[MAINOS: Hämeenlinna] Tätä Jyri ei ole katunut sekuntiakaan: ”Kaupunki kuin pieni lottovoitto” - Hämeenlinna - Ilta-Sanomat
MainosHämeenlinna

Tätä Jyri ei ole katunut sekuntiakaan: ”Kaupunki kuin pieni lottovoitto”

Kun Jyri Naskali oli lopettanut nyrkkeilyuransa, hän oli elämänsä taitepisteessä. Uusi idea syntyi saunan kuistilla piippua poltellessa.

Entinen ammattinyrkkeilijä Jyri Naskali on kotiutunut Hämeenlinnan Iittalaan. Hän on aina innostunut uuden luomisesta.


12.10. 13:29

”Minun Hämeenlinnani on iskuetäisyydellä.

Muutimme kuusi vuotta sitten Tampereelta vaimoni kotijuurille Hämeenlinnan Iittalaan. Meille oli syntymässä lapsi, ja mietittiin että täällä on paremmat tukiverkostot ja edellytykset perhe-elämään. Minulle päätös oli helppo, vaimo empi muuttoa pidempään.

Kotiuduttiin nopeasti ja parhaillaan olemme muuttamassa hiljattain hankittuun omakotitaloomme. Sekuntiakaan en ole katunut, päinvastoin.

Iittala on sellainen kyläyhteisö ja lintukoto, josta on kuitenkin näppärä matka Tampereelle ja takaisin. Tampereella vielä töissä käydessäni ajelin Iittalasta moottoritietä pitkin 35 minuutissa Hervantaan.

Nyrkkeilyurani loputtua olin taitepisteessä. Olin tehnyt pitkään töitä myös parturi-kampaajana. Olen aina nauttinut uuden luomisesta ja ajatus vanhojen nyrkkeilyhanskojen uudesta elämästä syntyi hieman vahingossa, kun polttelin piippua saunan kuistilla. Tällä hetkellä tähtään Naskali Leatherin kierrätysnahasta käsityönä valmistamani asusteiden kanssa kansainvälisille markkinoille.

”En keksi mitään syytä, miksi lähtisin Hämeenlinnasta. Täällä on nyt mun koti, perhe, työt – koko elämä.”

En olisi uskonut, että yritykseni lähtee täällä näin hienoon nousuun. Yrittäjyyden kannalta Hämeenlinna on ollut kuin pieni lottovoitto.

Olen saanut valtavasti tukea kaupungin yrittäjyyspalveluista sekä muiden yrittäjien vahvasta verkostosta. Pajamyymäläni sijaitsee Iittalan Lasimäellä, jonne saapuu joka kesä 120 000 turistia käytännössä suoraan oven eteen. Samaan ei pystyisi edes Tampereen keskustan kivijalkamyymälässä.

En keksi mitään syytä, miksi lähtisin Hämeenlinnasta. Täällä on nyt mun koti, perhe, työt – koko elämä.

Kirjoittaja on suunnittelija, yrittäjä, ex-nyrkkeilijä, perheenisä.

Jyrin ja seitsemän muun mielenkiintoisen hämeenlinnalaisen tarinan löydät täältä

Tiesitkö nämä 5 asiaa Hämeenlinnasta?

1. Yrittäjäystävällinen kaupunki

Hämeenlinnassa halutaan olla siellä missä yrittäjätkin! Uudenlainen yritysyhteisö PARKKI Business Park kerää saman katon alle sekä yritykset, yhdistykset että julkisen puolen toimijat. Parkista myös kaikki yrittäjäpalvelut yhden luukun taktiikalla!

2. Aktiivinen tapahtumakaupunki

Tiesitkö, että Hämeenlinna on juureva kulttuurikaupunki, jonka tapahtumavenuet, klubit, teatterit ja galleriat tarjoavat jo liki sata tapahtumaelämystä syksyyn?

Tsekkaa keikkakalenteri täältä

3. Ravintolamatkailijoiden uusi suosikkikaupunki

Hämeenlinnan ravintolaskene on herännyt uuteen eloon. Hämeenlinnasta on hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailijoiden syksyn ja talven ykköskohteista!

Tsekkaa kovatasoiset ravintolauutuudet ja laadukkaat klassikkosuosikit

4. Elämisen kokoinen kaupunki

Hämeenlinnassa saat samalla rahalla enemmän – halusit sitten työhuoneen, vierasmakkarin tai vaikka kaksi kylpyhuonetta.

Neliöiden keskihinnat Hämeenlinnassa 1752 euroa/m2. Vertaa: Helsinki 6000 euroa/m2, Tampere 4521 euroa/m2.

5. Lapsiystävällinen kaupunki

Tiesitkö, että Hämeenlinnasta löytyy peräti 105 yleistä leikkipuistoa? Kulttuurikeskus ARX tarjoaa viikoittain yhteisöllistä tekemistä lapsiperheille ja Suomen suurin lasten festivaali Hippalot kerää syksyisin yhteen tuhansia lapsenmielisiä. Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen!

Lue lisää lastenkulttuurista

Lue myös: