MAINOS

MAINOS – K-Market

Kauppias tarjoaa joka viikko pullakahvit kylälleen – yllättävä kiitos sai hänet liikuttumaan

rac

Julkaistu:

Lohjan Saukkolassa kokoonnutaan perjantaisin yhteen Martin tuvalle. Idean isä, paikallisen K-Marketin kauppias, sai koskettavan kiitoksen tärkeästä työstään kyläyhteisön hyväksi.


Saukkolan kylässä Lohjalla keltaisen rintamamiestalon ovi käy tiuhaan perjantaisin iltapäivällä. Kahvinkeitin porisee, piparit tuoksuvat ja paikkaan alkaa saapua kyläläisiä, vanhoja ja nuoria. Kylän asukkaat ovat kokoontuneet jokaviikkoiseen tapaan Martin tuvalle.

Idea yhteisöllisestä tuokiosta on paikallisen K-Market Landenin kauppiaan Miikka Landenin, joka toteutti sen yhdessä seurakunnan kanssa. Landen huolehtii Martin tuvalle joka viikko kahvit ja maukasta pientä purtavaa, mutta haluaa ehdottomasti olla itsekin paikalla kahvikupin ääressä. Martin tuvalla ei tarvitse pönöttää.

- Metsuri voi piipahtaa paikalla työvaatteissaan juomassa kahvit ja jatkaa sitten matkaa, Landen kuvailee.

Ikäihmiset saapuvat Martin tuvalle sankoin joukoin kahvittelemaan, mutta yhtä lailla nuoret vanhemmat taaperoidensa kera ovat löytäneet paikan ja sen lämpimän tunnelman. Landen laskeskelee, että ikähaitari tuvan kävijöissä onkin ollut 0–96 vuotta. Kun etuoven portaiden eteen saapuu tuttu kyläläinen pyörätuolilla, penkiltä noustaan porukalla auttamaan uusi kahvittelija sisään.

- Myös ”bensalenkkarit” kaupan nurkalta olen saanut houkuteltua munkille, Landen kertoo tyytyväisenä.

Hyvä siirtyy eteenpäin

Miikka Landen on K-kauppias kolmannessa polvessa, ja perheyrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1936. Lapsuudestaan Landen muistaa, miten kesken synkimpien lamavuosien hänen isänsä alkoi järjestää yksinäisten jouluja. Isän poissaolo jouluiltana harmitti silloin pientä poikaa, mutta vuosien jälkeen ajatukset ovat muuttuneet päinvastaisiksi.

- Ajattelepa itse, jos olisit yksin joulun, Landen miettii vakavana.

- Niihin yksinäisten joulujuhliin ihan kaikki olivat tervetulleita, kovat linnakunditkin.

Ajatus Martin tupaan lähti isän esimerkistä. Miikka Landen kokee, että kyläyhteisön tukeminen on jokaisen velvollisuus. Hänen mielestään kauppakin voi hyvin, kun kylä voi hyvin.

- Minulle oli tärkeää, että saisin luotua paikan, jossa ihmiset voisivat kohdata toisiaan ja ihan vain olla, Landen sanoo.

Hyvä luo hyvää. Landen kertoo itselleen tärkeästä hetkestä Martin tuvalla tänä syksynä. Eräs vakikävijöistä oli kesken kaiken keskeyttänyt iloisen puheensorinan ja sanonut, että haluaa antaa omalta osaltaan eteenpäin sitä samaa hyvää, josta on Martin tuvassa päässyt nauttimaan. Hän ojensi Landenille rasiallisen oman puutarhansa tomaatteja, satokauden viimeiset.

- Kyllä siinä tuli pala kurkkuun, Landen muistelee.

Kaupassa kohdataan

Omassa myymälässään K-Market Landenissa Miikka Landen arvostaa erityisesti hetkeä, jolloin asiakas astuu sisään kauppaan.

- Tuntuu hyvältä tietää, että jokainen asiakas on valinnut tulla juuri tähän kauppaan.

Asiakkaiden kanssa Landen pyrkii aina vaihtamaan vähintään muutaman sanan ja toivoo, että asiakkaiden keskenkin syntyisi mukavia kohtaamisia.

- Olen aina haaveillut kaupasta, jossa voi vaihtaa kuulumiset eikä vain väistellä toisten ostoskärryjä, Landen hymyilee.

Kun asiakkaat esittävät tuotetoiveitaan kaupan valikoimaan, Landen haluaa toteuttaa ne, jos se vain suinkin on mahdollista. Landen kuuntelee asiakkaiden toiveita ja palautetta herkällä korvalla ja arvostaa, kun asiat sanotaan suoraan.

- Kauppiaan työstä puolet on opettanut isäni, loput olen oppinut asiakkailta.

Tärkeät joulumuistot

Landeneilla vietetään perinteistä, suomalaista joulua, jossa yhdessäolo on tärkeintä: koko Landenin lähisuku kokoontuu yhteen viettämään joulua. Joulunaikaan K-kauppiaan elämä on tietysti kiireistä, mutta se on Landenista vain myönteinen asia. Kaiken joulutohinan lomassa Landen haluaa olla perheensä parissa niin paljon kuin mahdollista. Joulun merkitys syntyy pienistä mutta tärkeistä perinteistä.

- Itse odotin lapsena aina jouluisin sitä, kun pääsen isoveljen kanssa pelaamaan laivanupotuspeliä, Landen kertoo.

- Haluaisin omille lapsilleni samanlaisia mukavia joulumuistoja.

Vaikuta valikoimaan!

Eikö jouluherkkujasi löydy lähimmän K-Marketin hyllystä?

Eksoottisia hedelmiä joulupuuroon? Kinkun tilalle vegaaninen vaihtoehto? Paikallisen tuottajan limppu aamiaispöytään? Tehdään joulu yhdessä! Vaikuta oman K-Marketisi valikoimaan esittämällä tuotetoiveesi omalle K-Marketillesi.

Voit pyytää toivomaasi tuotetta asioidessasi K-Marketissa suoraan kauppiaalta tai kaupan henkilökunnalta.

Toinen kätevä tapa toivoa tuotetta valikoimaan on lähettää toive suoraan kaupalle verkkosivujemme kautta. Muista jättää lomakkeelle yhteystietosi, mikäli haluat kauppiaalta vastauksen tuotetoiveen toteutumiseen ja aikatauluun.
MAINOS – K-Market
Lue myös:

MAINOS