MainosElisa Viihde Viaplay

Uusi deitti hakusessa? Älä haksahda kamaliin kumppaniehdokkaisiin – tunnista punaiset liput heti

Moni kaipaa kevään korvilla romantiikkaa ja pientä sutinaa. Näillä elokuvista tutuilla vinkeillä opit huomaamaan merkit, joista tunnistat huonon deitin, ja voit keskittyä treffailemaan vain hyviä tyyppejä.


21.2. 8:27

Mystisyys ei välttämättä ole merkki syvällisyydestä

Hiljainen, mystinen, kalliisiin vaatteisiin pukeutuva ja kielitaitoinen kumppaniehdokas herättää varmasti monen mielenkiinnon. Jos hän myös tuntee jonkun perheenjäsenesi jo etukäteen ja tuntuu viihtyvän hyvin vaikkapa isäsi seurassa, ihanaa!

Jos kuitenkin alkaa vaikuttaa siltä, ettei deittikumppanisi tiedä mitä on maapähkinävoi tai hän ei treffien alkaessa muista, että olette tavanneet aikaisemmin, kannattaa olla varuillaan. Makustele myös sydämesi valitun nimeä: vaikuttaako se liian keinotekoiselta tai keksityltä, kuten Meet Joe Black -elokuvan Joe Black? Peitteleekö deittisi omaa menneisyyttään? Piiloutuuko hiljaisen ulkokuoren alle sittenkin vain lähettiläs tuonpuoleisesta, joka katoaa heti, kun on saanut vietyä isäsi rajan taakse?

Tarkasta, miten deittisi kohtelee työkavereitaan

Treffien klassikkolahja on ihanaan käärepaperiin paketoitu suklaayllätys. Kuka tahansa, joka antaa lahjaksi herkkuja, on varmasti hyvä tyyppi? Väärin!

Eksentrinen ja jännittävän oloinen, Jali ja suklaatehdas -elokuvasta tuttu Willy Wonkakin rakastaa antaa lahjaksi suklaata, pukeutuu hauskoihin hattuihin ja vaikuttaa päällisin puolin ystävälliseltä. Syvällä hänen sisällään asuu kuitenkin työntekijöitään riistävä tyranni, joka heittää jopa työpaikallaan käyvät lapsivierailijat erilaisiin sokerisiin kidutusvälineisiin.

Jos et siis halua joutua taistelemaan henkesi edestä hattarakoneen syövereissä tai hukkua suklaajokeen, vältä deittikumppaneita, jotka kohtelevat huonosti kollegojaan ja työelämään tutustujia. Kannattaa tarkkailla myös hänen hymyään – jos se ei yllä silmiin saakka, kyseessä saattaa olla pahemman luokan suklaasadisti.

KUVA: Bullet Train (C) 2022 CTMG. All Rights Reserved.

Maailmanmatkaaja saattaa olla kokenut vääristä syistä

Deittailumarkkinoilla kokemus on usein kovaa valuuttaa. Kokenut maailmanmatkaaja on hyvällä tavalla itsevarma, osaa kohdella sinua treffeillä kauniisti ja tietää, miten sushia syödään oikeaoppisesti puikoilla.

Jos ihastuksesi tuntuu kuitenkin jatkuvasti katoilevan eri maihin työkomennuksille ja omistaa useamman maan passin, hän saattaa työskennellä hämärähommissa, kuten uutukaisen Bullet Train -elokuvan päähenkilö, Brad Pittin esittämä Ladybug. Treffeillä suvereenisti kymmenillä eri kielillä jutteleva hurmuri on toki viehättävä, mutta saattanut oppia eri kulttuurien tuntemuksensa palkkamurhaajana toimiessaan. Selvitä siis deittikumppanin taustat ja tarkasta, löytyykö hänen vaatekaapistaan läjä naamioitumiseen käytettäviä tekoviiksiä.

Eksoottinen aksentti voi peittää todellisen luonteen

Onko sinulla langan päässä kansainvälinen kosmopoliitti, joka puhuu ihanalla aksentilla? Jos sovit treffit puhelimessa näkemättä ensin kuvaa deitistäsi, kannattaa varautua yllätyksiin.

Esimerkiksi Saapasjalkakissa voi vaikuttaa puhelimessa unelmiesi sulholta, mutta romanttisessa ravintolassa sinua odottaakin karvainen pettymys. Kun treffikumppanisi köhii lautaselle karvapalloja, pyytää tarjoilijalta pelkkiä sardiineja tai jatkuvasti nuolee itseään, on aika poistua takavasemmalle.

Jos haluat kuitenkin jäädä ja pääset yli siitä faktasta, että deittailet kissaa, on hyvä myös rehellisesti jutella yhteisistä intresseistä. Onko deittisi käyttänyt yhdeksän elämäänsä parhaalla mahdollisella tavalla? Pystyisittekö jakamaan arjen huolet ja murheet, vai katoaisiko hän jatkuvasti tekemään sankaritekoja sapeli viuhuen?

Punaiset ilmapallot eivät takaa hyvää tyyppiä

Kukapa meistä ei haluaisi tulla yllätetyksi ilmapalloilla? Kun ne vielä ojentaa jännän oloinen ja hauskasti pukeutuva tyyppi, saattaa tuntua, että henki salpautuu ja jalat lähtevät alta.

Persoonallisesti pukeutuva ja ison ilmapallokimpun kanssa odotteleva, IT-elokuvista tuttu Pennywise on malliesimerkki tyypistä, joka jaksaa nähdä vaivaa houkutellakseen ihmisiä luokseen ja tehdäkseen näihin vaikutuksen. Liika yritteliäisyys voi kuitenkin olla merkki pakkomielteisestä luonteesta ja lovebombingista.

Huumori on treffeillä hyvä merkki, mutta vapaa-ajallaan jatkuvasti pelleksi pukeutuva tyyppi ei välttämättä olekaan niin hauska, miltä aluksi vaikuttaa. Jos deittikumppanisi myös kertoo viettävänsä paljon aikaa kellareissa ja huhuilevansa sieltä ohikulkijoille, juokse. Ja blokkaa hänet saman tien myös kaikissa viestisovelluksissa.

Avaa portti valtavaan valikoimaan

Kierrä kaameat tyypit kaukaa ja vietä kansainvälistä naistenpäivää hyvässä seurassa kotisohvan suojista. Elisa Viihde Viaplay toimii kaikilla laitteilla ja tarjoilee Hollywood-uutuudet, suositut alkuperäissarjat ja eniten kotimaisia elokuvia niin naistenpäivään kuin kaikkiin muihinkin päiviin.

Kurkkaa tästä: Kuumimmat uutuusleffat, suosituimmat alkuperäissarjat ja koukuttavinta kotimaista.

Lue myös: