MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat K-Supermarketin mainosaineistoa.

Tämän osion kaikki artikkelit ovat K-Supermarketin mainosaineistoa.
MAINOS K-Supermarket

Karitsaa tottakai - mutta mitä sen kaveriksi?

Julkaistu:

Herkullisilla lisäkkeillä saat vaihtelua aterioihin. Kokeile karitsan kanssa vaikka suosittua parsasalaattia.


Karitsan supersesonki on pääsiäisen aikaan, jolloin kauppojen palvelutiskeillä käy kova kuhina.

- Karitsan viulua, luuttomia paisteja, karetta, ulko- ja sisäfilettä sekä jauhelihaa, luettelee K-Supermarketin lihamestari Ida Posti Herkkutorin valikoimaa pääsiäisen aikaan.

Ida on työskennellyt vanhempiensa omistamassa kaupassa teini-ikäisestä lähtien ja ollut viimeiset seitsemän vuotta kaupassa lihamestarina. Asiakkaat kyselevät paljon vinkkejä lihan paistamiseen – erityisesti silloin, jos on tulossa vieraita.

- Silloin halutaan varmistaa, että liha onnistuu ja on parhaimmillaan.

Paistien koko vaihtelee kilosta kolmeen, ja paistia voi hyödyntää muissakin ruokalajeissa. Ruokahävikkiä ei synny, kun paistin hyödyntää kokonaan.

- Paistista jääneestä lihasta voi leikata vaikkapa ohuita siivuja ruokaisaan salaattiin tai valmistaa suolaisen piirakan, johon voi laittaa lihan lisäksi fetaa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa, Ida vinkkaa.

Ja jos paistin kypsentää ylikypsäksi, niin siitä on helppo tehdä nyhtökaritsaa.

- Nyhtökaritsa pitaleivällä, valkosipulimajoneesilla tai tsatsikilla sekä raikkailla kasvistäytteillä on varmasti nuorison makuun, Ida miettii.

Karitsa on mureaa

Monia mietityttää paistin valmistus, ja Idalla on antaa siihen selkeät ohjeet.

- Jos paistin ostaa pakasteena, sen jääkaapissa sulattamiseen on hyvä varata 1–2 vuorokautta, ja marinointi kannattaa tehdä vähintään vuorokautta ennen. Onnistuneen lopputuloksen kannalta on myös hyvä ottaa liha huoneenlämpöön vähintään pari tuntia ennen valmistamista.

Ja paistomittari, sitä ei saa unohtaa.

- Suosittelen karitsan paistin lämpötilaksi 65 astetta, jolloin liha jää hieman punertavaksi. Silloin lihan maku ja mehevyys ovat parhaimmillaan, Ida vakuuttaa.

Löydä omat suosikkiohjeesi karitsalle täältä!

TOP 3 lisäkkeet

Parsakausi on pääsiäisenä parhaimmillaan, mutta myös porkkanoista syntyy herkullinen lisäke karitsan seuraksi. Hasselbackan perunavuoan salaisuus on salviavoi.

1. Höylätty tuoreparsasalaatti - katso ohje!


Tässä herkullisessa lisäkesalaatissa maistuvat tuore parsa, hasselpähkinät ja parmesaani.

2. Gremolata-porkkanat - katso ohje!


Raikas ja kevyt porkkanalisäke syntyy helposti uunissa. Makua tuovat sitruuna, valkosipuli ja lehtipersilja.

3. Hasselbackan perunavuoka - katso ohje!


Hasselbackan perunat ovat uudessa nousussa – salviavoi kruunaa tämän ruokaisan vuoan.
MAINOS K-Supermarket
Lue myös:

MAINOS