MAINOS

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat K-Supermarketin mainosaineistoa.
MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat K-Supermarketin mainosaineistoa.
MAINOS K-Supermarket

10 parasta ohjetta: Näin valmistat itse näyttävän brunssin

Julkaistu:

Herkulliset suupalat, paahdettu punajuurisalaatti ja raikas mustikkajuustokakku sopivat vaikkapa pikkujoulubrunssille. Katso helpot reseptit!
Joulun alla on mainio idea kutsua ystävät yhteen brunssille. Perinteisten, hyväksi havaittujen tarjottavien rinnalla tuttuja raaka-aineita voi kokeilla tarjota vaihteeksi myös jollain uudella, kekseliäällä tavalla.

K-Supermarket kokosi juhlasesonkiin sopivia ohjeita, joista voit koota näyttävän brunssin vaivattomasti – ja näitä herkkuja muistellaan pitkään!

Leppoisaa yhdessäoloa kiireettömällä aamiaislounaalla

Brunssi eli brunch tulee englannin kielen sanoista breakfast (aamiainen) ja lunch (lounas).

K-Koekeittiön Minna Rautio-Pakaste kertoo, että brunssissa parasta on rento tunnelma ja mukava yhdessäolo.

Onnistuneen brunssin salaisuus on hyvä suunnittelu. Päätä ensin selkeä linja: oletko järjestämässä aamiaisbrunssia vai haluatko tarjota täyttävämpää ruokaa? Ketä olet kutsumassa? Onko vierailla erityisruokavalioita? Kun nämä asiat ovat selvillä, suunnittelu voi alkaa.

Jotta aikaa jää myös seurusteluun, kannattaa ruokia valmistaa mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä päivänä. Monet jälkiruoat paranevat tekeytyessään yön yli jääkaapissa. Ja kaikkea ei tarvitse eikä kannata tehdä itse.

- K-Supermarketin Herkkutori-palvelutiskiltä voi hyvin poimia vaikkapa valmiiksi graavatun lohen, marinoidut oliivit ja runsaat salaatit, Rautio-Pakaste vinkkaa.

Rautio-Pakaste itse järjestää usein kavereiden kanssa brunsseja nyyttäriperiaatteella. Facebook-ryhmässä sovitaan, kuka tekee mitäkin.

Pientä, kaunista – ja herkullista

Pieniä suupaloja on mukava poimia suuhun samalla, kun päivittää kuulumiset ystävien kanssa. Lohisapakset tai näyttävät, lusikoissa tarjoillut ravunpyrstö-coctailpalat ovat juhlavia sormisyötäviä. Kokeile alkuun myös porocarpacciota tai kekseliäitä porosapaksia.

Jos haluaa kokeilla jotain uutta brunssipöytään, tyrnitrifle on todellinen vitamiinipommi. Siinä yhdistyvät kirpeä tyrni, pehmeä chiavanukas ja raikas jogurtti. Kauniin triflen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi pieniin annoslaseihin.

Mäti sopii erinomaisesti yhteiseen pöytään joulun alle. Mitä jos sen tarjoaisi tällä kertaa hiukan uudella tavalla? Tämän syksyn uutuusohje, juhlava mätipizza, on upea brunssipöydän keskipiste.

Ruokaisa salaatti puolestaan syntyy sesongin juureksesta, punajuuresta, ja se tarjoillaan raikkaan minttu-tahinikastikkeen kanssa.

Yksi asia on Rautio-Pakasteen mielestä brunssilla erityisen tärkeä.

- Jälkiruoka! Sitä ei missään nimessä saa unohtaa, hän nauraa.

K-Supermarketin pakastealtaasta löytyy ihastuttavia mini-mudcakeja, annosjälkiruokia tai macaroneja jälkiruokapöytään nostettavaksi. Jos taas haluat valmistaa jälkiruoan itse, mustikkajuustokakku on taatusti kaikkien mieleen. Samana aamuna pyöräyttää myös käden käänteessä valmiiksi helpon puolukkajuustokakun, joka tarjoillaan pienistä annospurkeista.

Näin syntyy näyttävä kattaus

Jos haluaa brunssipöydän kattauksesta näyttävän, mutta ei halua käyttää siihen paljon aikaa, Rautio-Pakasteella on siihenkin loistava vinkki: Kokoa pöytään yksi todella runsas osio, vaikkapa valmiista leikkeleistä tai juustoista. Koristele kokonaisuus vuodenaikaan sopivilla yrteillä, versoilla, marjoilla tai hedelmillä.

- Saat siitä todellisen katseenvangitsijan.

Brunssilla tarjotaan yleensä kuohuvaa, mutta Rautio-Pakaste suosittelee ehdottomasti kokeilemaan myös alkoholitonta mustikka-mocktailia.

Parhaat poiminnat:

1. Porosapas


Helpot porosapakset maistuvat brunssilla suolapalana. Katso resepti

2. Juhlava mätipizza


Joulun alla pöydästä löytyy tänä vuonna pizza, jossa maistuvat mäti sekä smetana ja punasipuli. Katso resepti

3. Mustikkajuustokakku


Mustikkajuustokakku sopii itsenäisyyspäivän brunssipöytään. Kauniin värisessä kakussa maistuu häivähdys kardemummaa. Katso resepti

Kaupan kautta juhlavalmisteluihin

Hanki sesongin parhaat raaka-aineet omasta K-Supermarketistasi. Muista hyödyntää myös Herkkutori-palvelutiskin valmiit tuotteet. Katso kauppasi aukioloajat
MAINOS K-Supermarket
Lue myös:

MAINOS