MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Ifin mainosaineistoa.

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Ifin mainosaineistoa.
MAINOS If Vakuutus

Lapsen syntymä avasi silmät – mitä jos kaikkein pahin tapahtuukin?

Julkaistu:

Kun Tiina ja Hannu Starkin esikoinen syntyi, pariskunta pysähtyi pohtimaan elämän arvaamattomuutta.


Ensimmäinen tunne oli huoli. Tiina ja Hannu Starkin esikoinen saapui maailmaan kuukauden etuajassa, joten vanhempia huoletti, onko lapsella kaikki hyvin.

– Uskalsin hengähtää vasta sen jälkeen, kun selvisi, ettei vauvalla ole mitään hätää. Liikutus ja onnensekainen tunne tulivat viiveellä, Hannu muistelee.

Felix-poika syntyi aatonaattona, joten tuore perhe vietti jouluaaton Naistenklinikalla. Vauva tuhisi virkattu tonttulakki päässään, ja vanhemmat olivat tulokkaasta niin täpinöissään, etteivät malttaneet nukkua.

– Sisään rakennettu hoivavietti oli vahvempi, kuin mitä olisin osannut ajatellakaan. Ensimmäiset päivät tarkkailimme vauvaa jatkuvasti ja havainnoimme, että ”nyt se nukahti, nyt se on ihan hiljaa.”

Kiire loppui lapsen syntymään

Perheen kotiuduttua jännitys hälveni ja arki lähti rullaamaan nopeasti. Uusi elämäntilanne sai kuitenkin pariskunnan miettimään, miten toinen pärjäisi, jos jotain ikävää sattuisi.

– Lapsen syntymä vaikuttaa vahvasti myös rationaaliseen ajatteluun. Yhtäkkiä automatkoilla ei olekaan kiire, ja myös kodin turvallisuus ja vakuutusasiat tuntuvat aiempaa tärkeämmiltä, Hannu kertoo.

 

Vakuutusmaksu on pieni hinta mielenrauhasta

Starkeilla oli ennestään koti-, auto, mökki- ja matkavakuutukset, mutta parihenkivakuutus puuttui.

– Halusimme varmistaa, ettei toisen tarvitsisi murehtia talousasioista, jos jotain ikävää sattuisi. Sellainen elämäntilanne on riittävän raskas ilman rahahuoliakin.

Starkit täyttivät pariturvahakemuksen netissä. Sitä ennen he olivat laskeneet Ifin sivustolta löytyvän laskurin avulla sopivan vakuutusmäärän. Se on rahallinen korvaus, jonka toinen saa, jos toinen menehtyy. He ynnäsivät mukaan asuntovelan ja molempien vuosiansiot. Hakemuksen tekeminen sujui hetkessä.

– Tietojen täyttämiseen ja terveysselvityksen tekemiseen meni vain pari minuuttia, ja vakuutus saatiin heti voimaan, Tiina kertoo.

”Koskaan ei tiedä, milloin on liian myöhäistä”

Hannu on pannut merkille, että monissa perheissä henkivakuutuksen hankkiminen hautautuu arjen kiireiden alle.

– Tämä asia, jota on helppo lykätä. Vakuutuksen ottaminen ei tunnu kiireelliseltä, vaikka koskaan ei tiedä, milloin onkin jo liian myöhäistä. Ikävät asiat, kuten tapaturma tai vakava sairastuminen, tulevat eteen täysin yllättäen, Hannu miettii.

Starkien mielestä pelkkä ajatus taloudellista turvasta keventää mieltä ja auttaa omalta osaltaan nauttimaan elämästä Felix-pojan kanssa.

– Vakuutusmaksu on pieni hinta mielenrauhasta, Hannu summaa.

Henkivakuutus

  • Henkivakuutuksen ottaminen on rohkea teko, joka turvaa rakkaidesi arkea, jos sinä menehdyt.
  • Taloudellinen turva antaa läheisillesi mahdollisuuden keskittyä suruun. He voivat käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen.
  • Pariturva on kahden hengen henkivakuutus esimerkiksi pariskunnille tai aviopareille. Pariturva on yksi vakuutus yhteisellä vakuutusmäärällä, jossa on kaksi vakuutettua ja molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa.
  • Jos perheeseesi kuuluu lapsia tai jaat puolisosi kanssa asuntolainan, on henkivakuutus erityisen tärkeä. Muista, että voit päättää vakuutusmäärän itse – suppea vakuutus edullinen ja parempi suoja kuin ei vakuutusta lainkaan!
» Lue lisää henkivakuutuksesta.
MAINOS If Vakuutus
Lue myös:

MAINOS