MainosBeely

Päivi, 63: ”Hehkutan kuukausiautoilua kaikille, jotka sattuvat istumaan kyytiini”

Kuukausiautoiluun siirtyminen helpotti Päivin elämää. Hän maksaa autosta alle 200 euroa kuussa ja iloitsee, kun yllättäviä kuluja ei tule.

Kuvituskuva.


31.10.2022 16:27

Seinäjoella asuva Päivi, 63, päätti kuusi vuotta sitten kokeilla, miten elämä sujuisi ilman autoa. Hän oli autoillut parikymppisestä saakka ja ehtinyt omistaa useamman auton: ensin yhdessä puolisonsa kanssa ja eron jälkeen yksin.

Päätös autosta luopumisesta kypsyi, kun Päivi jäi eläkkeelle. Hän järkeili, että kokeilun voisi ottaa kuntoilun kannalta, kun autossa istuminen vaihtuisi kävelyyn. Lopulta autoton arki osoittautui kuitenkin liian raskaaksi.

– Kannoin ruokaostoksia repussa, joten selkäni alkoi vähitellen reistailla. Kotoani on kolmen kilometrin matka keskustaan, mikä on pitkä matka painavan repun kanssa.

Kuukausihinta kattaa kaiken olennaisen

Kun Päivi kertoi tuttavilleen kaipaavansa autoa, eräs heistä vinkkasi Beelystä, josta auton voisi saada käyttöönsä kuukausihinnalla. Tämä oli Päiville aivan uutta, mutta hän kiinnostui mahdollisuudesta heti. Hän vertaili eri palveluita ja päätyi Beelyyn.

– Nettisivut olivat selkeät ja kuukausittaiset kustannukset selvästi edullisimmat. Sivustolla oli myös selkeästi mainittu, mitä hintaan kuuluu. Laitoin muillekin firmoille kyselyitä, mutta vaihtoehdot eivät sopineet budjettiini eikä kyselyihini välttämättä edes vastattu.

Kauppakasseja ei tarvitse enää kantaa, ja kuskaan mielelläni myös ystäviäni, jotka eivät omista autoa.

Beelyn kuukausihintaan kuuluvat kaikki tarvittavat huollot ja korjaukset, katsastukset ja kattava liikkumisturva, joka auttaa tien päälle jäänyttä autoilijaa. Saatavana on myös lisäpalveluita kuten vakuutus, renkaiden säilytys ja maksuturva. Päivi päätyi peruspakettiin, joka riittää hänen tarpeisiinsa hyvin.

Haussa kompakti ja edullinen menopeli

Päivin kriteerit autolle olivat selkeät. Sen tulisi olla kompakti, hyväkuntoinen ja edullinen. Sivustolta löytyikin nopeasti passeli menopeli: kellanvihreä vuosimallin 2016 Nissan Micra, jolla oli ajettu 47 000 kilometriä. 198 euron kuukausihintakin oli juuri sopiva. Auto toimitettiin läheisen katsastusaseman pihaan, josta Päivi kävi sen hakemassa.

Beely-sopimus tehdään aina neljäksi vuodeksi, mutta sen voi irtisanoa 12 kuukauden jälkeen. Sopimuksella on sitoutumisajan päätyttyä kuukauden irtisanomisaika. Autosta voi halutessaan luopua tuolloin kokonaan tai sen voi vaihtaa sopivampaan, jos elämäntilanne muuttuu tai vaihtelunhalu iskee.

– Valitsin vuoden minimisitoutumisajan, mutta olen nyt ajanut autolla jo kaksi vuotta. Olen joka päivä onnellinen siitä, että minulla on auto. Kauppakasseja ei tarvitse enää kantaa, ja kuskaan mielelläni myös ystäviäni, jotka eivät omista autoa.

Autoja muillekin kuin autoihmisille

Jos auto on huoltoa, korjausta tai katsastusta vailla, Beelyn palvelunumerosta voi pyytää katsastusaseman tai autohuollon yhteystiedot. Päivi on käyttänyt autoa kerran katsastuksessa ja heti sen jälkeen huollossa, kun autosta löytyi pieni moottorivika.

– Huolto olisi maksanut 750 euroa, joten olihan se aikamoinen säästö minulle. Kun edelliseen omistusautooni tuli sähkövika, maksoin korjauksen itse. Menetin parisataa euroa turhaan, eikä vikaa edes saatu korjattua.

Päivin mielestä on ollut helpottavaa, että Beelyn käyttö ei edellytä autoihin perehtymistä. Puoliso huolehti autoasioista silloin, kun Päivi oli vielä avoliitossa. Auton ostaminen yksin tuntuu riskaabelilta. Päiviä häiritsee myös ajatus siitä, että hän joutuisi vaivaamaan tuttaviaan, kun oma tietämys auton ostamiseen ei riitä.

Toistaiseksi Päivi on tuttavapiirinsä ainoa kuukausiautoilija. Hän epäilee, että Pohjanmaalla asuvat ovat niin itsellisiä, että auton on oltava oma.

– Uskon kuitenkin, että tämä on tulevaisuuden tapa autoilla. Olen hehkuttanut ratkaisua kaikille, jotka ovat sattuneet istumaan kyytiini. Nyt jotkut ystäväni ovat alkaneet vakavasti harkita, että tämä voisi olla hyvä vaihtoehto, kunhan edellisestä romusta pääsee eroon.

Moderni, fiksu ja huoleton vaihtoehto auton omistamiselle

  • Tilaa helposti netistä, auto tuodaan kotiovellesi.

  • Huollot, korjaukset ja katsastukset sekä liikkumisturva sisältyvät hintaan.

  • Vain 12 kk minimisitoutumisaika.

  • Auton vaihtaminen ja lisäpalveluiden päivittäminen on elämäntilanteen muuttuessa helppoa.

  • Lue lisää: beely.fi

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.

Lue myös: