[MAINOS: Beely] ”Tämä on ollut minulle elämää pelastava ja helpottava ratkaisu” – Riia Koivisto ei pidä auton omistamista enää järkevänä - Beely - Ilta-Sanomat
MainosBeely

”Tämä on ollut minulle elämää pelastava ja helpottava ratkaisu” – Riia Koivisto ei pidä auton omistamista enää järkevänä

Meikkaaja-kampaajayrittäjä näkee auton hankkimisen vuodeksi kerrallaan edullisena vaihtoehtona. Kuukausimaksuun sisältyvät huollot, ja autoon uppoavan rahan määrä on ennustettavissa.

Meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto on ollut erityisen tyytyväinen Beelyn palveluun. ”Beely-auto on huoleton.”


17.3. 9:53

Espoossa asuva meikkaaja-kampaaja ja kukka-alan ammattilainen Riia Koivisto on aina ennen omistanut auton. Myös lapsuudenkodissa oli ollut oma auto.

Koiviston elämässä on vaikuttanut neljä autoa, joista ensimmäinen oli Peugeot. Heinolasta kotoisin olevan nuoren naisen oli saatava ajokortti heti 18-vuotiaana.

– Autolla ajaminen merkitsee minulle vapautta ja helppoutta. Lisäksi auto on pakollinen työväline, koska liikuttelen työkseni tavaraa.

Ennen kuin Koivistolla oli lapsia, hän ehti ajella kahdella eri Mersulla.

– Kun sain lapset, tarpeeni muuttuivat: esimerkiksi rattaiden piti mahtua takakonttiin. Automerkin merkitys haihtui. Tärkeäksi tuli se, että auto on turvallinen, toimiva ja tilava.

 ”Miksi ostaa oma auto? Uuden auton arvo laskee heti, kun sen ajaa ulos autokaupasta.”

Nyt Koivisto on luopunut ajatuksesta, että hänen pitäisi edes itse omistaa auto. Koivisto myi viisi vuotta vanhan autonsa ja hankki itselleen auton Beely.fi -verkkosivun kautta.

– Miksi ostaa oma auto? Uuden auton arvo laskee heti, kun sen ajaa ulos autokaupasta. Minulle Beely-auto on ollut elämää pelastava ja helpottava.

”Ei yhtäkkisiä järkyttäviä laskuja”

Ensin Koivisto oli selvittänyt tuttaviltaan kokemuksia leasing-autoista Facebookin kautta. Yksi tuttava vinkkasi hänelle vaihtoehdon Beelyn palvelusta.

Koivisto päätyi auton tilaamiseen Beelyn verkkosivuilta, koska hän oli kyllästynyt oman auton huoltamisesta kertyviin laskuihin. Koivisto solmi 12 kuukauden pituisen sopimuksen ensimmäisestä Beely-autostaan, Peugeot Rifteristä.

– Koska olen yksityisyrittäjä, minun on ennakoitava rahankäyttöäni. Vuosi on tosi lyhyt aika sitoutua, ja sitten autosta pääsee halutessaan eroon. Tärkeintä minulle on tietää etukäteen, kuinka paljon auto vie minulta rahaa vuodessa, Koivisto sanoo.

– Beely-auton kanssa voin olla varma siitä, että minulle ei tule yhtäkkisiä järkyttäviä laskuja, kuten esimerkiksi 2000 euron huoltoa, maksettavaksi.

Auto on Riia Koivistolle pakollinen työväline, koska hän liikuttelee tavaraa työkseen.

Koivisto valitsi ensimmäisen Beely-autonsa sillä perusteella, että se on tarpeeksi iso roudaamiseen. Koivisto järjestää työkseen kukituksia tapahtumiin ja kuljettaa isoa meikkipakkia mukanaan.

– Kukkien oli mahduttava olemaan pystyasennossa takakontissa. Tilava auto oli tarpeisiini täydellinen, kunnes Suomeen tuli korona.

Tapahtumien järjestäminen hiipui täysin. Koivisto huomasi, että hänelle riittää entistä pienempi auto. Vuodenvaihteessa Koivisto vaihtoi Beely-autonsa toiseen: kompaktiin perheautoon.

– Jos vuoden päästä tilanne on toinen ja tapahtumia järjestetään jälleen, vaihdan auton isompaan.

”Auton värillä on väliä”

Tällä hetkellä Koivistolla on manuaalivaihteinen Nissan Qashqai -auto Beelyn kautta. Siinä on muun muassa nahkapenkit ja kattoikkuna.

– Beelyllä on valtavasti vaihtoehtoja, parin viikon ajan kävin tarjontaa läpi, Koivisto kertoo.

Beely-auton hinta riippuu auton mallista ja kilometrien määrästä. Tällä hetkellä Koivistolle on laskettu 20 000 ajokilometriä vuodessa.

 ”Olen ollut erityisen tyytyväinen siihen, miten nopeasti Beelyn palvelusta vastataan kysymyksiini.”

Koivisto maksaa Beely-autostaan kuussa tietyn summan hintahaitarilla 300–400 euroa. Sopimukseen kuuluvat auton huollot, korjaukset ja katsastukset. Kun esimerkiksi Koiviston Beely-autosta hajosivat pyyhkijän sulat, häntä odotti positiivinen yllätys. Sulkien vaihto kuului Beelyn sopimukseen.

Lisäksi Koivistolle kertyy kuluja bensasta, auto- ja liikennevakuutuksesta. Koiviston oma edellinen auto oli dieselillä käyvä, mutta nyt hän halusi Beelyltä bensa-auton. ’

 ”Beely-auto on huoleton. Nykyisessä elämäntilanteessani ei ole tarpeellista ostaa omaa autoa.”

– Olen sen verran väreistä kiinnostunut nainen, että myös auton värillä on väliä. En ostaisi itselleni omaksi keltaista autoa, mutta Beelyn kautta voi hullutella. Olisin mielelläni voinut ottaa vaikka vihreän tai pinkin auton!

– Lopulta tulin valinneeksi tylsän värin: tummanharmaan. Menin auto edellä – Nissanissa kaikki vaikutti hyvältä.

Hyvää palvelua, huoletonta eloa

Koivisto viettää autossa aikaa tunnista kahteen päivässä. Tällä hetkellä hän ajaa lähinnä työmatkat sekä vie ja hakee lapset hoitopaikoistaan. Koivisto ei ole varma, haluaako hän enää koskaan omistaa omaa autoa.

– Beely-auto on huoleton. Olen ollut erityisen tyytyväinen siihen, miten nopeasti Beelyn palvelusta vastataan kysymyksiini. Palvelu on tosi hyvä!

Jos Koivisto päättäisi vuoden päästä ostaa Beely-auton omakseen, siihen asti maksetut kuukausimaksut vähennettäisiin auton loppusummasta.

– Nykyisessä elämäntilanteessani ei ole kuitenkaan pakollista, taloudellisesti kannattavaa eikä tarpeellista ostaa omaa autoa.

Yli 25 vuotta kauneuden alalla toiminut ammattilainen pitää blogia aktiivisesti.

Lue myös: