MainosIntersport

Hiihtoasu haussa? Kopioi tyyli ja poimi huippuhiihtäjä Krista Pärmäkosken 3 vinkkiä parhaan vaatteen valintaan

”Pelaan, treenaan ja kolaan kotipihan lumet samassa hiihtotakissa. Monikäyttöisyys on minulle tärkeää.”

Krista Pärmäkoski viihtyy Swix Blizzard -hiihtoanorakissa.


18.1. 14:53

Se, oletko hyvän olon harrastaja vai himourheilija, ei ole olennaisinta talviulkoiluvaatteen valinnassa.

Parhaat hiihtovaatteet istuvat hyvin ja ovat harrastustavasta riippumatta pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä. Ne soveltuvat metsälatujen lisäksi myös kaupunkikatujen keveämmille lenkeille, juoksuun ja talvipyöräilyyn.

Intersportissa hiihtovaatevalikoima on hyvä. Sekä hiihtotakeissa että hiihtohousuissa löytyy useita tyylikkäitä värivaihtoehtoja. Kaikissa Swixin hiihtovaatteissa on heijastimet, jotka lisäävät niiden käyttömahdollisuuksia pimeään aikaan.

Swix Dynamic -hiihtoasu on yksi Krista Pärmäkosken suosikeista. Takkia hän käyttää kesällä golfkentälläkin.

Monikäyttöisyyttä hengittävyyden ja pohjoismaisen suunnittelun kautta

Suomessa osataan pukeutua sään mukaan. Tuulen- ja vedenpitävyydestä puhutaan ulkoiluvaatteissa paljon, niillä on iso merkitys pohjoisissa olosuhteissa. Hengittävyys on käyttömukavuuden kannalta kuitenkin aivan olennainen ominaisuus. Kun keho liikkuessa hikoaa, hengittävä vaate siirtää ylimääräisen lämmön iholta ja päästää sen ulos mahdollistaen kuivana pysymisen.

Juuri vaatteen kosteudensiirtokyvyn ammattihiihtäjä Krista Pärmäkoski nimeää isoimmaksi mukavuustekijäksi pitkillä lenkeillä.

– Kunhan ei ihan kaatamalla sada, hengittävä takki on kalvotettua miellyttävämpi. Kehon lämpö pääsee ulos eikä hiki kastele ihoa ja aiheuta kylmettymistä, Pärmäkoski sanoo.

Punaista, valkoista, mustaa, tummaa sinistä, harmaata ja hillittyä pinkkiä. Swixin hiihtovaatteissa sekä mallit että värit kestävät aikaa.

Mitä hiihtoasun alle puetaan, riippuu aktiviteetin intensiivisyydestä, pituudesta, ympäröivästä maastosta ja vallitsevasta säätilasta.

Pärmäkoski kertoo käyttävänsä samaa Swix Dynamic -takkia ja -trikoita treenatessaan melkeinpä kesät talvet läpeensä, liian lämmin kun ei täällä juuri koskaan ole.

– Lenkillä tulee hiki joka tapauksessa säässä kuin säässä. Se, miten kosteus pääsee vaatteesta ulos, ratkaisee.

Minulle on tärkeää, ettei joka lajiin tarvitse eri vaatteita.

Kotipihan lumitöihinkin Swixin takki tulee Kristalla vedettyä päälle. Swixin hiihtovaatteissa hän kertoo polkevansa salille, käyvänsä kiipeilemässä ja pelaavansa padelin lisäksi myös golfia.

Swixin hiihtovaatteet suunnitellaan pohjoismaissa pohjoismaiselle ihmiselle. Laadukkaat mallistot on Pärmäkosken mukaan onnistuttu saamaan mukaviksi, hyvännäköisiksi ja tarpeeksi tyylikkäiksi niin, että vaatteet kestävät sekä katseita että aikaa.

Swixin vaatteet istuvat hyvin, joustavat hyvin ja ovat miellyttäviä ja kivannäköisiä päällä monenlaisilla ihmisillä. Minulle on tärkeää, ettei joka lajiin tarvitse eri vaatteita.

Oikein valittu hiihtovaate mahdollistaa liikkeen

Istuvuutta ja liikkuvuutta ei talviurheiluvaatteessa voi Pärmäkosken mukaan liikaa korostaa. Hyvässä hiihtoasussa on erilaisia materiaaleja, leikkauksia ja yksityiskohtia. Joustoa, teippausta ja tuplakudosta oikeissa kohdissa.

Oikein valittu hiihtovaate mahdollistaa liikkeen, suojaa alaselän, ranteet ja nilkat myös ääriasennoissa, tuntuu mukavalta ja pysyy päällä ilman, että vaatteen asentoa tarvitsee vähän väliä korjata.

Hiihdon 12-kertainen arvokisamitalisti on käyttänyt Swixin vaatteita jo vuosia. Tällä kaudella Swix on ensimmäistä kertaa myös hiihtomaajoukkueen virallinen vaatettaja.

– Meitä on joukkueessa monen kokoisia ja mallisia urheilijoita, harteikkaampia sprinttereitä ja pienikokoisempia kestävyyshiihtäjiä. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että mallistosta löytyy kaikille sopiva hiihtoasu, Pärmäkoski sanoo.

Leikkaukset ja mitoitus ovat Pärmäkosken mukaan saaneet kiitosta koko joukkueelta.

Pärmäkoski naurahtaa todetessaan, ettei kisahaalari tietenkään ihan joka harrastajan vaate ole, mutta joukkueen treenivaatteet ovat samaa mallistoa kuin Intersporteissa saatavilla olevat. Kaikki hiihtoa rakastavat voivat harrastaa Swixin vaatteissa.

Paleleminen ei ole urheilulaji. Swix Horizon -hiihtoasussa on hyvä lämmöneristys ja useita värivaihtoehtoja.

Ota ammattilaisen apu vastaan

Kisahiihtäjät, aktiivikuntoilijat, sunnuntaiharrastajat ja retkihiihtäjät liikkuvat kukin tavallaan, ja jokainen meistä on omanmallisensa. Yhtä kaikille oikeaa hiihtovaatetta ole.

Kysy reippaasti ammattilaisen apua sopivimman asun valintaan. Intersporteissa on hyvä valikoima talviulkoiluvaatteita, osaavat myyjät auttavat ja palvelevat mielellään hiihtovaatteiden ostajia.

Kerro myyjälle miten ja millaisessa ympäristössä liikut. Sovita, testaa ja keskustele. Näin helpotat oikeanlaisen vaatteen löytämistä.

– Hikilenkille ei sovitustilanteessa tietenkään pääse, mutta tuntuman vaatteen ominaisuuksiin ja siinä liikkumisen mahdollisuuksiin kyllä saa, Pärmäkoski neuvoo.

Kristan kolme vinkkiä hiihtovaatteen valintaan:

1. Sovita!

Se, mikä henkarissa näyttää hyvältä, ei välttämättä ole sitä päällä – ja toisinpäin. Vaatteen istuvuuteen vaikuttavat leikkaukset harvoin pääsevät oikeuksiinsa roikkuessaan rekissä. Parhaalta päällä tuntuva vaate usein näyttää peilistäkin hyvältä.

2. Liiku!

Nosta ja levitä käsiäsi, käy kyykyssä ja leveässä haara-asennossa, tee hiihtoon kuuluvia sivu- ja takapotkuja. Tarkoituksenmukainen vaate ei rajoita liikettä ja pysyy mukavasti paikoillaan huolimatta äkillisistä ja isoistakin liikeradan muutoksista. Oikeankokoinen ja -mallinen vaate ei kiristä ja suojaa alaselän, ranteet ja nilkat myös ääriasennoissa.

3. Kysy!

Swixin hiihtovaatevalikoimassa on useita erilaisia malleja ja värejä erilaisille ihmisille eri käyttötarkoituksiin. Vaatteet on suunniteltu pohjoismaisille liikkujille pohjoisen olosuhteisiin ja ovat sekä aikaa että kulutusta kestäviä. Intersportin ammattitaitoiset myyjät auttavat mielellään oikean vaatteen valinnassa.

Tutustu Intersportin hiihtovaatevalikoimaan ja löydä suosikkisi talven hiihtoladuille!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Lue myös: