[Mainos: Genelec] Harmittaako huono äänentoisto? Sijoita kaiutin kotona näin - Genelec - Ilta-Sanomat
MainosGenelec

Harmittaako huono äänentoisto? Sijoita kaiutin kotona näin

Huippukaiuttimia ammattikäyttöön valmistava Genelec valloittaa nyt myös koteja. Asiantuntija antaa vinkit parhaan äänen löytämiseksi.


27.3.2019 12:16

Vaikka Genelec on tunnettu ennen kaikkea ammattikäyttöön valmistettavista äänentoistolaitteista, on yhä useampi kuluttaja halukas ostamaan laadukkaat kaiuttimet myös kotikäyttöön. Kuluttajille ollaan tähän saakka myyty kaiuttimia lähinnä Suomessa, mutta pikkuhiljaa myös joihinkin pohjoismaihin.

Kahelin vastaa yrityksen maailmanlaajuisesta asiakaspalvelusta sekä maahantuojien ja jälleenmyyjien koulutuksesta, ja on hyvin perillä kuluttajia askarruttavista kysymyksistä. Genelec keräsi myös somekisassaan tietoa siitä, mikä ihmisiä askarruttaa kodin äänentoistossa.

Monia vastaajia mietitytti ennen kaikkea laitteiden sijoittelu: Miten voisin sijoittaa kaiuttimet avoimeen tilaan? Entä miten kaiuttimet kannattaa sijoittaa pienessä kodissa?

Muista tämä, kun sijoitat kaiutinta

Jokainen koti on erilainen, joten yleispätevää, kaikissa kodeissa toimivaa ohjetta on vaikea antaa. Mutta pari vinkkiä Kahelinilta kuitenkin löytyy.

– Tärkeintä on, että kaiutin on riittävän lähellä. Ja että se suuntautuu suoraan kuuntelijaa kohti.

Moni asia asettaa kaiuttimen sijoittamiselle reunaehtoja, kuten esimerkiksi sähkö- ja kaapelipistokkeet.

– Ja jos asut betonista rakennetussa kerrostalossa, silloin kannattaa kiinnittää ehdottomasti huomiota siihen, että kaiuttimessa on mahdollisuus säätää bassoa. Muuten ääni toistuu kumisevana, eikä se ole kovin mukavaa kuunneltavaa, Kahelin neuvoo.

Ja kyllä. Kaikissa Genelecin tuotteissa on basson säätömahdollisuus, jopa pienimmissäkin malleissa, joiden suorituskyky riittää hyvin esimerkiksi musiikin kuunteluun.

Miten kaikki laitteet saa yhteen?

Toiseksi ihmisiä mietitytti se, että miten kaikki kodin laitteet saa kiinni kokonaisuuteen. Monessa perheessä on televisio, tietokone, pelikonsoli ja vielä älypuhelinkin, jotka halutaan liittää yhteen.

Kahelin neuvoo, että kokonaisratkaisusta kannattaa aina keskustella ammattilaisen eli myyjän kanssa, häneltä saa parhaat ja omaan kotiin sopivat vinkit.

Kahelin arvelee, että erilaisten mediasisältöjen helppo saatavuus netin kautta on yksi syy siihen, että ääni ja sen laatu kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän, ja niihin halutaan myös panostaa.

– Jo pelkän uutislähetyksen katsomisessa on eroa kuin yöllä ja päivällä, kun äänentoisto on kunnossa.

Kahelin on erityisen ylpeä siitä, että Genelecillä valmistetaan tuotteita, jotka kestävät kotikäytössä koko ihmisiän. Kertakäyttökulttuuri ei sytytä.

– Vaikka meidän valmistama kaiutin on hieman kalliimpi, sitä ei tarvitse laadun vuoksi uusia, se kestää kotikäytössä käytännössä koko ihmisiän, Kahelin lupaa.

Genelecin tuotteet kestävät

Genelec suunnittelee laadukkaita kauittimia vaativaan käyttöön ammattilaisille, koteihin sekä erilaisiin AV-asennuksiin. Kaiuttimet paljastavat äänen hienovaraisimmatkin alkuperäiset sävyt, eivätkä ne jätä pois tai lisää mitään äänisignaaliin.

Genelecin tuotteet on tehty kestämään. Iisalmen tehtaan henkilökunta valmistaa ja testaa jokaisen tuotteen ennen kuin se lähetetään tehtaalta maailmalle.

Voit tutustua Genelecin esitteisiin ja asennusoppaisiin täällä.

Lue myös: