Pirkkalassa asia ratkaistiin tarjoamalla pidennettyä aukioloaikaa: palvelutiskin joulunalus-aukiolospesiaali 24 h on suora vastaus asiakastarpeeseen. Näin kala ja kumppanit uivat joulupöytään tuoreena, mutta jumittamatta jouluruuhkassa.

Kaupan jouluvalmistelut vauhdissa kesähelteillä

Myymäläpäällikkö Välimäki, tiiminvetäjä ja palvelutiskistä vastaava Samppa Rissanen sekä juomaosaston ja verkkokaupan päällikkö Mika Sivonen kertovat Pirkkalan Citymarketin jouluvalmisteluista. Ne alkavat jo kesällä. Juhannuksen aikaan täytyy asettautua joulutunnelmiin, kun tilaa joulukinkut.

– Oikeastaan aloitamme seuraavan joulun suunnittelun jo tammikuussa, kun kirjaamme muistiinpanoja seuraavaa joulukautta varten, Rissanen kertoo.

Kaikilla kolmella on vähän yli kymmenen vuoden kokemus Pirkkalan Citymarketissa, mistä on suurta apua suunnittelussa ja tuotemäärien arvioinnissa. Toisaalta vuodet eivät ole kaikilta osin veljeksiä. Rissanen ja Välimäki kiittelevät:

– Mikalla on ollut kristallipallo kädessään, kun hän tilasi esimerkiksi 40 prosenttia isommat määrät glögejä täksi jouluksi, vaikkei kesällä tilausaikaan ollut tietoa, kuinka pitkään koronatilanne jatkuu.

– Ihmiset ovat mitä ilmeisimmin aloittaneet joulufiilistelyn tänä vuonna entistä aiemmin ja glögiä on mennyt huomattavasti enemmän. Myös ravintoloissa glögittelyn vähentyminen ja pikkujoulujen siirtyminen koteihin näkyy meidän myynnissämme, Sivonen toteaa.

100 000 konvehtirasiaa ja 55 000 litraa Coca-Colaa

Hyggeily näkyy osytoskärryissä glögin lisäksi monella muullakin tavalla. Väki hakee poikkeusaikaan nautintoa kotikonstein. Keväästä saakka on mennyt kaupaksi enemmän premium-tuotteita ja herkkuja.

Paremman laadun hankkiminen korostuu jouluaikaan toki perinteisestikin. Juhlapöytään halutaan kattaa tarjolle parasta.

– Valikoimiimme tulee jouluksi satakunta erikoisjuustoa noin 800 juuston perusvalikoimamme lisäksi. Kinkkuja on kymmeniä erilaisia, tämän vuoden erikoisuutena Ibericon tammenterhoporsas. Erilaisia suklaakonvehtirasioita tilasimme täksi jouluksi lähemmäs 100 000 kappaletta, muun muassa suoraan Lindtiltä sellaista suklaata, jota ei Pirkanmaan muista kaupoista saa, Välimäki listaa.

Cokis on yksi kestosuosikeista. Sivonen kertoo tilanneensa tänä vuonna joulun ja uuden vuoden pyhiksi yhteensä ennätykselliset noin 55 000 litraa Coca-Colaa erikokoisina pakkauksina ja pulloina.

Palvelutiskillä perusostos on 1–2 lajia kalaa tai muuta, mutta jouluksi ostetaan kerralla 5–7 sorttia erilaisia herkkuja.

Miltä joulu tänä vuonna näyttää?

Kauppa on näköalapaikka suomalaisten joulutottumuksiin. Välimäki kertoo juhlapöydän kirjon laajentuneen. Moneen kotiin ostetaan nykyisin poroa ja muuta riistaa sekä uudenlaisia vegeherkkuja.

Suomalaisten joulukalapöydät ovat viime vuosina kasvaneet ja laajentuneet ja esimerkiksi äyriäisiä syödään entistä enemmän.

– Palvelutiskillä perusostos on normaalisti 1–2 lajia kalaa tai muuta, mutta jouluksi ostetaan kerralla 5–7 sorttia erilaisia herkkuja, eksoottisiakin juttuja, Rissanen kertoo.

Jouluperinteet elävät kuitenkin voimakkaina. Rissanen, Välimäki ja Sivonen toteavat, että vaikka joulupöytään katetaan uusiakin ruokalajeja, sinne asetellaan yhä useimmiten myös perinteiset laatikot ja rosollit.

– Kinkku on yhä kunkku.

Kaikki samasta kaupasta

Pirkkalan K-Citymarket on tunnettu siitä, että sieltä ei tavara lopu kesken, ei loppunut edes WC-paperi ja jauheliha keväällä koronahamstrauksen aikaan. Sinne tullaan ostoksille kaukaakin, kun voi luottaa, että saa kerralla kaiken.

Tänä jouluna pihalla on kuusi konttia lisävarastokäytössä: kaksi puoliperävaunua ja neljä merikonttia kylmäsäilytystilaa.

– Ja jos jokin tuote näyttää silti yllättäen käyvän vähiin, ei hätää. Meillä on oven edessä pakettiauto valmiina odottamassa, jos jotain tarvitsee vielä lähteä hakemaan.

– Haluamme toivottaa kaikille ihanan rauhallista joulun aikaa ja toivotamme tervetulleeksi jouluostoksille kellonajasta riippumatta.

Palvelutiskin joulun aukioloajat

ma 21.12. klo 8–23

ti 22.12. aukeaa klo 8 ja keskeytyksettä auki läpi yön ke 23.12. klo 23 saakka

to 24.12. klo 8–14

pe 25.12. kiinni

la 26.12. auki normaalisti eli klo 9–21

Lue myös: