MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Ferratum Finland Oy:n mainosaineistoa.

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Ferratum Finland Oy:n mainosaineistoa.
MAINOS Ferratum

Holtitonta tuhlausta vai apua arkeen? 5 väittämää kulutusluotoista

Julkaistu:

Ferratumin maajohtaja Outi Päivinen kumoaa kulutusluottoihin liittyvät pinttyneet väittämät.


Pesukone hajoaa ja auto reistailee. Riittävätkö rahat arjen yllättäviin kuluihin? Entäpä lomamatkaan ja lapsen synttärijuhliin? Moni kulutusluoton hakija tuntee tämän tilanteen.

Pikavippi on kuvaava sana pienelle lainalle, jonka saa nopeasti ja ilman vakuuksia. Ferratumin Suomen-maajohtaja Outi Päivinen puhuu kuitenkin kulutusluotosta.

”Pikavippi muistuttaa ajasta, jolloin alaa ei ollut vielä säännelty.”

Villistä ajasta muistuttavat myös monet väitteet, jotka ovat tarttuneet tiukasti kulutusluottoihin. Päivinen kumoaa niistä yleisimmät.

1. Yritykset antavat luottoa luottotiedottomille ja mieluusti myös peliriippuvaisille

Meidän liiketoimintamme perustuu siihen, että ihmiset maksavat luottonsa takaisin. Pyrimme varmistamaan sen monin eri tavoin emmekä myönnä luottoa esimerkiksi hakijalle, jolla on yksikin maksuhäiriömerkintä. Peliriippuvaisia on toki vaikea tunnistaa, jos luottotiedot ovat kunnossa, mutta osa heistä on oma-aloitteisesti pyytänyt, että emme myöntäisi heille luottoa.

2. Luottoa voi saada vaikka kolmelta yöllä baarissa

Tämän kieltää lakikin. Voimme käsitellä verkkosivuillamme tehtyjä hakemuksia milloin tahansa, mutta hyväksymme tai hylkäämme niitä vain klo 7-23.

3. Luottoa hakevat vain ihmiset, jotka ovat hirveässä hädässä ja joilla on jo valmiiksi ongelmia raha-asioiden kanssa

Meiltä hakevat luottoa ihan tavalliset, työssä käyvät ihmiset silloin, kun elämässä tapahtuu jotain yllättävää tai poikkeuksellista. Esimerkiksi auto tai jääkaappi hajoaa ja koira on vietävä lääkärille. Jos kohdalle osuu vielä loma tai tärkeä juhla, pieni jousto voi helpottaa merkittävästi. Moni maksaa kulutusluottonsa takaisin parissa kolmessa kuukaudessa.

4. Kulutusluoton ottanut joutuu väistämättä ongelmiin

Meidän tavoitteemme on varmistaa jo ennen luoton myöntämistä, että luotonsaaja ei joudu ongelmiin. Useimmat eivät joudu, mutta osalla on vaikeuksia lyhentää luottoa, vaikka luottotiedot olisivat kunnossa.

Monesti syynä on se, että luotonsaajalla on lukuisia luottoja ja lainoja eri lähteistä. Osan näistä näemme Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä, johon mekin tarjoamme tiedot myöntämistämme luotoista, mutta kaikki luotonantajat eivät osallistu tiedonjakoon. Pakollinen positiivinen luottorekisteri auttaisi kovasti.

5. Luoton korot ja kokonaiskustannukset tulevat luotonsaajalle yllätyksenä

Me tuomme verkkosivuillamme räikyvästi esille nimelliskoron ja todellisen vuosikoron, joka sisältää kaikki kulut. Esillä on myös laskuri, jonka avulla voi kokeilla, mihin kulut asettuvat omalla lyhennystahdilla.

Kannattaa myös muistaa, että 2000 euron luottoa voi nostaa pieninä erinä ja osan voi jättää nostamatta. Luoton voi myös maksaa takaisin heti, kun oma tilanne sallii. Silloin kulutkin pysyvät alhaisina.

Ota kantaa

Oletko ottanut joskus vakuudetonta kulutusluottoa?

Kyllä 42% En 58%
Ääniä yhteensä 641

Ferratum

Ferratum on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa nopeita ja helppokäyttöisiä luotonanto- ja pankkipalveluita yhdistettynä yksilölliseen asiakaspalveluun. Me ymmärrämme monenlaisia elämäntilanteita ja tarjoamme luotettaville aikuisille tukea hetkellisten taloudellisten haasteiden yli pääsemiseen. Meidän avullamme päätät itse miten, milloin ja mihin rahasi käytät.

Tutustu palveluihimme täällä!
MAINOS Ferratum
Lue myös:

MAINOS