MainosGoMore

Heidi, 45, vuokraa autoaan netissä: ”Lapset saavat ehdottaa, mihin rahat käytetään”

Helsinkiläinen Heidi Verho osti vuosi sitten netistä sohvan. Sen kuljetukseen tarvittiin tietenkin pakettiauto – mutta mistä sellaisen saisi kätevästi?


8.6. 11:05

Verho tutki pakettiautotilannetta verkossa ja löysi GoMoren sivuilta sopivan pakun.

– Sitten kun menin Arabianrantaan autoa hakemaan, niin jututin vähän sitä auton vuokraajaa, että mikäs juttu tämä GoMore oikein on, Heidi Verho muistelee alkukesän 2021 tapahtumia.

IT-järjestelmäkonsulttina toimiva Verho kiinnostui tosissaan. Hän oli ostanut henkilöauton vähän aikaisemmin ja tiesi jo nyt, että se tulisi olemaan tyhjän panttina paljon. Hän kertoo hankkineensa Toyota Yaris -hybridiauton tavallaan pitkin hampain, koska kolmen lapsen perhe tarvitsee kulkupelin jo ihan lasten harrastusten takia.

– Muuten mietin, että kaupungissa kyllä pärjää ilman autoa, enkä halunnut sitä ostaa ollenkaan. Kun tutustuin GoMoreen, ymmärsin että auton ei tarvitse seisoa pihassa kaiket päivät käyttämättömänä, vaan sen voi vuokrata niille, jotka sitä tarvitsevat.

Verho ilmoitti autonsa GoMoreen marraskuussa 2021 ja jäi odottelemaan yhteydenottoja. Niitä tulikin runsaasti, koska moni tarvitsi autoa esimerkiksi joulukiireisiin.

– Alku oli vauhdikas ja marras- ja joulukuussa auto oli vuokrattuna yhteensä 23 päivää, hän kertoo.

Myös tämän vuoden puolella vuokrauskertoja on kertynyt useita kymmeniä. Autoa tarvitaan monista eri syistä: on laskettelureissua ja kaverivisiittiä ja välillä pitää päästä tohtorin puheille.

– Yksi perhe on vienyt kaneja eläinlääkäriin nyt jo pari kertaa.

Samalla lapsiperhe on tienannut kivat kesälomarahat: GoMore-sovelluksen mukaan vuoden 2022 ensimmäisen viiden kuukauden aikana vuokrauksista on kertynyt 1 250 euroa.

– Lapset saa ehdottaa, mihin rahat käytetään.

Hiukan yllättäen perheen kuusivuotias on ottanut kontolleen bisneksen laajentamisen:

– Hän on mainostanut kaikille, että äiti se vuokraa meidän autoa ja me saadaan siitä rahaa, nauraa Verho.

Kesältä Verho odottaa myös kelpo piikkiä tulovirtaan: varauskirja alkaa olla niin täynnä, että paljon enempää ei autoa uskalla antaa vuokralle.

– Täytyy katsoa ensin oma tilanne, ja merkitä sovellukseen hyvissä ajoin, milloin tarvitsee autoa itse eikä voi antaa sitä muille.

Keyless helpottaa vuokrausta entisestään

Toukokuussa Verho hankki GoMoren Keyless-palvelun helpottamaan hommaa entisestään. Keyless tarkoittaa, että autoon asennettiin matkapuhelimen kokoinen Keyless-laite, joka automatisoi prosessia mukavasti: auton vuokraaja voi nyt noutaa ja palauttaa auton ihan ilman omistajaa. Keylessin ansiosta auto voi lähteä vuokraajan matkaan vaikka keskellä kesäyötä.

– Keyless on ollut tosi kätevä. Enää ei tarvitse odotella parkkipaikalla, että mistäpäin se vuokralainen saapuu.

Keyless-autot ovat myös resurssitehokkaita, sillä GoMoren tutkimuksen mukaan Keyless-autoa voi käyttää jopa 12 perhettä kolmen kuukauden jaksolla.

Kaikkinainen ekoajattelu onkin ”se varsinainen juttu”, miksi Verho GoMoren kelkkaan päätyi.

– Minusta on aika järjetöntä omistaa auto Kehä I:sen sisäpuolella. Nyt ainakin käyttöaste saadaan aika hyväksi, hän pohtii ja lisää, että ylipäätänsä erilaiset hyödykkeet on hyvä saada kiertoon ja mahdollisimman monen ulottuville.

– Tippaakaan en ole mustasukkainen autosta tai muustakaan omaisuudesta, hän virnistää.

Rohkeita ja ennakkoluulottomia uudisraivaajia tarvitaan

LUTin strategian ja innovaatioiden professori Paavo Ritala kannustaa muitakin innostumaan yhteiskäyttöautoideasta.

– Miksei tämä konsepti sopisi kenelle vain ja melkein minne vain – myös kaupunkien ulkopuolelle, ainakin jos ympärillä on autoja, joista suurin osa käyttämättömiä, hän haastaa.

Ritala peräänkuuluttaa Heidin kaltaisia rohkeita ja ennakkoluulottomia ”uudisraivaajia”, lead usereita, jotka ottavat uusia ratkaisuja käyttöön ja samalla herättävät muiden uteliaisuuden: ai noinkin voi tehdä? Entäpä jos minäkin?

– Aktiivinen edelläkävijä vetää muita mukaansa. Konseptin monistettavuus ja skaalautuvuus ovat tässä avainasemassa.

Auto on helppo laittaa vuokralle GoMoren sivuilla tai Androidin tai Applen sovelluksen kautta. Se on ilmaista ja vie vain muutaman minuutin.

GoMore haluaa puolittaa autojen määrän kaupungeissa

  1. Oman auton jälleenvuokraus on taloudellisesti järkevää. Omistajat kattavat auton ylläpitokuluja, ja monet tekevät jopa voittoa – Suomessa aktiivisimmat omistajat tienaavat vuokratuloina noin 600 euroa kuukaudessa.

  2. Se on turvallista ja vakuutettua. Kaikki yksityisautojen vuokraukset ovat kattavasti vakuutettuja ja kaikki uudet vuokralaisjäsenet varmennetaan ennen kuin he voivat aloittaa vuokraamisen. GoMore-jäsenet myös arvioivat toisiaan aktiivisesti, ja 99,7% arvioista on täydet 5/5 tähteä.

  3. Se on helppoa. GoMore on helppokäyttöinen ja toimii kaikilla alustoilla. GoMore huolehtii turvallisesta maksamisesta ja asiakaspalvelu auttaa sekä auton omistajaa että vuokralaisia.

  4. Se on ympäristöfiksua. Kun autoaan vuokraa GoMoren kautta, vähentää samalla uusien autojen tuotannosta johtuvia CO2-päästöjä sekä autoista kaupunkiympäristölle johtuvia moninaisia haittoja.

Katso video: Christofer, 29, vuokraa autoaan muille ja tienaa samalla: ”Noin tuhat euroa tuli heinäkuussa”

Lue myös: