Mainos

Tiesitkö? Bingon nimi syntyi vahinkomöläytyksestä

ILMOITUS Bingo on maailman pelatuimpia onnenpelejä, ja sen suosio nettipelinäkin kasvaa kohisten.


25.9.2015 14:49

Syyt tähän ovat selkeät: bingoa on todella helppo pelata ja jännitystä sekä mukavia voittoja saa pienelläkin rahalla. Parhaimmillaan nettibingossa tavoittaa myös sen aidon hallitunnelman ja yhteyden muihin pelaajiin.

Alkunsa bingo on saanut jo 1500-luvun alkupuolella Italiassa. Bingolotoksi kutsuttua peliä jännitetään saapasmaan kodeissa yhä joka viikko samalla innolla kuin lottoarvontaa Suomessa.

1700-luvun lopulla peli saapui Ranskaan, jossa siitä tuli erityisesti ylhäisön suosikkiajanvietettä. Seuraavalla vuosisadalla italialaismallinen bingo valloitti Saksan, jossa sitä käytettiin apuna jopa matematiikan ja historian opetuksessa.

1970-luku oli bingohallien kulta-aikaa

Todellisen läpilyöntinsä bingo teki 1900-luvulla Yhdysvalloissa Atlantan karnevaalien yhtenä ohjelmanumerona. Siellä pelistä käytettiin vielä ”beano”-nimeä, joka tuli pelaajien korttien merkitsemiseen käytetyistä pavuista.

Nykyisen, koko maailmalle tutun nimensä bingo sai tarinan mukaan puhtaasti sattuman kauppana. Eräänä päivänä vuonna 1929 newyorkilainen lelukaupan myyntimies Edvin Lowe sattui osumaan atlantalaiseen pelihalliin, kun joku voitostaan innostunut pelaaja huusi vahingossa ”beanon” sijasta ”bingo”. Tästä herra Lowe sai villin idean pelin kehittämiseksi, palkkasi avukseen matematiikan professori Carl Lefferin. Siitä alkoi bingon voittokulku kautta maailman.

Suomeen bingo saapui Ruotsista 1960-luvun lopulla. Bingohalleja nousi nopeaan tahtiin niin kaupunkeihin kuin maaseudulle, ja esimerkiksi Helsingissä oli 1970-luvun parhaina vuosina kymmeniä bingoja.

Huippuvuosista bingohallien määrä on vähentynyt, mutta yhä edelleen Suomessa on useita päivittäin toimivia bingohalleja ja satakunta iltabingojen järjestäjää. 

Bingoon.fi-pelihallit kutsuvat kaikkia iloisiin pelitapahtumiin sekä halleissa, iltabingoissa että nettibingossa.

Netti nosti bingon nykypolvenkin hittipeliksi

Nettipelin ansiosta bingon suosio on taas vahvassa kasvussa ja samalla pelaajakunta on nuorentunut.

Suomalaisen bingoon.fi-sivuston markkinointipäällikkö Maria Koponen uskoo nettibingon vetovoiman tavoittavan kuitenkin kaikenikäiset ihmiset, jotka hakevat arkeensa pientä jännitystä, mukavaa ajanvietettä ja samanhenkistä juttuseuraa.

– Meidän nettibingossamme kävijä voi osallistua reaaliaikaisesti jopa yhdeksän eri bingohallin peleihin vaikka omalta kotisohvalta.

- Halleissa peliä juontavat aidot, oikeat bingoemännät, ja chatin kautta voi pelin aikana jutella myös muiden pelaajien kanssa. Näin nettibingoonkin on saatu mukaan ihmisiä halleihin houkutellut sosiaalinen tunnelma.

- Kun pelaaminen on samalla tehty mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi, voi  ensikertalainenkin käydä huolettomasti sisään bingoon.fi-sivustolle ja ryhtyä pelaamaan, Maria Koponen vakuuttaa. Kokeile heti turvallista kotimaista nettibingoa: Saat 10 euroa ilmaista pelirahaa »» Tämä artikkeli on Bingoon.fi-palvelun ilmoitus

Bingoon.fi – pelaa hallibingoa netin kautta

  • Bingoon.fi-palvelun tavoitteena on tarjota mukavaa ajanvietettä nettibingoa pelaamalla.

  • Palvelussa on mukana yhdeksän eri puolilla Suomea sijaitsevaa bingohallia, joiden peleihin voi osallistua reaaliaikaisesti netin kautta aina peliaikoina, aamusta iltaan asti.

  • Luotettavan ja turvallisen suomalaisen bingoon.fi-palvelun pelinjärjestäjinä toimivat suomalaiset yleishyödylliset yhdistykset.

  • Pääosa järjestäjistä on paikallisia urheiluseuroja, jotka näin keräävät varoja toimintansa tukemiseen.

  • Nettibingon operoinnista ja ylläpidosta vastaa suomalaisten urheiluseurojen omistama, vuonna 1971 perustettu SBH-yhtiöt.

Tutustu: www.bingoon.fi

Lue myös: