MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Ifin mainosaineistoa.

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Ifin mainosaineistoa.
MAINOS If henkivakuutus

Onko henkivakuutus mielestäsi tarpeeton? Saatat olla väärässä

Julkaistu:

Vakuutusturvan tarve korostuu, jos perheellä on paljon lainaa ja vähän säästöjä.


Henkivakuutus turvaa läheistesi elintason, jos pahin tapahtuu. Silti vakuutusmuoto tunnetaan Suomessa varsin huonosti. Vain noin neljännes työikäisistä on ottanut henkilökohtaisen henkivakuutuksen.

Henkivakuutukseen liittyy paljon vääriä mielikuvia ja uskomuksia. Nämä 4 yleistä myyttiä nousivat esille Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kalevan tekemässä kyselytutkimuksessa:

1. ”Henkivakuutus maksaa liikaa”

Henkivakuutus jätetään ottamatta usein siksi, että sitä pidetään virheellisesti liian kalliina. Kyselytutkimuksen mukaan vakuutuksen vuosikulua luullaan jopa satoja euroja todellisuutta suuremmaksi.

 

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että yhteiskunnan turvaverkko kannattelee myös vaikeissa tilanteissa.

Henkivakuutuksen hinta vaihtelee vakuutettavan henkilön iän ja korvaussumman mukaan. Vakuutuksen hankinnassa kannattaa hyödyntää alennuksia, joita on tarjolla esimerkiksi Kalevan yhteistyöjärjestöjen jäsenille.

Vaikkapa 100 000 euron henkivakuutus 30-vuotiaalle maksaa keskimäärin selvästi alle 10 euroa kuussa. Se vastaa yhden lounaan hintaa tai suoratoistopalvelun kuukausimaksua.

2. ”En tarvitse vakuutusta juuri nyt”

Kalevan kyselytutkimuksen mukaan moni suomalainen pitää ennenaikaisen kuoleman todennäköisyyttä niin pienenä, ettei henkivakuutusta kannata ottaa.

Kuitenkin noin 10 000 työikäistä ihmistä kuolee Suomessa joka vuosi. Heistä neljä viidestä menehtyy sairauksiin.

Vakuutusturvan tarve saattaa korostua, jos perheellä on vähän säästöjä tai muuta varallisuutta.

Esimerkiksi nuorilla lapsiperheillä on usein runsaasti asuntolainaa, jonka takaisinmaksu voisi vaikeutua huomattavasti toisen puolison kuoltua.

3. ”Kuolemani ei horjuttaisi perheemme elintasoa”

Kuinka moni kahden aikuisen talous pystyisi selviämään vain toisen kuukausituloilla? Noin kolmannes parisuhteessa elävistä suomalaisista arvioi, että kumppanin äkillinen kuolema johtaisi suuriin taloudellisiin vaikeuksiin.

Silti suurella osalla näistä pariskunnista lähes puolella ei ole henkivakuutusta kummallekaan puolisolle.

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että yhteiskunnan turvaverkko kannattelee myös vaikeissa tilanteissa. Se ei kuitenkaan kata esimerkiksi asuntolainan kaltaisia taloudellisia vastuita.

4. ”Henkivakuutuksen hankkiminen on hankalaa”

Yleinen harhakäsitys on, että henkivakuutuksen hankkiminen edellyttää perusteellista lääkärintarkastusta ja paksun lomakenivaskan täyttämistä vakuutusyhtiön toimistossa.

Todellisuudessa henkivakuutuksen voi ostaa kätevästi internetistä kotisohvalla. Tähän tarvitaan vain pankkitunnukset ja muutama minuutti aikaa.

Verkkokaupasta löytyvä laskuri kertoo vakuutuksen hinnan. Sen jälkeen täytetään lyhyt ja helppo terveysselvitys. Vakuutus tulee voimaan heti oston jälkeen.

If henkivakuutus

  • Henkivakuutuksen ottaminen on rohkea teko, joka turvaa rakkaidesi arkea, jos sinä menehdyt.
  • Taloudellinen turva antaa läheisillesi mahdollisuuden keskittyä suruun. He voivat käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen.
  • Jos perheeseesi kuuluu lapsia tai jaat puolisosi kanssa asuntolainan, on henkivakuutus erityisen tärkeä. Muista, että voit päättää vakuutusmäärän itse – suppea vakuutus edullinen ja parempi suoja kuin ei vakuutusta lainkaan!
» Lue lisää Ifin henkivakuutuksesta.
MAINOS If henkivakuutus
Lue myös:

MAINOS