[MAINOS: Hämeenlinna] Entinen surmanajaja löysi perheelleen kodin: Täällä on ”kaikki tuntee kaikki”-meininki – hyvällä tavalla - Hämeenlinna - Ilta-Sanomat
MainosHämeenlinna

Entinen surmanajaja löysi perheelleen kodin: Täällä on ”kaikki tuntee kaikki”-meininki – hyvällä tavalla

Heidi Leivo kiersi puolisonsa kanssa maailmaa vuosien ajan. Hän tiesi, että haluaa kasvattaa lapsensa turvallisessa, pienessä kaupungissa.

Entinen surmanajaja Heidi Leivo perusti miehensä kanssa Geego Kidsin Hämeenlinnaan. Hän on liikkuvan lapsuuden puolestapuhuja.


13.10. 12:06

”Vuodet maailmalla toivat minut tänne kotiin. Minun Hämeenlinnani on yhteisöllinen.

Kierrettiin puolisoni kanssa surmanajajina ympäri maailmaa vuosien ajan. Kaupungit vaihtuivat ja laukku oli koko ajan pakattuna. Kun lopetimme ammattilaisuran ja palasimme Suomeen, tiesimme haluavamme kasvattaa lapset metropoleihin verrattuna pienessä kaupungissa, jossa on turvallinen ja hyvä fiilis.

Parin mutkan kautta koti löytyi lopulta Hämeenlinnasta. Aluksi arvostimme ennen kaikkea helppoa kulkemista ja lyhyitä etäisyyksiä joka paikkaan. Totesimme myös pian, että Hämeenlinnassa on oikeasti hyvät edellytykset liikunnalliseen ja tervehenkiseen elämään.

”Kaupunki ymmärtää, mitä perhekeskeisyys on.”

Asumme Vuorentakana, jossa lapset käyvät pientä koulua. Koen, että täällä yhteisöllisyys on konkreettisesti läsnä arjessa ja omilla kotikulmillamme. Järkkäämme kimppatreenejä muiden alueen perheiden kanssa ja muutenkin on hyvällä tavalla sellainen ”kaikki tuntee kaikki” –meininki.

Tuntuu, että kaupunki ymmärtää, mitä perhekeskeisyys on. Se ei jää pelkästään puheeksi. Toisaalta ei kaupungilta voi pelkästään odottaa ja vaatia, vaan paljon on kiinni myös omasta aktiivisuudesta. Asiat etenevät, kun haluaa aidosti kehittää omaa elinympäristöään ja tutustua siellä asuviin ihmisiin.

”Edulliset toimitilat, hyvä yrittäjäyhteisö ja etätyömahdollisuudet lisäävät kaupungin vetovoimaa.”

Olen liikkuvan lapsuuden ja läsnä olevan vanhemmuuden puolestapuhuja. Hämeenlinnassa löysin intohimoni perheiden liikuttamiseen ja perustimme mieheni kanssa Geego Kidsin. Hiljattain rakensimme Hämeensaareen trial-pyöräilyparkin yhteistyössä kaupungin kanssa. Haluan omalla esimerkilläni näyttää, että myös yksilössä on kovasti voimaa.

Hämeenlinnassa suunta yrittäjyyden kehittämisen kannalta alkaa olla vahvasti nousujohteinen. Edulliset toimitilat, hyvä yrittäjäyhteisö ja etätyömahdollisuudet lisäävät kaupungin vetovoimaa. Hämeenlinnasta saisi hyvän startup-keskuksen Suomeen!”

Kirjoittaja on Geego-mama, yrittäjä, ex-surmanajaja.

Heidin ja seitsemän muun mielenkiintoisen hämeenlinnalaisen tarinan löydät täältä

Tiesitkö nämä 5 asiaa Hämeenlinnasta?

1. Yrittäjäystävällinen kaupunki

Hämeenlinnassa halutaan olla siellä missä yrittäjätkin! Uudenlainen yritysyhteisö PARKKI Business Park kerää saman katon alle sekä yritykset, yhdistykset että julkisen puolen toimijat. Parkista myös kaikki yrittäjäpalvelut yhden luukun taktiikalla!

2. Aktiivinen tapahtumakaupunki

Tiesitkö, että Hämeenlinna on juureva kulttuurikaupunki, jonka tapahtumavenuet, klubit, teatterit ja galleriat tarjoavat jo liki sata tapahtumaelämystä syksyyn?

Tsekkaa keikkakalenteri täältä

3. Ravintolamatkailijoiden uusi suosikkikaupunki

Hämeenlinnan ravintolaskene on herännyt uuteen eloon. Hämeenlinnasta on hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailijoiden syksyn ja talven ykköskohteista!

Tsekkaa kovatasoiset ravintolauutuudet ja laadukkaat klassikkosuosikit

4. Elämisen kokoinen kaupunki

Hämeenlinnassa saat samalla rahalla enemmän – halusit sitten työhuoneen, vierasmakkarin tai vaikka kaksi kylpyhuonetta.

Neliöiden keskihinnat Hämeenlinnassa 1752 euroa/m2. Vertaa: Helsinki 6000 euroa/m2, Tampere 4521 euroa/m2.

5. Lapsiystävällinen kaupunki

Tiesitkö, että Hämeenlinnasta löytyy peräti 105 yleistä leikkipuistoa? Kulttuurikeskus ARX tarjoaa viikoittain yhteisöllistä tekemistä lapsiperheille ja Suomen suurin lasten festivaali Hippalot kerää syksyisin yhteen tuhansia lapsenmielisiä. Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen!

Lue lisää lastenkulttuurista

Lue myös: