MainosBeely

Omistusauto voi olla arvaamaton rahareikä – Beely-kuskina tiedät eurolleen, kuinka paljon autoon menee rahaa kuukaudessa

Kuukausiautoilu on huoleton vaihtoehto, kun sopimus on reilu ja hinta kohtuullinen. Näin varmistat, että teet aidosti hyvän diilin.

”Kun auto on käytössä kuukausihintaan, sen voi tarpeiden ja elämäntilanteen muuttuessa vaihtaa sopivampaan”, Veli-Pekka Voutilainen kertoo.


25.10.2022 13:51

Kun auton kojelautaan syttyy vikavalo, kuskin niskaan nousee kylmä hiki. Tässä vaiheessa on yleensä epäselvää, humpsahtaako korjaukseen kotimaan- vai etelänmatkan verran rahaa. Huonoimmassa tapauksessa kyseessä on tuplapotti.

Beelyn myyntijohtaja Veli-Pekka Voutilainen kertoo, että juuri tällaiset tilanteet ovat saaneet monet epäilemään auton omistamisen mielekkyyttä. Auto on monelle tärkeä arjen apuri, mutta omistajan riesana ovat vaikeasti ennakoitavat kustannukset ja väistämätön arvonaleneminen.

– Auton ostaminen on myös sitova päätös, eikä ole mitenkään harvinaista, että samalla autolla ajetaan kymmenen vuotta. Kun auto on käytössä kuukausihintaan, sen voi tarpeiden ja elämäntilanteen muuttuessa vaihtaa sopivampaan, Voutilainen kertoo.

Onko jossain koira haudattuna?

Yksityisleasingin suosio on kasvussa Suomessa, vaikka kirittävää muihin Pohjoismaihin onkin. Voutilaisen mukaan tarjolla on paljon erilaisia palveluita, mutta kuluttajan voi olla vaikea hahmottaa, mitä kaikkea pakettiin kuuluu. Jos palvelun ehdot on kerrottu epäselvästi, mieleen hiipii tunne, että jossain on koira haudattuna. Myös pitkät sopimusajat saattavat mietityttää.

– Juuri tämän vuoksi päädyimme siihen, että Beelyn kuukausihintaan kuuluvat kaikki tärkeimmät palvelut ilman omavastuuta tai ylärajaa. Autoon ei myöskään tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, vaan sen voi vaihtaa tai palauttaa halutessaan jo vuoden kuluttua.

Beely-sopimus tehdään aina neljäksi vuodeksi, mutta voit irtisanoa sen 12 kuukauden jälkeen. Sopimuksella on sitoutumisajan päätyttyä kuukauden irtisanomisaika.

Kuukausihinta pitää sisällään kaikki tarvittavat korjaukset, huollot, katsastukset ja liikkumisturvan, joka auttaa tien päälle jäänyttä autoilijaa. Kattavaan liikkumisturvaan sisältyvät esimerkiksi tiepalvelu, hinaus, sijaisauto ja korvaava kuljetus tai majoitus. Lisäksi tarjolla on maksullisia lisäpalveluita kuten vakuutus, renkaiden säilytys ja maksuturva työttömyyden ja sairauden varalta.

Beelyn kuukausihintaan kuuluvat kaikki tärkeimmät palvelut ilman omavastuuta tai ylärajaa.

Autoilijan vastuulle jäävät vain polttoainekulut ja uusien renkaiden hankita, jos ne on tarpeen vaihtaa sopimusaikana. Jos vakuutuksia ei halua ottaa lisäpalveluna, ne voi hankkia itse.

Ostopäätös verkossa alusta loppuun

Beelyn kuukausihinta on edullisimmillaan 200 euroa, ja auton tilaamisen voi hoitaa halutessaan alusta loppuun vaikka kotisohvalla pötkötellen. Palvelu on räätälöity selkeäksi ja käyttäjäystävälliseksi. Jos jokin askarruttaa, asiakaspalvelu auttaa ja opastaa. Auton saa halutessaan tilattua kotiovelle ilman lisäkustannuksia.

– Tämä on moderni tapa hankkia auto. Asiakkaamme eivät halua käydä fiilistelemässä autoliikkeissä viikonloppuisin, vaan heitä puhuttelee helppous.

Yksityisleasing-autot ovat perinteisesti uusia, jolloin myös sitoutumisaika on usein pitkä – 4 vuotta.

Beelyn toimintafilosofia on erilainen ja hinnat sen vuoksi edullisemmat. Valikoimassa on vain käytettyjä uudehkoja ja hyväkuntoisia autoja, joilla on ajettu enintään 100 000 kilometriä. Tarjolla on 27 suomalaisten suosimaa merkkiä, ja käyttövoimia löytyy dieselistä täyssähköön.

Jos autoon kiintyy, sen voi halutessaan lunastaa omakseen jäännösarvolla rahoitusyhtiöltä. Kuukausihinta on osamaksupohjainen ja muodostuu osamaksusta ja Beely-maksusta (esimerkiksi 300 euroa + 50 euroa).

Beely ei omista autoja, vaan kumppanina ovat autoliikkeet. Jos liike sijaitsee sopivalla etäisyydellä, auton voi halutessaan käydä koeajamassa. Veli-Pekka Voutilainen kertoo, että Beelyn roolista on syntynyt joskus väärinkäsityksiä.

– Muutaman kerran on käynyt niin, että asiakas on tullut toimistoomme vain todetakseen, että eihän täällä ole auton autoa myynnissä. Silloin olemme keittäneet kahvit ja hoitaneet tilauksen yhdessä kuntoon.

Moderni, fiksu ja huoleton vaihtoehto auton omistamiselle

  • Tilaa helposti netistä, auto tuodaan kotiovellesi.

  • Huollot, korjaukset ja katsastukset sekä liikkumisturva sisältyvät hintaan.

  • Vain 12 kk minimisitoutumisaika.

  • Auton vaihtaminen ja lisäpalveluiden päivittäminen on elämäntilanteen muuttuessa helppoa.

  • Lue lisää: beely.fi

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.

Lue myös: